Cosby-rettssak i gang, TV-personligheten har sagt han ikke vil forklare seg

I dag startet rettssaken der komikeren og TV-personligheten Bill Cosby er tiltalt for overgrep. Cosby selv har sagt at han ikke vil forklare seg.

US-COSBY-TRIAL

RETTSSAK: Her ankommer Bill Cosby rettssaken som skal foregå i Montgomery County Courthouse i Norristown, Pennsylvania. Til høyre er skuespiller Keshia Knight Pulliam som spilte hans yngste datter i «The Cosby Show».

Foto: DAVID MAIALETTI / AFP

Over 50 kvinner har i løpet av de siste årene stått frem og anklaget Bill Cosby, kjent fra TV-serien «The Cosby Show», for overgrep. Noen av dem påstås å ha skjedd helt tilbake på 1960-tallet.

De fleste av sakene er foreldet, siden det har gått så lang tid.

Påtalemyndigheten ønsket å føre 13 av kvinnene som vitner. Men kun en av kvinnene skal vitne under rettssaken som startet i dag. Det har dommer Steven O'Neill bestemt.

US-BILL-COSBY-SEXUAL-ASSAULT-TRIAL-BEGINS

ADVOKATER: En av Cosbys advokater, Brian McMonagle, ankommer rettssaken mandag.

Foto: Mark Makela / AFP

Rettssaken er ventet å vare i to uker. Den dreier seg om et overgrep som skal i skjedd i Cosbys hjem i 2004.

Cosby anklages for å ha dopet ned en kvinne med vin og piller og deretter misbrukt henne seksuelt.

I et radiointervju med amerikanske SiriusXM radio tidligere i år sa Cosby at han planlegger å ikke forklare seg i retten. Han ønsker å la advokatene ta seg av jobben.

Ble gjenopptatt

Cosby og kvinnen som skal vitne om hendelsen kom til et forlik i et sivil rettssak i 2006, men saken ble gjenopptatt i fjor da nye bevis kom fram. TV-personligheten innrømmet i den sivile saken å ha gitt kvinnen noe han beskrev som allergimedisin før de hadde samleie.

Samtidig vil påtaleansvarlig Kevin Steele få muligheten til å tilkalle en annen av kvinnene som har anklaget Cosby for overgrep. Dette vil Steele gjøre for å peke mot at 79-åringens behandling av Constand ifølge påtalemyndigheten er en del av et mønster.

Den aktuelle kvinnen har anklaget Cosby for å ha begått overgrep mot henne i 1996 på et hotell i Los Angeles.

Kulturstrøm