Dansk budkrig om «Jenteloven»

Rettighetene til boka «Jenteloven. Feministisk førstehjelp» av Sofie Frøysaa og Ulrikke Falch er solgt til Danmark etter en hektisk budrunde, melder Gyldendal.
Danske Gyldendal gikk av med seieren og redaksjonssjef Elin Algree-Petersen sier dette om kjøpet: «I den seneste tid har vi været på udkig efter den helt rigtige bog, med afsendere, der er 100% oprigtige og i øjenhøjde med læserne – bogen, der kan styrke pigers og unge kvinders bevidsthed om chikane og diskrimination i hverdagen og vise, hvordan det kan håndteres.» Boken kommer på norsk i august.

Boka Jenteloven. Feministisk førstehjelp.
Foto: Gyldendal

Kulturstrøm

 • Nazipropaganda på Stiklestad

  – Det henger nok sammen med at det var dagens for Adolf Hitlers fødsel i går, sier Stein Iver Skjørholm til NRK. Han oppdaget de nynazistiske plakatene ved Olavsstøtta 20. april. Høyreekstrem propaganda er også spredd andre steder i Europa, på plakater og i kjedebrev på WhatsApp, skriver BuzzFeed.

  Nazipropaganda på Stiklestad
  Foto: Stein Iver Skjørholm / Facebook
 • «Assasin`s Creed» Notre Dame-gave

  «Assasin`s Creed Unity» kan lastes ned gratis fordi spillselskapet vil dele gjenskapningen av Notre Dame, skriver BBC. Utvikleren Caroline Miousse brukte 14 måneder på å bygge katedralen digitalt til spillet som ble gitt ut i 2014. Fans deler erfaringer fra spillet på sosiale medier (bildet).

  Laster Twitter-innhold
 • Selger branntårnet

  Rømskog kommune har besluttet å selge Haukenestårnet, eller «Branntårnet» som det også kalles. Under den politiske behandlingen i kommunestyret gikk flertallet inn for å selge tårnet til DNT Indre Østfold for 1.000 kroner, skriver Smaalenenes Avis. Haukenestårnet er Norges eneste bevarte branntårn i tre og har overnattingsmuligheter til seks personer.

  Haukenestårnet
  Foto: Fred Larsen