Countrysanger Glen Campbell er død

Countrylegenden som er kjent for hits som «Rhinestone Cowboy» og «Wichita Lineman», er død. Han ble 81 år gammel.

Music Review Glen Campbell

Glen Campbell siste plate kom ut i juni og fikk navnet "Adios". Siden 60-tallet har han solgt millioner av plater.

Foto: AP

– Det er med tung hjerte at vi forteller at vår kjære ektemann, far, bestefar og legendariske sanger og gitarist, har gått bort, opplyser Campbells familie.

Ifølge hans agent, Sandy Brokaw, døde Campbell tirsdag morgen i Nashville. Det er ikke kjent hva han døde av, men Campbell ble diagnostisert med Alzheimer i 2011.

Han var blant de største stjernene på 60- og 70-tallet, og solgte mer enn 45 millioner plater.

I 1969 spilte han sammen med John Wayne i filmen «True Grit».

Laster Twitter-innhold

Oscar-nominert

I 2015 ble han Oscar-nominert for sangen «I'm Not Gonna Miss You», som han skrev sammen med Julian Raymond i et tidligere stadium av Alzheimer-sykdommen.

Under utdelingen ble sangen fremført av Tim McGraw, som ble håndplukket av Glen Campbells familie til å synge den sterke teksten – en bittersøt kjærlighetssang, om hvordan sykdommen gjør at han ikke kommer til å savne sine kjære.

Campell var en kort periode medlem av The Beach Boys.

I 2012 la han ut på sin siste turné – «The Goodbye Tour». I forbindelse med turneen uttalte hans kone Kim at han alltid har vært åpen om hvem han er, og livet han lever.

– Han liker å lage musikk. Vi ønsker å fortsette å gjøre det, og vil bare at fansen skal være klar over at dersom han roter med teksten eller noe, så er det fordi han har denne tilstanden.

Kulturstrøm

 • Spike Lee med film om politivold

  Regissør Spike Lee har laget en kortfilm som både inneholder materiale fra filmen hans, «Do The Right Thing», samt opptak av politivold. Lee slapp filmen «3 Brothers» da han gjestet TV-kanalen CNN hvor han kommenterte protestbølgen som brer seg over USA, skriver The Guardian.

  Regissør Spike Lee hadde smukker med ordene "Love" og "Hate" da han var i Cannes
  Foto: STEPHANE MAHE / Reuters/Scanpix
 • Nominert til Heddaprisen

  Honningbarna er nominert til Heddaprisen for «Beste audiovisuelle design» i Kilden Teaters oppsetning av «Jonas» av Jens Bjørneboe. Heddaprisen deles årlig ut for fremragende prestasjoner innen norsk scenekunst. Se alle de nominerte på prisens hjemmesider.

  Edvard Valberg fra Honningbarna.
  Foto: Kim Erlandsen / NRK