Dag Ingebrigtsen

Fotballpatrioten Dag Ingebrigtsen er kanskje mest kjent for låta "Forelska i Lærer´n, men mange husker ham nok også fra TNT.

Dag Ingebrigtsen
Foto: Geir Evensen / NRK

Se: "Vil du værra med mæ hjæm i natt"

Dag Ingebrigtsen kommer fra Trondheim og debuterte i 1977 med gruppa Subway Suck. Kjent for hele landet ble han for alvor som vokalist for tenåringsidolene ”The Kids” med låta ”Forelska i Lærer’n” i 1980.

”The Kids” var de første i Norge til å produsere egen musikkvideo, låta lå på VG-lista i 17 uker. Den ble senere gjenutgitt i 1990, og sommeren 2007 gjenoppsto ”The Kids” på ny, dro på sommerturné gå ut samlealbumet ”Hits fra Kids”.

Fotballpatriot

Dag Ingebrigtsen har vært innom en rekke band i løpet av sin artistkarriere. Han var i 1982 med på å starte opp heavy metal-bandet TNT, og har også spilt i band som TinDrum og The Traveling Trønders. I 1988 komponerte han Rosenborgsangen, og han har også gitt ut soloalbum under eget navn.

 

 

 

Kulturstrøm

  • Trekker seg fra Grammy-nominasjon

    Den canadiske artisten Drake ber om at hans nominasjoner til Grammy-prisene trekkes tilbake, ifølge flere kilder. Det er ikke oppgitt noen begrunnelse, men Drake har tidligere vist misnøye med å ikke ha blitt nominert utenfor rap-kategorien. (NTB)

  • Fant svært langhus ved Halden

    Ved Gjellestad i Halden har man funnet et langhus på nær 60 meter med georadar. Langhuset er blant de største i Norden.

    I tillegg har forskerne fra Norsk institutt for kulturminneforskning (NIKU) funnet en rekke andre bygninger og graver. De mener funnene tyder på at stedet har vært et maktsentrum i jernalder og vikingtid, skriver de i en pressemelding.

    Funnene er gjort i nærheten av der man fant Gjellestadskipet i 2018 (NTB).