Hopp til innhold

Dårlige veier dreper?

Bruker vi nok penger på vei og veisikkerhet i Norge? Og vil bedre veier minske faren for dødsulykker? Ring Rett på, fredag og si din mening!

Illustrasjonsfoto
Foto: Eeg, Jon, Jon Eeg / SCANPIX

Er fire felts motorveier med midtrabatt overalt løsningen eller bør vi heller rette pengebruken mot kollektivutbygging og holdningskampanjer?

Hvordan unngå ulykker på veiene? Er det veiene eller sjåførene som har skylda?

Nå vil vi høre din mening om veistandard og veisikkerhet! Ring Rett på, fredag fra 12:30. Telefonnummeret er:

815 21 031

Med oss i studio for og diskutere med lytterne møter vi Hallgeir Langeland (SV) og Per Sandberg (FrP) begge fra transport- og kommunikasjonskomiteen på Stortinget.

Programleder i Rett på denne fredagen er Eirik Kjos.

Hør Rett på i NRK P1 hver fredag fra 13:05-14:00!

Neste fredag er vi tilbake med et nytt aktuelt tema!

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.