Conan O'Brien: – Jeg skal prøve å oppføre meg

Årets Nobelkonsert-vert tror han vil glede hele det norske folk i kveld.

Nobelkonsertverten om hvordan han forbereder seg til kveldens arrangement.

VIDEO: Conan O'Brien vil gjøre det beste han kan for å lage en bra Nobelkonsert og være en god gjest i Norge.

Er du nervøs for i kveld?

– Nei, jeg er tungt medisinert og har drukket mye alkohol så jeg føler ingenting for øyeblikket, sier talkshow-vert og komiker Conan O'Brien spøkefullt til NRK.

I kveld står han på scenen i Telenor Arena i Bærum for å lede Nobelkonserten, og går med det i samme fotspor som sin kollega Jay Leno som ledet showet i fjor.

Sammen med artister som Sting, Juanes, Highasakite og Marcus & Martinus skal de hylle årets fredsprisvinner; Colombias president Juan Manuel Santos.

– Det er et stort show og en stor ære å få være en del av dette. Jeg skal prøve å oppføre meg foran de kongelige, president Santos og hans familie og ikke minst den norske folk, sier han.

– Vil glede norske kvinner

Selv er talkshow-verten overbevist om at norske kvinner vil forelske seg i ham i løpet av kvelden.

– Jeg tror jeg vil gjøre hele Norge glade med min sang, spesielt de norske kvinnene. Jeg beklager hvis dere ikke vil det, men jeg tror det vil skje, sier han og henvender seg til kameraet.

Conan O'Brien advarer norske kvinner foran kveldens Nobelkonsert.

VIDEO: Conan O'Brien spår at norske kvinner vil forelske seg i ham i løpet av konserten.

Men fra spøk til alvor. O'Brien forteller at han er sterkt imponert over årets fredsprisvinner og hans arbeid med fred som har ført til at han er her i Norge for å motta Nobels fredspris.

– Det er en myte om at fred skjer over natten. Det har tatt lang tid, har vært utrolig vanskelig og med kompliserte diskusjoner som har ført hos hit – og det har virket, sier O'Brien.

Vil gi Trump en sjanse

På spørsmål om O'Brien tror at USAs neste president Donald Trump vil gå i samme fotspor som president Barack Obama, og motta fredsprisen, vil han ikke spå.

Derimot sier han at det er viktig at amerikanere og resten av verden gir den neste presidenten en sjanse.

Conan O'Brien tar en selfie før fredsprisutdelingen i Oslo rådhus

SELFIE: O'Brien benyttet sjansen fotografere seg selv før fredsprisen ble delt ut i Oslo rådhus.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

– Det er viktig at verden lar tvilen komme Trump til gode. Obama har gjort mye for å hjelpe ham allerede. Jeg heier på min president, og jeg vil at Trump skal klare det og være en god leder. Det vil være det beste for USA og verden.

Roser Marcus & Martinus

O'Brien har allerede vært et par dager i Norge, og har blant annet fått møte Marcus & Martinus.

Men, som han også sa på pressekonferansen, er han smått skuffet over at de stjeler oppmerksomheten fra han – som han mener er bra for egoet sitt.

– De er supre, veldig talentfulle og morsomme. Da jeg kom inn på konferanserommet tullet vi rundt, de beklaget for at fansen ikke visste hvem jeg var – spøkende. Og jeg elsker sveisen deres, sier han.

VIDEO: Conan O'Brien snakker om Marcus & Martinus på pressekonferansen.

Kulturstrøm

  • «Friends» 25 år

    Tror ikke «Friends» hadde blitt akseptert i dag:

    - Nei, mener Friends-forsker. Nå er det 25 år siden første episode kom ut.
  • Facebook kvitter seg med apper

    Facebook har kvittet seg med tusenvis av apper som feilaktig kan ha misbrukt brukernes personopplysninger, opplyser nettsamfunnet fredag, skriver Washington Post. Facebook startet en prosess i vår, som tiltak etter episoden med Cambridge Analytica.