Curry nam nam

Nam nam! Tittelen på denne retten sier vel det meste. I dag lager Lise eksotisk curry nam nam med kylling og cashewnøtter.

kyllingcurry nam nam
Foto: NRK

Til 4-6 personer trenger du:

1 hel kylling, ca. 1,5 kg

2 løk

2 hvitløksfedd

1 ss revet, frisk ingefær

1-2 grønne chili, hakket

3 ts garam masala

500 g tomater, grovhakkede

2 1/2 dl kokosmelk, eventuelt fettredusert eller matyoghurt

1 1/2 dl malt cashewnøtter (kan sløyfes)

1/2 dl hakket frisk koriander

smør og olje til steking

salt

Fremgangsmåte:

Del kyllingen i 8 - 10 biter. Finhakk løk og hvitløk eller mos det raskt i en hurtigmikser. Krydre kyllingstykkene med salt og fres dem ved middels høy varme til de begynner å få farge.

Tilsett løk, hvitløk og ingefær og la det frese noen minutter til. Ha i chili og garam masala. Tilsett tomater og la det hele putre i ca. 25 minutter under lokk.

Bland i kokosmelk og malte nøtter og småkok uten lokk i ytterligere fem minutter. Smak til med salt og bland inn hakket koriander.

Server med f.eks. en dressing laget av halvparten matyoghurt og halvparten sterk mangochutney. Nanbrød og kokt ris er et naturlig følge.

Tips:

Synes du retten trenger mer syre kan curryen smakes til med limesaft.

Du kan godt bruke bare kyllinglår. Del dem gjerne i klubbe og overlår.

Lam eller oksekjøtt i store terninger kan også brukes, men da må du plusse på 40-60 minutter i koketid, eller "putretid".

Lag mangolassi og drikk det til maten. Kjør mangokjøtt, yoghurt naturelle og is i en hurtigmikser, serveres straks.

Kulturstrøm

 • Fiolinist vil gi bort 700 tonn stål

  Den nederlandske fiolinisten og orkesterlederen André Rieu har noen stillas til overs etter en konsert, som han gjerne vil donere til restaureringsarbeidet med Notre Dame, skriver The Strad. 700 tonn stålstillas ble brukt da han gjenskapte Wiens slott Schönbrunn i nær naturlig størrelse som scenebakgrunn til en konsert i kjent overdådig stil.

  Laster Twitter-innhold
 • Liste over mest innflytelsesrike

  Årets liste fra Time Magazine over verdens mest innflytelsesrike personer er offentliggjort. Svenske Greta Thunberg som har fått unge i hele verden med på skolestreik for klimaet er blant lederne på listen. Ariana Grande og Glenn Close (bildet) er blant kunstnerne. I år er det også en arkitekt med på listen, Jeanne Gang, leder av Studio Gang i Chicago.

  Glenn Close
  Foto: CHRISTIAN HARTMANN / Reuters