Conan-spelet går til filmen

Ein ny tilleggspakke vil ha figurar, monster og historier i seg frå Hollywood-filmen «Conan The Barbarian». Du kan halde fram å spele der filmen sluttar.

Age of Conan: Rise of the Godslayer

Slik ser spelet 'Age of Conan: Rise of the godslayer' ut. Ein ny tilleggspakke blir sleppt samtidig med ein Hollywood-film i august.

Foto: Funcom

US-CINEMA-PREMIERE-AN-AMERICAN-IN-PARIS

Rose McGowan spelar i den nye Conan-filmen. Du kan vere henne og dei andre hovudrollene i dataspelet, ved hjelp av ein ny tilleggspakke.

Foto: GABRIEL BOUYS / Afp

I august blir ein tilleggspakke til det kjende dataspelet «Age of Conan» sleppt, samtidig med premiera på Hollywood-filmen «Conan The Barbarian».

Det norske selskapet som står bak spelet, Funcom, har jobba tett saman med skaparane av filmen. Det tyder at du vil kunne slåst mot monstera du ser i filmen, med våpena som blir brukt. Også hovudrollene, stadane og historiene frå filmen vil ha ein sentral plass i spelet.

Filmen er i 3D og i hovudrollene finn ein Jason Momoa, Rose McGowan, Stephen Lang, Ron Perlman, Bob Sapp og Rachel Nichols i rollene. Regissør er Marcus Nispel.

Les også: Utsetter The Secret World

– Fekk lese filmmanus

Eventyrpakken, som har fått namnet «The Savage Coast of Turan», byrjar 20 år etter historia i filmen. Den gir spelarane moglegheit til å fortsette filmhistoria i Conan-riket.

Tilleggspakken vil bli tilgjengeleg for nedlasting for spelarar over heile verda, opplyser kommunikasjonsdirektør i Funcom, Erling Ellingsen, til NRK.no.

– Vi har hatt eit nært forhold til lisenshavarane av Conan heilt sidan 2003, då vi byrja å jobbe med det første spelet. Det er naturleg for oss å samarbeide med dei. Vi har fått lese manus og snakka med dei om innhaldet i filmen, seier Ellingsen.

(Artikkelen held fram under biletet)

Age of Conan: Rise of the Godslayer

'Age of Conan: Rise of the godslayer'.

Foto: Funcom

Brukte dataskisser i filmarbeidet

Han meiner filmselskapet Lionsgate også har interesse av å samarbeide med Funcom.

– Dei er interessert i å nå publikummet som følgjer spelet vårt, det er den same målgruppa. Filmskaparane har brukt teikningane vi brukte i arbeidet med spelet for å få filmen så korrekt som mogleg, seier Ellingsen.

Den originale Conan-bokserien har heile tida vore hovudinspirasjonen bak dataspelet, men Funcom har også sett på teikneseriar og Conan-filmar.

– Vi har jobba tett saman med Funcom sidan 2003 og laga noko som gir ei unik kjensle av Conan-verda, seier produsent for filmen og direktør i Paradox, Fredrik Malmberg, i ei pressemelding.

Les også:

Kulturstrøm

 • Johnny Depp skal spille den franske kongen Ludvig XV

  Johnny Depp skal spille den franske kongen Ludvig XV i en film av den franske regissøren Maïwenn Le Besco.

  Regissøren selv, som begynte sin karriere som barneskuespiller, skal spille rollen som kongens siste elskerinne Jeanne du Barry, skriver Variety.

  Maïwenn har tidligere laget filmer som «Police» og «Seduced».

  Ludvig XV styrte Frankrike i 59 år og ble kalt «den elskede». Han hadde flere kjente elskerinner, blant dem var også Madame de Pompadour.

  Rollen blir Johnny Depps første siden han tapte et ærekrenkelsessøksmål mot britiske The Sun, angående en artikkel der Hollywood-stjernen ble kalt konemishandler etter anklager fra ekskona Amber Heard.

  Depp har i flere intervjuer nylig hevdet at han nå er «boikottet av Hollywood» og at kulturen der menn anklages for overgrep er basert på løse rykter.

  (NTB)

 • Utsetter karnevalsparader i Brasil

  Rio de Janeiro og São Paulo utsetter sambaskolenes karnevalsparader på grunn av økningen i smittetallene, opplyser myndighetene i de to brasilianske byene.

  Paradene, som regnes som høydepunktet av karnevalsfestlighetene og som er ledet av byenes sambaskoler, skulle opprinnelig arrangeres i slutten av februar.

  Planen er i stedet å gjennomføre dem i slutten av i april, ifølge en felles uttalelse fra byene med henvisning til pandemien og «behovet for å redde liv», melder nyhetsbyråene AFP/AP (NTB).

Flere kulturnyheter