Hopp til innhold

Dansk budkrig om «Jenteloven»

Rettighetene til boka «Jenteloven. Feministisk førstehjelp» av Sofie Frøysaa og Ulrikke Falch er solgt til Danmark etter en hektisk budrunde, melder Gyldendal.
Danske Gyldendal gikk av med seieren og redaksjonssjef Elin Algree-Petersen sier dette om kjøpet: «I den seneste tid har vi været på udkig efter den helt rigtige bog, med afsendere, der er 100% oprigtige og i øjenhøjde med læserne – bogen, der kan styrke pigers og unge kvinders bevidsthed om chikane og diskrimination i hverdagen og vise, hvordan det kan håndteres.» Boken kommer på norsk i august.

Boka Jenteloven. Feministisk førstehjelp.
Foto: Gyldendal

Kulturstrøm

 • Dikt om snøskred nominert

  Diktsamlingen «Avhandling om snøskred» av Tilde Strand Bogen er en av tre nominerte bøker til Tarjei Vesaas' debutantpris. Noen av diktene tar utgangspunkt i Kletthammerskredet, et snøskred som gikk i Oppdal i 1868.

  I år er det kun tre bøker nominerte til prisen, mot vanlige fem. De to andre er Maria Horveis roman «Gratulerer med dagen» og M. Seppola Simonsens diktsamling «Hjerteskog».

  Debutantpris skal gå til beste skjønnlitterære debutant under 35 år. Den norske Forfatterforening melder at antallet debutanter under 35 år var lavere i 2022 enn det som har vært vanlig de siste årene.

  Prisvinneren offentliggjøres lørdag 18. mars 2023.

  Tilde Strand Bogen
  Foto: Helge Hansen / Montage
 • Clooney lager amerikansk «Le bureau»

  George Clooney blir både regissør og produsent på en amerikansk versjon av den franske suksesserien «Le bureau». Den franske serien handlet om arbeidslivet til og opplæringen av hemmelige agenter, og ble rost for sin realistisk skildring av agentarbeid.

  Clooney har selv spilt etterretningsagent i filmen «Syriana». Den amerikanske serien vil handle om CIA, og vil også hente inspirasjon fra spionserien «Homeland».

  Le Bureau S05E01
  Foto: Remy Grandroques

Flere kulturnyheter

Beyoncé skreiv Grammy-historie

Med totalt 32 prisar har Beyoncé blitt den mestvinnande artisten i Grammy-historia. Med på vinnarlaget hadde ho bergensaren Jens Christian Isaksen.