Hopp til innhold

Conanmusikk til Hollywood

Den norske komponisten bak Age of Conans anerkjente spillmusikk er nominert til Hollwood Music Awards. Spiller.no tok en prat med Knut Avenstroup Haugen.

Knut Avenstroup Haugen
Foto: Kjetil Jensen

Hollwood Music Awards som deles ut den 20. november, og sammen med 8 andre kjemper Knut Avenstroup Haugen om prisen Best Original Score - Video Game.

Spiller.no tok en prat for å høre hva den norske komponisten hadde å si om nominasjonen.

Hvordan reagerte du da du fikk vite at du var nominert?

- Jeg fikk vite om nominasjonen på epost. Jeg måtte dobbeltsjekke noen ganger før det gikk opp for meg at det faktisk var riktig og det var ikke før jeg så listene over de nominerte på prisens nettside at det virkelig sank inn. Jeg ble overrasket og lettere sjokkert, må jeg innrømme.

Hør musikken på komponistens hjemmeside her.

- Selv om jeg synes at musikken jeg har laget kvalitetsmessig er fullt på høyde med det andre som blir laget i spill i dag, er jeg en ny komponist i dette markedet og da blir en ikke like lett lagt merke til. De andre nominerte har lang fartstid bak seg og minst én av dem lager også musikk til store Hollywoodfilmer (Steve Jablonsky: The Island, Transformers).

Age of Conan
Foto: Funcom

Hva betyr denne nominasjonen for deg som komponist?

- Det betyr først og fremst at jeg blir lagt merke til av langt flere mennesker som kan ha stor betydning for min videre karriere. Selvom jeg vinner eller ikke, har jeg uansett fått vist meg frem i en sammenheng de fleste komponister aldri får muligheten til. Jeg tror det kan komme til å vise seg å være veldig verdifullt for meg bare å ha blitt nominert.

Har du arbeidet eller arbeider du med musikk til andre spill?

- Age of Conan er det første utgitte spillet jeg har arbeidet med. Jeg har jobbet med musikken i 3 år og underveis har jeg også arbeidet med andre prosjekter. Det meste har vært bestillingsverk som har vært fremført på konserter, men også et spill fra en annen norsk produsent. Det har desverre foreløpig ikke blitt utgitt. Jeg er i samtaler om fremtidige prosjekter - både spill og andre ting, men det er litt tidlig å snakke om det, siden vi ikke har satt i gang forhandlingene ennå.

Age of Conan
Foto: gamesexplore.com

Skal du til Los Angeles for å være tilstede under utdelingen?

- Selvfølgelig! Jeg har bestilt flybillett og hotell, så nå jeg er klar for å reise. Det er viktig å være der for å gjøre seg synlig, men kanskje like mye for å treffe mennesker som kan hjelpe en videre. Jeg var i LA en tur i august også for å gå i et par møter.

- Da ble jeg kjent med noen av de viktigste personene i spillmusikkbransjen og fikk meg en amerikansk agent. Det er uvurderlige kontakter å ha. Det er jo i tillegg også fantastisk moro å få være med på et slik utdeling en gang. Jeg regner med å snuble på den røde løperen, men det blir nok et fantastisk arrangement som jeg ikke kan gå glipp av.

Spiller.no ønsker lykke til!

Kulturstrøm

  • Nynorsk litteraturpris til Edvard Hoem

    Edvard Hoem er tildelt Nynorsk litteraturpris 2023 for boka Husjomfru.

    Prisen er på 50 000 kroner og blir tildelt på landsmøtet til Noregs Mållag i helga.

    Litteraturprisen er blitt delt ut sidan 1982, og saman med mållaget er det Det Norske Samlaget og Det Norske Teatret som står bak prisen.

    Husjomfru av Edvard Hoem
  • Tre norske er nominert til Nordisk Råds barn- og ungdomslitteraturpris

    Grøssaren «Udyr» av Ingvild Bjerkeland og høgtlesingsboka «Oskar og eg» av Maria Parr og illustratør Åshild Irgens nominert frå Noreg.

    I tillegg er Saia Stueng frå Karasjok nominert for ungdomsromanen «Hamburgerprinseassa – Eallá dušše oktii» i kategorien for det samiske språkområdet.

    Totalt 14 nordiske biletebøker, barnebøker og ungdomsromanar nominerte til Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris 2024.

    Fleire av dei nominerte tek for seg eksistensielle spørsmål om livet og døden. Eit anna tema som går att er menneska sin relasjon til naturen.

    Vinnaren vert offentleggjort 22. oktober.

    Montasje forfatterportrett Maria Parr og coveret til barneboka Oskar og eg
    Foto: Samlaget/Jula Marie Nagelstad