NRK Meny
Normal

Dag Ingebrigtsen

Fotballpatrioten Dag Ingebrigtsen er kanskje mest kjent for låta "Forelska i Lærer´n, men mange husker ham nok også fra TNT.

Dag Ingebrigtsen
Foto: Geir Evensen / NRK

Se: "Vil du værra med mæ hjæm i natt"

Dag Ingebrigtsen kommer fra Trondheim og debuterte i 1977 med gruppa Subway Suck. Kjent for hele landet ble han for alvor som vokalist for tenåringsidolene ”The Kids” med låta ”Forelska i Lærer’n” i 1980.

”The Kids” var de første i Norge til å produsere egen musikkvideo, låta lå på VG-lista i 17 uker. Den ble senere gjenutgitt i 1990, og sommeren 2007 gjenoppsto ”The Kids” på ny, dro på sommerturné gå ut samlealbumet ”Hits fra Kids”.

Fotballpatriot

Dag Ingebrigtsen har vært innom en rekke band i løpet av sin artistkarriere. Han var i 1982 med på å starte opp heavy metal-bandet TNT, og har også spilt i band som TinDrum og The Traveling Trønders. I 1988 komponerte han Rosenborgsangen, og han har også gitt ut soloalbum under eget navn.

 

 

 

Kulturstrøm

  • Jakob Oftebro spiller Peer Gynt

    Det er nå endelig klart at Jakob Oftebro skal spille Peer Gynt på Gålå i august. Oftebro ble brannskadet under filminnspilling og det var usikkert om han kunne spille på Gålå. – Jeg gleder meg til å stå på scenen på Gålå med pappa og alle aktørene en gang til, sier Jakob Oftebro i en pressemelding.

  • Westworld podcast episode 9

    I ukas Westworld-episode «Vanishing Point» merker vi at det blåser opp til en blodig finale-episode! Tidslinjene møtes, planer avsløres og familieforbindelsene settes virkelig på prøve. Hør Filmpolitiets podcast her.

    Laster Instagram-innhold