Hopp til innhold

– Vil bli gammel som skuespiller

Cynthia Nixon fra «Sex and the City 2» har planer om å jobbe lenge etter at filmen er glemt. I dag har den internasjonal kinopremiere.

"Sex and the City 2"

Cynthia Nixon sammen med David Eigenberg og Lynn Cohen som spiller henholdsvis hennes mann 'Steve' og barnepiken 'Magda' i 'Sex and the City 2'.

Foto: Craig Blankenhorn / Warner Bros.

I «Sex and the City 2» spiller Cynthia Nixon som vanlig forretningsadvokaten Miranda Hobbes, én av de fire venninnene som deler gleder og sorger i natteliv, mote og jakten på menn.

Filmen hadde verdenspremiere 24. mai og de første anmeldelsene har vært kjølige . I dag har den internasjonal kinopremiere, og 4. juni kommer den opp på kino i Norge.

Sex and the City 2

Cynthia Nixon som 'Miranda'.

Foto: Craig Blankenhorn / Warner Bros.

– Ikke mitt New York

I «Sex and the City 2» kjemper Miranda med det berømte «glasstaket» på arbeidsplassen, samtidig som hun strever på hjemmebane som mor.

Den virkelige Nixon er langt oftere å se i treningsbukser i sitt eget nabolag, enn i de glamorøse antrekkene fra «Sex and the City»-filmene.

– Det er vanskelig for meg noen ganger, for det er ikke mitt New York som vises i filmene, sier Nixon til Reuters.

Homofil forkjemper

I det virkelige liv planlegger Nixon å gifte seg med en kvinne, Christine Marinoni. Sammen oppdrar de Nixons to barn fra et tidligere forhold.

Nixon er i ferd med å markere seg som en forkjemper for homofiles rettigheter. Det at hun er åpent homofil har ikke skapt problemer siden TV-serien «Sex og singelliv» ble avsluttet for seks år siden, sier Nixon.

– Mange vet at jeg lever med en kvinne, men jeg føler ikke at det er det de er mest opptatt av ved meg. De ser først og fremst rollen i «Sex and the City». Det er mye mer sannsynlig at jeg blir tilbudt en advokat-rolle enn en «lesbisk» rolle.

En vakker dag er «Sex and the City» borte, men jeg kommer fortsatt til å være her.

Cynthia Nixon / Reuters

– Ingen ungsau

Alder er kanskje en større utfordring. – Jeg er ingen ungsau, og kommer nok ikke til å bli tildelt rollen som tjuefemåring mot, tjaa, Jake Gyllenhaal, fleiper hun.

– Laurence Olivier sa at det beste for en ung skuespiller er å lære å bli en gammel skuespiller. Det er det jeg vil, sier Cynthia Nixon.

– En vakker dag er «Sex and the City» borte, men jeg kommer fortsatt til å være her.

Innfødt

Cynthia Nixon (44) er født i New York. Hun opptrådte første gang på TV da hun var 12 år, og har vunnet både Emmy- Grammy- og Tony-priser.

"Sex and the City 2"

– Det er ikke mitt New York som vises i filmene, sier Cynthia Nixon.

Foto: Craig Blankenhorn / Warner Bros.

Kulturstrøm

  • Gåte er fornøyd, men spente

    Til NRK sier Gåte at de er fornøyde med plasseringen de har fått i sin semifinale, men at de samtidig er spente på stemningen i salen etter Israels opptreden.

    Tidligere tirsdag ble det kjent at Norge opptrer rett etter Israel i den andre semifinalen i Malmö 9. mai. EBU har fått kritikk fra flere hold for å la Israel delta.

    Jim Ødegård Pedersen, leder folkejuryen Adresse Malmö, tror det kommer til å gå bra. Men sier at Israels bidrag ikke er det enkleste å opptre etter i år. Også han er spent.

  • Madonna avslutter turné med stor gratiskonsert

    Madonna skal holde en enorm gratiskonsert på Copacabana i Rio de Janeiro 4. mai som avslutning på Celebration-turneen som startet i oktober.

    På Madonnas nettside omtales konserten som hennes «største show hittil». Den er en «takk til fansen for å ha feiret musikken hennes i mer enn fire tiår».

    Madonna
    Foto: Evan Agostini / AP