Danske MØ har Spotifys mest spilte sang noensinne

Sangen «Lean On» har blitt spilt rundt 528 millioner ganger siden den ble sluppet i mars.

MØ

MEST SPILT: Den danske sangeren Karen Marie Ørsted, bedre kjent under sitt artistnavn MØ, har sammen med amerikanske Major Lazer og franske Dj Snake den mest avspilte sangen på Spotify noensinne med «Lean On».

Foto: TORKIL ADSERSEN / Afp

Man skulle kanskje tro at Justin Bieber, Queen, Michael Jackson eller Led Zeppelin hadde den mest avspilte sangen på Spotify gjennom tidene, men det er det nå en dansk artist som kan skryte på seg og ha.

Sangen som Karen Marie Ørsted, bedre kjent under artistnavnet MØ, i mars slapp sammen med amerikanske Major Lazer og franske Dj Snake, «Lean On», inntok denne uka topplassen.

Danmarks radio skriver at sangen hadde 527.956.961 avspillinger torsdag ettermiddag. Dermed passerte den Ed Sheerans «Thinking Out Loud», som har 526,2 millioner avspillinger.

Ønsket Rihanna

Major Lazer-medlem Diplo skrev først «Lean On» sammen med MØ som en rolig reggaelåt, og forsøkte – uten hell – å selge inn sangen til Nicki Minaj og Rihanna. Noe han i ettertid ser på som en velsignelse.

Etter noen omskrivninger, en remiks, hjelp fra Dj Snake og MØ som vokalist endte sangen opp med å bli en stor suksess.

– MØ hørtes bedre ut enn noen andre kom til bli hørendes ut på denne sangen. Alt vi ønsker er å lage låter som føles som klassikere, selv om føles progressive og merkelige for normale ører, sa Diplo til Time i august.

(artikkelen fortsetter under videoen)

Rekord-Adele

En artist som potensielt kan utfordre MØ og Major Lazer er britiske Adele Adkins. Hun har nemlig satt en rekke rekorder med sin nye låt «Hello».

I tillegg til å bli den raskeste til å nå over en million digitale salg i USA, har låten også satt rekord i å nå 100 millioner avspillinger på Spotify hurtigst. Det skjedde etter kun 16 dager, skriver danske Gaffa.

På mandag fremførte Adele den nye låten sin live på NRJ Awards.

Kulturstrøm

  • – Oppriktig og personlig portrett

    – Et fengende rot av en dokumentarfilm, skriver Filmpolitiet i anmeldelsen av «MATANGI / MAYA / M.I.A.». Filmen forteller historien om hvordan artisten Maya ble rapper og popstjerne. Hun er immigrant fra Sri Lanka og datter av en sentral skikkelse i den tamilske motstandsbevegelsen. Det har gitt henne drivstoff i karrieren i den kommersielle popbransjen, skriver anmelder Sigurd Vik.

    Artisten Maya
    Foto: Another World Entertainment
  • Norske 3D-klær først i verden

    Den norske digitale kleskolleksjonen «Neo-Ex» er de første klærne som kun kan brukes digitalt. – Vi ønsker å utforske hvordan mote kan eksistere i den digitale fremtiden, sier Ingeline Gjelsnes, markedssjef i Carlings til Melk & Honning. Alle inntektene fra den digitale kolleksjonen går til den veldedige stiftelsen WaterAid for å rette søkelyset på det store vannforbruket i moteindustrien.