Curry nam nam

Nam nam! Tittelen på denne retten sier vel det meste. I dag lager Lise eksotisk curry nam nam med kylling og cashewnøtter.

kyllingcurry nam nam
Foto: NRK

Til 4-6 personer trenger du:

1 hel kylling, ca. 1,5 kg

2 løk

2 hvitløksfedd

1 ss revet, frisk ingefær

1-2 grønne chili, hakket

3 ts garam masala

500 g tomater, grovhakkede

2 1/2 dl kokosmelk, eventuelt fettredusert eller matyoghurt

1 1/2 dl malt cashewnøtter (kan sløyfes)

1/2 dl hakket frisk koriander

smør og olje til steking

salt

Fremgangsmåte:

Del kyllingen i 8 - 10 biter. Finhakk løk og hvitløk eller mos det raskt i en hurtigmikser. Krydre kyllingstykkene med salt og fres dem ved middels høy varme til de begynner å få farge.

Tilsett løk, hvitløk og ingefær og la det frese noen minutter til. Ha i chili og garam masala. Tilsett tomater og la det hele putre i ca. 25 minutter under lokk.

Bland i kokosmelk og malte nøtter og småkok uten lokk i ytterligere fem minutter. Smak til med salt og bland inn hakket koriander.

Server med f.eks. en dressing laget av halvparten matyoghurt og halvparten sterk mangochutney. Nanbrød og kokt ris er et naturlig følge.

Tips:

Synes du retten trenger mer syre kan curryen smakes til med limesaft.

Du kan godt bruke bare kyllinglår. Del dem gjerne i klubbe og overlår.

Lam eller oksekjøtt i store terninger kan også brukes, men da må du plusse på 40-60 minutter i koketid, eller "putretid".

Lag mangolassi og drikk det til maten. Kjør mangokjøtt, yoghurt naturelle og is i en hurtigmikser, serveres straks.

Kulturstrøm

 • Nøtteknekker-bonanza

  Eventyrballetten «Nøtteknekkeren» er stadig like populær i førjulstida. I år settes den opp i Oslo, Bergen, Trondheim, Bodø og Tromsø. På Den Norske Opera og Ballett i Oslo er samtlige 21 forestillinger utsolgt. Også de andre stedene er så godt som utsolgt.

  Nøtteknekkeren
  Foto: ERIK-BERG / Den Norske Opera
 • Bekrefter Game of Thrones i april

  Ryktene har gått en stund etter at skuespilleren Maisie Williams, Arya Stark i serien, i januar, trolig ved en glipp, sa at første episode får sendetid i april 2019. Nå bekrefter HBO dette på seriens Twitter-konto. Dette blir åttende og siste sesong av serien.

  Grammy-vinner 2018
  Foto: Chris Pizzello / AP