Dansekompani åpner 600 m² studio

I juni åpner det nasjonale dansekompaniet Nagelhus Schia Production eget studio. Studio NSP er en del av det nye kunstnerkvartalet i Sandvika i Viken. Kompaniets forrige forestilling var på «DuEls» Vigeland-museet (bildet), i samarbeid med koreografene Damien Jalet og Erna Omarsdottir.

DuEls med Nagelhus Schia Productions og Iceland Dance Company i Vigelandsmuseet, koreografi Damien Jalet and Erna Omarsdottir
Foto: Antero Hein / Hein Creations

Kulturstrøm

 • YouTube-krangel rammer norsk musikk

  Også norsk musikk fjernes fra danske Youtube-skjermer. Grunnen er at Koda, som forvalter musikkrettighetene, og Google ikke er enige om en ny avtale om inntekter fra avspillinger, skriver Tek.no. Dette gjelder kun i Danmark, ifølge Tono her i Norge.

  En You Tube-app
  Foto: Patrick Semansky / AP
 • Langtidseffektane blir alvorlege

  Arrangørar av kultur- og idrettsarrangement har lenge levd i håpet om å kunna ha opp til 500 personar frå og med 1. september. Fleire aktørar har også bedd om å endre tolkinga av 1-metersregelen. Tone Østerdal i Norske Konsertarrangører bekymrar seg for kulturbransjen som allereie ligg nede.

 • Oprah sender bok til ledere

  Oprah Winfrey meldte på CBS Morning at hun kjøper inn 500 eksemplarer av boka «Caste» og sender til alle landets guvernører, ordførere, direktører for de 100 største selskapene og professorer ved de 100 beste universitetene. Talk show-verten mener «Caste» er den viktigste boka hun noensinne har valgt til bokklubben sin.