Dansk budkrig om «Jenteloven»

Rettighetene til boka «Jenteloven. Feministisk førstehjelp» av Sofie Frøysaa og Ulrikke Falch er solgt til Danmark etter en hektisk budrunde, melder Gyldendal.
Danske Gyldendal gikk av med seieren og redaksjonssjef Elin Algree-Petersen sier dette om kjøpet: «I den seneste tid har vi været på udkig efter den helt rigtige bog, med afsendere, der er 100% oprigtige og i øjenhøjde med læserne – bogen, der kan styrke pigers og unge kvinders bevidsthed om chikane og diskrimination i hverdagen og vise, hvordan det kan håndteres.» Boken kommer på norsk i august.

Boka Jenteloven. Feministisk førstehjelp.
Foto: Gyldendal

Kulturstrøm

  • Får en million for sitt talent

    Sangeren Caroline Wettergreen (32) får Equinors talentstipend for klassiske musikere i 2018. Stipendet, som er på en million kroner, skal være en døråpner for unge norske musikere som ønsker en internasjonal karriere.

  • Prisrekord for Kittelsen-maleri

    Maleriet «Guldhornet», malt av Theodor Kittelsen i 1903, ble i kveld solgt for 12,8 millioner kroner på en auksjon i Oslo. «Guldhornet» betegnes som et av kunstnerens ukjente mesterverk, skriver E24. Maleriet hadde en prisantydning på 4–5 millioner kroner før auksjonen som ble holdt av Blomqvist Kunsthandel. Det dyreste maleriet av Kittelsen som er blitt solgt i Norge tidligere, er akvarellen «Dompap på rimet kvist» som ble solgt for 1,3 millioner kroner i 2002, skriver NTB. NRK TV: Trollskogen som inspirerte Kittelsen.