NRK Meny
Normal

Danske pirater med ny offensiv

Danske nettpirater vil lære flere å dele filer på nettet, og lanserer i dag kampanjen iCopy.

iCopy

Piratgruppen

Med flere tusen klistremerker spredt over hele landet blir elever og studenter på skoler, høgskoler og universiteter i hele Danmark i dag møtt med budskap som ”Gratis Musikk”, ”Gratis Film”, ”Gratis Spil” og ”Gratis Bøker”.

Det er den danske Pirgruppen som står bak.

- Utilstrekkelig undervisning

- Det er i ferd med å oppstå en et gap mellom de som kan fildele og de som ikke kan det. Skolenes it-undervisning har lenge vært utilstrekkelig når det gjelder dette. Men denne mangel på undervisning vil vi nå gjøre noe med, sier Piratgruppens talsmann Sebastian Gjerding i en pressemelding.

På nettstedet  iCopy.dk har Piratgruppen gjort tilgjengelig guider til hvordan man bruker verktøyene som gjør fildeling mulig.

Vil ha mer debatt

Samtidig håper Piratgruppen at dette ytterligere vil øke debatten rundt internetts muligheter for distribusjon av kultur og vitenskap, isteden for at den bli drept av erstatningskrav fra kulturindustrien.

- Vi ønsker at de positive perspektiver og visjoner skal få mer plass. Før i tiden var du mye mer avhengig av at dine foreldre hadde råd til kjøpe de rette kulturproduktene til deg. Men det er du ikke lenger. Med fildeling har du tilgang til verdenshistoriens største digitale bibliotek, og kan selv bidra til at det blir større, sier Gjerdig videre.