NRK Meny
Normal

Dag Otto Lauritzen: – Dypt tragisk

Programlederen for den norske versjonen av realitykonseptet «Dropped – heltenes kamp» opplevde sikkerheten som god da han spilte inn serien på samme sted som ulykken.

Dropped - heltenes kamp

SENDES I NORGE: Deltagerne i den norske versjonen av realitykonseptet. Fra venstre: Nila Håkedal, Anita Moen Bonden, Stian Sivertzen, Ole Klemetsen, Tonje Sørlie, programleder Dag Otto Lauritzen, Kurt Asle Arvesen, Christer Basma, Gunn Margit Andreassen, Kjersti Grini og Finn Christian Jagge.

Foto: TV 2

Blant de omkomne var idrettsstjernene Florence Arthaud (57), Camille Muffat (25) og Alexis Vastine (28), som deltok i den franske versjonen av realitykonseptet «Dropped – heltenes kamp».

To argentinske helikopterpiloter og fem franske statsborgere døde også i ulykken.

TV 2 sender den norske versjonen av programmet og programleder Dag Otto Lauritzen synes ulykken er tragisk.

– Dette er dypt tragisk, og jeg fikk sjokk da beskjeden kom. Det blir veldig nært når vi var på samme location i Argentina i fjor høst, skriver han i en sms til NRK

Tror den franske sikkerheten var god

I programmet deles åtte idrettshelter inn i to lag og slippes ned på øde steder uten medbrakt mat, kompass eller kart. Sammen skal deltagerne prøve å finne tilbake til sivilisasjonen.

En av de norske episodene ble spilt inn på stedet som ulykken inntraff, i den fjellrike regionen La Rioja vest i Argentina. Dag Otto Lauritzen opplevde sikkerheten som god under innspillingen i La Rioja.

– I vår produksjon hadde vi med oss to sikkerhetseksperter som hadde gjort et grundig arbeid på alle innspillingsstedene i forkant, og som også var med hvert sitt lag under hele innspillingen.

– Jeg er helt sikker på at den franske produksjonen hadde et like høyt sikkerhetsfokus som oss, men det er dessverre slik at man aldri har en 100 prosents garanti mot ulykker.

– Bruker ofte de samme selskapene

Pressetalsmann i TV 2, Jan-Petter Dahl, sier at innspillingen av «Dropped» ikke var sikkerhetsmessig utfordrende.

– Vi tok og tar alltid sikkerheten på alvor. Vi opplevde ikke innspillingen som noe mer utfordrende enn vanlig.

Jan-Petter Dahl

IKKE UTFORDRENDE: Jan Petter Dahl opplyser at produksjonen av det norske programmet ikke var mer utfordrende enn andre programmer.

Foto: TV 2

Det er fortsatt uvisst om det er samme helikopterselskap som ble brukt i den norske versjonen.

– Ofte bruker vi de samme selskapene når vi spiller inn slike programmer, men vi vet ikke om det er samme selskap som ble brukt på vårt program, sier Dahl.

Kulturstrøm