NRK Meny

Dansk budkrig om «Jenteloven»

Rettighetene til boka «Jenteloven. Feministisk førstehjelp» av Sofie Frøysaa og Ulrikke Falch er solgt til Danmark etter en hektisk budrunde, melder Gyldendal.
Danske Gyldendal gikk av med seieren og redaksjonssjef Elin Algree-Petersen sier dette om kjøpet: «I den seneste tid har vi været på udkig efter den helt rigtige bog, med afsendere, der er 100% oprigtige og i øjenhøjde med læserne – bogen, der kan styrke pigers og unge kvinders bevidsthed om chikane og diskrimination i hverdagen og vise, hvordan det kan håndteres.» Boken kommer på norsk i august.

Boka Jenteloven. Feministisk førstehjelp.
Foto: Gyldendal

Kulturstrøm

 • Lager «Buffy the Vampire Slayer»

  20th Century Fox Television skal lage en ny versjon av 90-tallsklassikeren «Buffy the Vampire Slayer», skriver Variety. Serien skal produseres av Joss Whedon, som også holdt i den originale serien. Serien handler om Buffy Summers (Sarah Michelle Gellar) som får et kall om å bekjempe vampyrer og etterhvert en hel mengde andre monstre. «Buffy, vampyrenes skrekk», som den het på norsk, gikk fra 1996 til 2003 og ble vist på TVNorge.

  Buffy The Vampire Slayer
  Foto: Handout © c.20thC.Fox/Everett/REX
 • Gard Nilssen ny Artist in Residence

  Gard Nilssen blir Artist in Residence i 2019, dette melder Moldejazz i en pressemelding. Nilssen omtales som en trommeslager med hjerte for jazz og improvisert musikk. Trommisen har sin bakgrunn fra jazzlinja på NTNU. Han har tidligere gjestet Moldejazz en rekke ganger med ulike band.

  Gard Nilssen
  Foto: Moldejazz