Hopp til innhold

Dag Ingebrigtsen

Fotballpatrioten Dag Ingebrigtsen er kanskje mest kjent for låta "Forelska i Lærer´n, men mange husker ham nok også fra TNT.

Dag Ingebrigtsen
Foto: Geir Evensen / NRK

Se: "Vil du værra med mæ hjæm i natt"

Dag Ingebrigtsen kommer fra Trondheim og debuterte i 1977 med gruppa Subway Suck. Kjent for hele landet ble han for alvor som vokalist for tenåringsidolene ”The Kids” med låta ”Forelska i Lærer’n” i 1980.

”The Kids” var de første i Norge til å produsere egen musikkvideo, låta lå på VG-lista i 17 uker. Den ble senere gjenutgitt i 1990, og sommeren 2007 gjenoppsto ”The Kids” på ny, dro på sommerturné gå ut samlealbumet ”Hits fra Kids”.

Fotballpatriot

Dag Ingebrigtsen har vært innom en rekke band i løpet av sin artistkarriere. Han var i 1982 med på å starte opp heavy metal-bandet TNT, og har også spilt i band som TinDrum og The Traveling Trønders. I 1988 komponerte han Rosenborgsangen, og han har også gitt ut soloalbum under eget navn.

 

 

 

Kulturstrøm

 • Nordmann vant Apple Design Award 2023

  Appen Flighty var en av appene som vant Apple Design Award 2023. Blant grunnleggerne er nordmannen Markus Aarstad.

  – Jeg er utrolig stolt over hva teamet har fått til. Vi er tre stykker som sitter i hvert vårt land, og kom sammen om en felles drive for å forberede hverdagen til flyreisende, sier Aarstad til NRK.

  Flighty ble grunnlagt for fire år siden og er laget av Markus Aarstad, Ryan Jones og Francesc Bruguera. Appen hjelper med sporing av flyinformasjon, og kan blant annet varsle deg ved forsinkelser på flyreisen din.

  – Å bli anerkjent på den globale scene av det siste århundrets kanskje mest innflytelsesrike selskap er veldig gøy, sier Aarstad.

  Markus Aarstad
  Foto: Flighty

Flere kulturnyheter

På utestedet Cosmopolite i Oslo ble det gedigen jubel når Viggo Venn gikk av med seieren søndag kveld.

Viggo Venn fra Kongsberg vant Britain's Got Talent: – Som om Skeid vinner Champions League

En norsk klovn har vunnet en av verdens største TV-konkurranser. Premien er på 3,4 millioner kroner og har rojalt sus.