Dagens unge artister uten scener

Økende krav til profesjonalitet i musikkbransjen har puttet småstedene i skvis. Det er noe av det forfatterne av boka «Engasjement og arrangement» peker på. Boka er skrevet på bestilling fra Kulturrådet. – Å få spille konserter tidlig i karrieren er utrolig viktig for å ta seg selv på alvor, sier vokalist og bassist i Kråkesølv, Petter Waldemar Nor Unstad til P3. Les hele saken.

Vokalist og bassist i Kråkesølv, Petter Waldemar Nor Unstad
Foto: Kim Erlandsen / NRK

Kulturstrøm

  • Svensk redaktør fikk sparken

    Den profilerte redaktøren av svenske Expressen, Thomas Mattson, sluttet brått i sommer. Det var ikke frivillig, skriver fagbladet Dagens Media. Årsaken skal være dårlig inntjening i avisa og samarbeidsproblemer med eierkonsernet Bonnier News.

  • Ingen norske i Sonja-finalen

    Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse er den største og viktigste i Norge. Søndag kveld ble det klart hvilke sangere som får synge finale i Operaen kommende fredag. Eneste norske i semifinalen, Astrid Nordstad, er ikke blant dem. De seks finalistene kommer fra Kina, Moldova, Russland, Polen og Tyskland (2).

  • Får filmstøtte

    To norske filmprosjekter får millionstøtte fra Nordisk Film og TV Fond. Kajsa Næss' animasjonsfilm «Titina» om rivaliseringen mellom Amundsen og Nobile får 3,5 millioner, og Joachim Triers siste film i Oslo-trilogien, «Verdens Verste Menneske» får 2,4 millioner, skriver Rushprint. Filmene har budsjetter på henholdsvis 72 og 47 millioner.