NRK Meny
Normal

Country-Kurt til Kveldsåpent

Denne uka topper han tre norske musikklister med sin siste hit «Lost Highway». Tirsdag kan du høre ham live i NRK P1 og her på nrk.no.

Kurt Nilsen

Kurt Nilsen har stor suksess med sin nye countryplate. Nå skal han spille live i NRK P1 og på nrk.no!

Foto: Promo

Se konserten her tirsdag klokka 20!


Kurt Nilsens duett med den levende countrylegenden Willie Nelson har nå gått til topps både på single-, album- og radiolista.

Låta «Lost Highway» er hentet fra Nilsens siste album – countryplata «Rise To The Occasion» som danker ut selveste Madonna og hennes nye «Hard Candy» fra toppen på albumlista.

Kurt Nilsen

Kurt Nilsen, den første norske idolvinneren, har nådd nye høyder som artist.

Foto: Karoline Kalstveit / NRK

Topper lister

Låta har også klatret til topps på singlelista, foran Madonna og Justin Timberlakes «4 Minutes». Og fra før av er låta også på toppen av radiolista Hit 40.

Tirsdag 13. mai klokka 20 har du muligheten til å oppleve vår nye countrystjerne live på P1-Scenen i NRK P1 -programmet Kveldsåpent . I tillegg sender vi konserten live med både lyd og video her på nrk.no.

Se konserten her tirsdag klokka 20!

Det er ikke ofte at countrymusikk topper listene i Norge, men Kurt Nilsen beviser at kombinasjonen duett og coverlåt er en vinner.

- Umiddelbar suksess

- Å blande countrymusikken han har vokst opp med inn i sin musikk viste seg å være en umiddelbar musikalsk suksess, noe både de gode anmeldelsene, radiospillingen og salget bekrefter det, sier produktsjef Øyvind Holmboe Basmo hos Sony BMG til FaroJournalen .

- Kurt Nilsen er først og fremst en artist med et fantastsk øre for å lage musikk som treffer bredt i Norge, alle albumene hans har vært store salgssuksesser. Det at han nå, fem år etter Idol, er på toppen av sin karriere foreløpig, beviser hva han har å fare med som låtskriver, vokalist og musiker, sier Holmboe Basmo videre.

Kulturstrøm

  • Bergman-bok gis ut etter ni år

    Biografien om Ingmar Bergman, skrevet av regissørens husholderske Anita Haglöf, gis ut – ni år etter at den opprinnelig planlagte utgivelsen ble stoppet. Boken, kalt «Jag var Ingmar Bergmans hushållerska», kommer i november, melder TT. Da den ble stoppet i 2009, var det fordi boken ble «for personlig» for Haglöf, som var den som valgte å stoppe utgivelsen. Men nå har husholdersken, som jobbet for filmregissøren i åtte år fra 1995, ombestemt seg og gir den ut likevel i Bergmanåret, der man feirer 100-årsjubileet for hans fødsel.

    FILES-SWEDEN-FILM-THEATRE
    Foto: BONNIERS HYLEN / AFP
  • Tons of Rock flytter

    Tons of Rock flytter fra Halden til Oslo. Det melder festivalledelsen i en pressemelding. Festivalen skal nå holdes på Ekebergsletta.