NRK Meny
Normal

Dårlige veier dreper?

Bruker vi nok penger på vei og veisikkerhet i Norge? Og vil bedre veier minske faren for dødsulykker? Ring Rett på, fredag og si din mening!

Illustrasjonsfoto
Foto: Eeg, Jon, Jon Eeg / SCANPIX

Er fire felts motorveier med midtrabatt overalt løsningen eller bør vi heller rette pengebruken mot kollektivutbygging og holdningskampanjer?

Hvordan unngå ulykker på veiene? Er det veiene eller sjåførene som har skylda?

Nå vil vi høre din mening om veistandard og veisikkerhet! Ring Rett på, fredag fra 12:30. Telefonnummeret er:

815 21 031

Med oss i studio for og diskutere med lytterne møter vi Hallgeir Langeland (SV) og Per Sandberg (FrP) begge fra transport- og kommunikasjonskomiteen på Stortinget.

Programleder i Rett på denne fredagen er Eirik Kjos.

Hør Rett på i NRK P1 hver fredag fra 13:05-14:00!

Neste fredag er vi tilbake med et nytt aktuelt tema!

Kulturstrøm

 • Møre og Romsdal i design-toppen

  Møbelprodusenter fra Møre og Romsdal står for nesten halvparten av nominasjonene til de fem bransjeprisene som skal deles ut under Innovasjonskraft 2018. Sykkylven-produsenten L.K. Hjelle er nominert til prisen Årets merkevarebygger. Fora Form fra Ørsta er nominert i kategorien Årets produkt for loungestolen «Camp». Klassikerprisen blir et rent lokaloppgjør mellom Fjordfiesta i Molde, VAD i Stordal og Fora Form. Innovasjonskraftprisen deles ut av Norsk Indudstri, Design og arkitektur Norge og Patentstyret.

  Fora Form er nominert til Årets produkt for «Camp».
  Foto: Fora Form / Fora Form
 • Bergman-året i Cannes

  Det er 100 år siden Ingmar Bergman ble født, og det markeres under årets filmfestival i Cannes – som byr på verdenspremiere for en ny dokumentar, Jane Magnussons film «Bergman – Ett år, ett liv». Samtidig vises tyske Margareta von Trotta film i samme kategori med sin dokumentardebut «Searching for Ingmar Bergman». «Bergman – Ett år, ett liv» får svensk kinopremiere 14. juli – på selve fødselsdagen. (NTB).

  Ingmar Bergman
  Foto: - / AFP
 • Skeptisk til bok i butikk

  Generalsekretær Tore Slaat­ta i Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFFO) er bekymret for hvilken type bøker Coop-kundene blir tilbudt på sin daglige handlerunde. – Dette er en form for ensretting som kan bli skadelig for omsetningen av breddelitteratur i Norge, sier Slaatta til Klassekampen. Tanum-direktør Karin Mundal presiserer at de er i oppstartsfasen, og at utvalget kommer til å bli bedre.