Country-Kurt til Kveldsåpent

Denne uka topper han tre norske musikklister med sin siste hit «Lost Highway». Tirsdag kan du høre ham live i NRK P1 og her på nrk.no.

Kurt Nilsen

Kurt Nilsen har stor suksess med sin nye countryplate. Nå skal han spille live i NRK P1 og på nrk.no!

Foto: Promo

Se konserten her tirsdag klokka 20!


Kurt Nilsens duett med den levende countrylegenden Willie Nelson har nå gått til topps både på single-, album- og radiolista.

Låta «Lost Highway» er hentet fra Nilsens siste album – countryplata «Rise To The Occasion» som danker ut selveste Madonna og hennes nye «Hard Candy» fra toppen på albumlista.

Kurt Nilsen

Kurt Nilsen, den første norske idolvinneren, har nådd nye høyder som artist.

Foto: Karoline Kalstveit / NRK

Topper lister

Låta har også klatret til topps på singlelista, foran Madonna og Justin Timberlakes «4 Minutes». Og fra før av er låta også på toppen av radiolista Hit 40.

Tirsdag 13. mai klokka 20 har du muligheten til å oppleve vår nye countrystjerne live på P1-Scenen i NRK P1 -programmet Kveldsåpent . I tillegg sender vi konserten live med både lyd og video her på nrk.no.

Se konserten her tirsdag klokka 20!

Det er ikke ofte at countrymusikk topper listene i Norge, men Kurt Nilsen beviser at kombinasjonen duett og coverlåt er en vinner.

- Umiddelbar suksess

- Å blande countrymusikken han har vokst opp med inn i sin musikk viste seg å være en umiddelbar musikalsk suksess, noe både de gode anmeldelsene, radiospillingen og salget bekrefter det, sier produktsjef Øyvind Holmboe Basmo hos Sony BMG til FaroJournalen .

- Kurt Nilsen er først og fremst en artist med et fantastsk øre for å lage musikk som treffer bredt i Norge, alle albumene hans har vært store salgssuksesser. Det at han nå, fem år etter Idol, er på toppen av sin karriere foreløpig, beviser hva han har å fare med som låtskriver, vokalist og musiker, sier Holmboe Basmo videre.

Kulturstrøm

 • Johnny Depp skal spille den franske kongen Ludvig XV

  Johnny Depp skal spille den franske kongen Ludvig XV i en film av den franske regissøren Maïwenn Le Besco.

  Regissøren selv, som begynte sin karriere som barneskuespiller, skal spille rollen som kongens siste elskerinne Jeanne du Barry, skriver Variety.

  Maïwenn har tidligere laget filmer som «Police» og «Seduced».

  Ludvig XV styrte Frankrike i 59 år og ble kalt «den elskede». Han hadde flere kjente elskerinner, blant dem var også Madame de Pompadour.

  Rollen blir Johnny Depps første siden han tapte et ærekrenkelsessøksmål mot britiske The Sun, angående en artikkel der Hollywood-stjernen ble kalt konemishandler etter anklager fra ekskona Amber Heard.

  Depp har i flere intervjuer nylig hevdet at han nå er «boikottet av Hollywood» og at kulturen der menn anklages for overgrep er basert på løse rykter.

  (NTB)

 • Utsetter karnevalsparader i Brasil

  Rio de Janeiro og São Paulo utsetter sambaskolenes karnevalsparader på grunn av økningen i smittetallene, opplyser myndighetene i de to brasilianske byene.

  Paradene, som regnes som høydepunktet av karnevalsfestlighetene og som er ledet av byenes sambaskoler, skulle opprinnelig arrangeres i slutten av februar.

  Planen er i stedet å gjennomføre dem i slutten av i april, ifølge en felles uttalelse fra byene med henvisning til pandemien og «behovet for å redde liv», melder nyhetsbyråene AFP/AP (NTB).

Flere kulturnyheter