Hopp til innhold

Claire Danes vil ha pause fra «Homeland»

Den Emmy-vinnende skuespilleren ønsker seg en liten ferie fra den bipolare CIA-agenten Carrie Mathison i «Homeland».

Claire Dane

Claire Danes har vunnet både Golden Globe- og Emmy-priser for skuespillerinnsatsen i dramaserien «Homeland».

Foto: LUCY NICHOLSON / Reuters

Homeland - sesong 3

Fra første til tredje sesong av «Homeland» har serien mistet nesten 200.000 seere på TV 2. Damian Lewis og Claire Danes har hovedrollene som Irak-veteranen Nick Brody og CIA-agenten Carrie Mathison.

Foto: TV2
64th Primetime Emmy Awards Press Room Morena Baccarin

Morena Baccarin spiller Jessica Brody i «Homeland», en karakter man får se mindre til i sesong fire av serien.

Foto: Jordan Strauss / Ap

Claire Danes (34), som var i Norge tidligere denne uken for å lede Nobelkonserten, har vunnet to Emmy-priser for sin tolkning av «Homeland»-karakteren Carrie Mathison.

Nå vil skuespilleren gjerne ha en pustepause fra den bipolare og lynende intelligente CIA-agenten i serien, det forteller Danes i et intervju gjort av Dustin Hoffman i magasinet Interview Magazine.

– Jeg vil veldig gjerne spille andre karakterer for å komme bort fra Carrie en stund, fordi jeg har begynt å tenke at det er dette som er skuespill. Og selv om det har vært en av de mest meningsfulle uttrykkene for skuespill som jeg har funnet, er det ikke på grunn av dette at jeg er skuespiller.

– Jeg tror også at jeg ville satt mer pris på Carrie hvis jeg kunne ha tatt en ferie fra henne og spilt noen andre en liten periode, sier Danes i intervjuet.

Ingen CIA-agent

I det lengre magasinintervjuet forteller 34-årige Danes at hun begynte å fatte interesse for en mulig comeback som TV-serieskuespiller etter at hun så den prisbelønte serien «The Wire».

«Homeland» er nemlig den andre TV-serien hun har spilt i. Den første het «My So-Called Life», en ungdomsserie på 19 episoder som gikk på TV 2 på midten av nittitallet, hvor Claire Danes spilte Angela Chase som var ulykkelig forelsket i Jordan Catalano (spilt av Jared Leto).

– Det var en utrolig symmetri mellom meg og Angela Chase, i motsetning til Carrie Mathison, som ikke er lik meg på noen som helst måte. Jeg ville vært den verste CIA-agenten på planeten, sier Danes.

OBS: Spoiler

Mens sesongavslutningen på tredje sesong av «Homeland» går på amerikanske TV-skjermer i kveld, kommer også nyheten om at flere av seriens karakterer forsvinner i sesong fire.

Kona og datteren til den tilbakevendte Irak-veteranen Nicholas Brody, Jessica (spilt av Morena Baccarin) og Dana Brody (Morgan Saylor), forlater seriens faste rolleliste, men vil gjøre enkelte opptredener i fjerde sesong, skriver Screencrush.

Claire Danes, en av to konferansierer under årets Nobelkonsert, svarte på et spørsmål om hvor mye hun kunne om kjemiske våpen ut fra sin rolle i TV-serien "Homeland".

Claire Danes om Homeland under Nobel-pressekonferansen.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.