Hopp til innhold

Da fotball ødela lørdagen

Veldig mange seere skal ha seg frabedt fotballkamp på lørdagskvelden. Alle klagene har nå havnet i Kringkastingsrådet. Diskusjonen gikk også høyt i Redaksjon EN.

RedaksjonEN 17. mars 2009, Ingebrigt Steen-Jensen, Lise Fjeldstad, Bjørn Taalesen og Nils Røine.
Foto: NRK

14. mars var det som om lynet slo ned midt i den norske lørdagskveld-idyllen. NRK1 sendte fotballkamp i "beste sendetid".

LES OGSÅ: Lover mer "prime time"- fotball

Hvilke to lag i Eliteserien som møtte hverandre den lørdagskvelden har nok de fleste glemt, men debatten som fulgte i kjølvannet lever ennå. Torsdag skal saken diskuteres i Kringkastingsrådet, og du kan følge med på direkten.

Kringkastingsrådets møte torsdag fra kl 9.30- 15

Klagene som Kringkastingsrådet skal diskutere er mange.

Nå er grensen nådd for hva vi kan tåle av idrettsterroren på NRK 1. Fotball i beste sendetid på en lørdag er ren trakassering av lisensbetalende tv-seere. Nå er det på tide å ta den nye kringkastingssjefen i ørene.

Tor Ola Slagsvold

Lars- R Mauseth er også opprørt. - Tror virkelig NRK at absolutt hele det norske folk er interessert i fotball? spør han i sitt klagebrev.

- Voldsomt mye sport

- Det kan være grunn til å spørre om den voldsomme vektlegging av sport er i overenstemmelse med NRKs mandat som allmennkringkaster med de kulturforpliktelsene som det innebærer, og jeg ønsker at en debatt nettopp burde dreie seg om det, skriver en annen klager.

Da debatten var som hetest i Redaksjon EN, sa TV-sjef Arne Helsingen at han trodde det var lurt å reklamere for tilbudet på NRK2 og NRK3 enn å kutte ut all lørdagsfotball. Planene er nemlig at det blir mer lørdagsfotball i sommer.

Er du ikke interessert, kan du se på NRK2 eller NRK3, mener han.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober