Dampede blåskjell med ingefær
Til to personer trenger du:
1 kg blåskjell
2 ss revet frisk ingefær
2 stk sitrongress, finhakket
2 ts revet sitron-eller limeskall
2 ss olje
2 dl vann eller fiskekraft
Slik gjør du:
Skyll blåskjellene i rennende kaldt vann. Kast skjell som er skadet eller som ikke lukker seg hvis du "kakker" på dem. Fres ingefær og sitrongress et par minutter i en romslig kasserolle. Ha i blåskjellene, limeskall og vann/kraft.
Legg på lokk og damp skjellene til de åpner seg, rist litt på kasserollen underveis. Fjern skjell som ikke har åpnet seg, og server blåskjell og den deilige kraften i dype tallerkener med godt brød til.
Tips:
Tilsett 2 finhakkede hvitløkfedd og/eller litt hakket frisk chili sammen med ingefæren og sitrongresset.
Dryss over finhakket koriander før servering.
Flate brød
Du trenger:
500 g hvetemel
2 ts salt
1/2 pk gjær
3 ss olivenolje
3 dl vann
Slik gjør du:
Bland mel, salt, gjær og olje i en bolle. Tilsett lunkent vann og bland alt til en jevn deig. Ha deigen over i en bolle smurt med litt olje, hev til dobbel størrelse.
Del deigen i 6-8 emner. Kjevl ut hvert emne til en 1 cm tykk leiv. Stek de flate brødene i en tørr middels varm stekepanne noen minutter på hver side.
Tips:
Disse brødene kan godt pensles med smeltet smør eller hvitløksolje og drysses med hakket frisk koriander før servering. Supert til curry-retter.