NRK Meny
Normal

Curry nam nam

Nam nam! Tittelen på denne retten sier vel det meste. I dag lager Lise eksotisk curry nam nam med kylling og cashewnøtter.

kyllingcurry nam nam
Foto: NRK

Til 4-6 personer trenger du:

1 hel kylling, ca. 1,5 kg

2 løk

2 hvitløksfedd

1 ss revet, frisk ingefær

1-2 grønne chili, hakket

3 ts garam masala

500 g tomater, grovhakkede

2 1/2 dl kokosmelk, eventuelt fettredusert eller matyoghurt

1 1/2 dl malt cashewnøtter (kan sløyfes)

1/2 dl hakket frisk koriander

smør og olje til steking

salt

Fremgangsmåte:

Del kyllingen i 8 - 10 biter. Finhakk løk og hvitløk eller mos det raskt i en hurtigmikser. Krydre kyllingstykkene med salt og fres dem ved middels høy varme til de begynner å få farge.

Tilsett løk, hvitløk og ingefær og la det frese noen minutter til. Ha i chili og garam masala. Tilsett tomater og la det hele putre i ca. 25 minutter under lokk.

Bland i kokosmelk og malte nøtter og småkok uten lokk i ytterligere fem minutter. Smak til med salt og bland inn hakket koriander.

Server med f.eks. en dressing laget av halvparten matyoghurt og halvparten sterk mangochutney. Nanbrød og kokt ris er et naturlig følge.

Tips:

Synes du retten trenger mer syre kan curryen smakes til med limesaft.

Du kan godt bruke bare kyllinglår. Del dem gjerne i klubbe og overlår.

Lam eller oksekjøtt i store terninger kan også brukes, men da må du plusse på 40-60 minutter i koketid, eller "putretid".

Lag mangolassi og drikk det til maten. Kjør mangokjøtt, yoghurt naturelle og is i en hurtigmikser, serveres straks.

Kulturstrøm

  • Bergman-bok gis ut etter ni år

    Biografien om Ingmar Bergman, skrevet av regissørens husholderske Anita Haglöf, gis ut – ni år etter at den opprinnelig planlagte utgivelsen ble stoppet. Boken, kalt «Jag var Ingmar Bergmans hushållerska», kommer i november, melder TT. Da den ble stoppet i 2009, var det fordi boken ble «for personlig» for Haglöf, som var den som valgte å stoppe utgivelsen. Men nå har husholdersken, som jobbet for filmregissøren i åtte år fra 1995, ombestemt seg og gir den ut likevel i Bergmanåret, der man feirer 100-årsjubileet for hans fødsel.

    FILES-SWEDEN-FILM-THEATRE
    Foto: BONNIERS HYLEN / AFP
  • Tons of Rock flytter

    Tons of Rock flytter fra Halden til Oslo. Det melder festivalledelsen i en pressemelding. Festivalen skal nå holdes på Ekebergsletta.