NRK Meny
Normal

Dag Ingebrigtsen

Fotballpatrioten Dag Ingebrigtsen er kanskje mest kjent for låta "Forelska i Lærer´n, men mange husker ham nok også fra TNT.

Dag Ingebrigtsen
Foto: Geir Evensen / NRK

Se: "Vil du værra med mæ hjæm i natt"

Dag Ingebrigtsen kommer fra Trondheim og debuterte i 1977 med gruppa Subway Suck. Kjent for hele landet ble han for alvor som vokalist for tenåringsidolene ”The Kids” med låta ”Forelska i Lærer’n” i 1980.

”The Kids” var de første i Norge til å produsere egen musikkvideo, låta lå på VG-lista i 17 uker. Den ble senere gjenutgitt i 1990, og sommeren 2007 gjenoppsto ”The Kids” på ny, dro på sommerturné gå ut samlealbumet ”Hits fra Kids”.

Fotballpatriot

Dag Ingebrigtsen har vært innom en rekke band i løpet av sin artistkarriere. Han var i 1982 med på å starte opp heavy metal-bandet TNT, og har også spilt i band som TinDrum og The Traveling Trønders. I 1988 komponerte han Rosenborgsangen, og han har også gitt ut soloalbum under eget navn.

 

 

 

Kulturstrøm

  • Stolt over sangboka

    Forfatteren Kjartan Fløgstad skriver så sangbart at mange norske musikere har satt musikk til tekstene hans. Nå er disse samlet i en sangbok med noter og besifring. Fløgstad selv er stolt og glad. Hør intervjuet med Fløgstad i NRK Spillerom

  • Nyopprettet stipend for unge poeter

    Nynorsk kultursentrum melder om et nytt stipend, kalt Olav H. Hauge-stipendet. Det er pålydende 150.000 kroner og skal gå «til en ung dikterstemme som har utmerket seg med et poetisk talent som lyriker, tekstforfatter eller sangpoet». Mottakeren skal være under 40 år og ha gitt ut inntil tre diktsamlinger eller egne større sangverk (NTB)

  • Oral Bee til Sentrum Scene

    1. september er det duket for konsert i storsalen, melder arrangøren. Oral Bee slapp sin første singel «Penger» i 2000 og ifølge pressemeldingen har ikke Oral Bee veket fra sin pimprapstil siden. Han har fått en renessanse i senere år: I 2015 skrev NRK om hvordan Oral Bee spilte utsolgte konserter og opptrådte på Øya (NTB).