Hopp til innhold

Da livet snudde

Lars Storrøsæter gikk fra å være nynazist  til å bli fylkesleder i  SOS Rasisme.  Nå reiser han landet rundt for å advare unge mot Vigrid. -Jeg er et øyenvitne, sier han. Jeg vet hva de driver med og vil ikke at andre skal oppleve det samme som meg.

Lars Storrøsæter
Foto: Arne Raanaas / NRK

-Som Vigrid-medlem kunne jeg drept, sier Lars Storrøsæter. I dag er det en fjern tanke. Han søkte venner og tilhørighet i den nynazistiske organisasjonen. Moren ba ham pakke sakene sine og flytte hjemmefra.

Så ble han pappa og livet tok en annen retning.

Det snudde på dagen. Lars ville ha et mer normalt liv. Han tok et oppgjør med fortiden og halvannet år etter at han forlot Vigrid ble han aktiv anti-rasist i SOS Rasisme. Nå holder han foredrag mot rasisme over hele østlandet.

Zara Riyadh Thoresen

Uten skaut

For 3 år siden kastet Zara Riyadh Thoresen skautet hun hadde gått med siden hun var 12 år gammel. Hun trivdes ikke med det, men gikk med det for foreldrenes skyld. 

- Jeg skjønner ikke at et plagg kan bety så mye, sier Zara. For prisen for å gå barhodet var svært høy. Zara har mistet all kontakt med familien.

Haali Farah Hassan kjemper mot omskjæring av kvinner

Vond fødsel

Da Haali Farah Hassan skulle føde ved sykehuset i Molde anbefalte legene keisersnitt. De hadde aldri hjulpet en omskjært kvinne med å føde.

Men fødsel ble det, ved hjelp av Haalis egne tegninger og instrukser. Det ble et viktig vendepunkt i livet hennes. Nå kjemper hun mot kjønnslemslestelse og overbeviser somaliske kvinner både i Norge og Somalia.

Se Migrapolis onsdag kl 2230 på NRK1

Kulturstrøm

 • Kevin Costners western-oppfølger er trukket fra kino

  Filmen «Horizon: An American Saga-Chapter 2» skulle på kinolerretet i august, men slik blir det ikke.

  En talsperson for New Line Cinema sier til nyhetsbyrået AP og New York Times at oppfølgerfilmen ikke har premiere den 16. august likevel fordi man ønsker at publikum skal få større mulighet til å oppdage den første delen av «Horizon» i uken som kommer.

  Den første delen av filmen hadde premiere i slutten av juni og landet kun på en tredjeplass på kinolista i USA etter åpningen.

  Det kvalifiserte til betegnelsen flopp.

  Filmserien har hatt en prislapp på svimlende én milliard kroner. Over 400 millioner av disse har regissør og hovedskuespiller i filmen, Kevin Costner bladd opp fra egen lomme.

  Costner har ikke selv uttalt seg om utsettelsen av oppfølgeren.

  Hovedrolleinnehaver Kevin Costner har også skrevet, produsert og regissert «Horizon: An American Saga - Chapter 1».
  Foto: © 2024 Territory Pictures
 • – Kom til Norge for å danse løs

  – Iført kun en beige, lårkort bodysuit, skulderlang brun parykk og knehøye stiletthæler byr hun på utfordrende, sensuelle og på langt nær akrobatiske bevegelser. Til stor jubel hver gang hun nærmer seg en spagat, eller setter seg ned og twerker, skriver P3-kritiker Sofie Martesdatter Granberg om Doja Cat-konserten på Slottsfjellfestivalen torsdag kveld.