Dette trenger du:
8 skiver Landbrød
4 skiver kokt skinke
Gratineringssaus:
3 ss smør
4 ss hvetemel
5 dl melk
3 dl revet ost sveitser, gruyere, norvegia eller lignende
2 stk eggeplomme
Salt og pepper
Slik gjør du:
Smelt smør i en kjele. Løft kjelen fra varmen. Rør melet i og bland i all melken på en gang. Sett kjelen tilbake på platen og rør til det koker opp. La sausen koke i 3-5 minutter. Trekk kjelen fra varmen. Ha i revet ost. Visp i eggeplommene. Rør i sausen mens den varmes et par minutter. Skal ikke kokes. Legg 4 landbrød skiver på en stekeplate og legg på en skinkeskive og litt av sausen, legg så en skive oppå og fordel resten av sausen over. Stekes på 250 grader til den har fått en gylden farge. Server en salat ved siden av
Blandet salat til 4 personer
Salatdressing:
1,5ss Dijon sennep
1ss sherry eddik
2dl soyaolje
Salt og pepper
Finhakket sjalottløk
Rør sammen sennep og eddik. Tilsett oljen i en tynn stråle mens du visper kraftig. Smak til med salt og pepper. Tilsett hakket sjalottløk tilslutt.
Tips:
bytt gjerne bort landbrød med loff. Du kan også bruke tomater i skiver.