NRK Meny
Normal

Claire Danes vil ha pause fra «Homeland»

Den Emmy-vinnende skuespilleren ønsker seg en liten ferie fra den bipolare CIA-agenten Carrie Mathison i «Homeland».

Claire Dane

Claire Danes har vunnet både Golden Globe- og Emmy-priser for skuespillerinnsatsen i dramaserien «Homeland».

Foto: LUCY NICHOLSON / Reuters

Homeland - sesong 3

Fra første til tredje sesong av «Homeland» har serien mistet nesten 200.000 seere på TV 2. Damian Lewis og Claire Danes har hovedrollene som Irak-veteranen Nick Brody og CIA-agenten Carrie Mathison.

Foto: TV2
64th Primetime Emmy Awards Press Room Morena Baccarin

Morena Baccarin spiller Jessica Brody i «Homeland», en karakter man får se mindre til i sesong fire av serien.

Foto: Jordan Strauss / Ap

Claire Danes (34), som var i Norge tidligere denne uken for å lede Nobelkonserten, har vunnet to Emmy-priser for sin tolkning av «Homeland»-karakteren Carrie Mathison.

Nå vil skuespilleren gjerne ha en pustepause fra den bipolare og lynende intelligente CIA-agenten i serien, det forteller Danes i et intervju gjort av Dustin Hoffman i magasinet Interview Magazine.

– Jeg vil veldig gjerne spille andre karakterer for å komme bort fra Carrie en stund, fordi jeg har begynt å tenke at det er dette som er skuespill. Og selv om det har vært en av de mest meningsfulle uttrykkene for skuespill som jeg har funnet, er det ikke på grunn av dette at jeg er skuespiller.

– Jeg tror også at jeg ville satt mer pris på Carrie hvis jeg kunne ha tatt en ferie fra henne og spilt noen andre en liten periode, sier Danes i intervjuet.

Ingen CIA-agent

I det lengre magasinintervjuet forteller 34-årige Danes at hun begynte å fatte interesse for en mulig comeback som TV-serieskuespiller etter at hun så den prisbelønte serien «The Wire».

«Homeland» er nemlig den andre TV-serien hun har spilt i. Den første het «My So-Called Life», en ungdomsserie på 19 episoder som gikk på TV 2 på midten av nittitallet, hvor Claire Danes spilte Angela Chase som var ulykkelig forelsket i Jordan Catalano (spilt av Jared Leto).

– Det var en utrolig symmetri mellom meg og Angela Chase, i motsetning til Carrie Mathison, som ikke er lik meg på noen som helst måte. Jeg ville vært den verste CIA-agenten på planeten, sier Danes.

OBS: Spoiler

Mens sesongavslutningen på tredje sesong av «Homeland» går på amerikanske TV-skjermer i kveld, kommer også nyheten om at flere av seriens karakterer forsvinner i sesong fire.

Kona og datteren til den tilbakevendte Irak-veteranen Nicholas Brody, Jessica (spilt av Morena Baccarin) og Dana Brody (Morgan Saylor), forlater seriens faste rolleliste, men vil gjøre enkelte opptredener i fjerde sesong, skriver Screencrush.

Claire Danes, en av to konferansierer under årets Nobelkonsert, svarte på et spørsmål om hvor mye hun kunne om kjemiske våpen ut fra sin rolle i TV-serien "Homeland".

Claire Danes om Homeland under Nobel-pressekonferansen.

Kulturstrøm

  • Fant ukjent Stanley Kubrick-manus

    Et Stanley Kubrick-manus de fleste trodde ikke fantes er funnet. «Burning Secret» er en filmatisering av en novelle av Stefan Zweig, skriver The Guardian. Manuset er skrevet i 1956 sammen med forfatteren Calder Willingham, og ble funnet av en filmprofessor ved Bangoor-universitetet, Nathan Abrams. – Alle trodde dette var tapt, jeg kunne ikke tro det da jeg fant det. Kubrick-fans har visst at han ville skrive dette manuset men ingen visste at han gjorde det ferdig, sier Abrams til avisen. Les mer om Kubrick hos NRK Filmpolitiet.

    Stanley Kubrick
    Foto: AP/Scanpix
  • "Pariserne" på Lillehammer

    Per Krogh var blant Matisse-elevene som levde det livlige bohemliv i Paris, men han tjenestegjorde også som skiskoldat for Frankrike under den 1.verdenskrig. I utstillingen "Pariserne" på Lillehammer kunstmuseum vises Krohgs kunst fra Paris sammen med flere andre norske kunstnere som ble en del av Matisse-kretsen tidlig på 1900-tallet. Hør historien i Studio 2 i NRK P2: