NRK Meny
Normal

Comeback for solo-Harket

Årets Nobelkonsert blir første anledning til å høre Morten Harket synge live fra sin kommende soloplate.

Morten Harket

Morten Harket er tilbake som soloartist. Du får se ham live under årets Fredspriskonsert på NRK1.

Foto: Bjørn Sigurdsøn / Scanpix

Uma Thurman

Skuespilleren Uma Thurman skal være konferansier for Nobel-konserten i Oslo Spektrum 11. desember...

Foto: DARIO PIGNATELLI / SCANPIX

Les også: Dette er Nobelprisen

Se bilder: Nobelkonserten, 2005!

Tirsdag 11. desember skal årets vinnere av Nobels Fredspris hylles i Oslo Spektrum. Konserten vil bli sendt direkte i NRK1 klokka 19.55 og verter for kvelden blir Hollywood-tøffingene Uma Thurman og Tommy Lee Jones.

Norges største konsertbegivenhet

Konserten overføres forøvrig direkte til flere enn 100 land, og må ansees for å være Norges største konsertbegivenhet, sett i forhold til hvor mange som ser den.

Tommy Lee Jones

... sammen med Tommy Lee Jones.

Foto: Chris Polk / AP

Konserten når mellom 300 og 400 millioner husstander over hele verden gjennom redigerte opptak i løpet av høsten og vinteren.

Skuespilleren Uma Thurman har kanskje de siste årene vært mest kjent for sin innsats i Quentin Tarrantinos «Kill Bill» og «Pulp Fiction».

Live for første gang

Det største norske trekkplasteret denne kvelden blir imidlertid a-ha-vokalist Morten Harkets opptreden. Han skal nemlig synge live fra sin kommende soloplate for første gang.

Alicia Keys

Alicia Keys skal synge for Fredsprisvinnerne...

Foto: Jason DeCrow / AP

Det er hele 12 år siden sist Harket ga ut et soloalbum, da han kom med plata «Wild Seed» i 1995. Men på nyåret kommer plata «Letter from Egypt».

Denne uka går startskuddet for lanseringen av hans nye plate under en delfinale i Idol.

«Letter from Egypt»

- Vi starter lanseringen av Morten Harkets nye solo-single «Movies», som er i salg mandag 19. november. Det er første smakebit fra det kommende albumet «Letter from Egypt», som slippes tidlig neste år, forteller markedssjef Morten Jensen hos Universal Music til FaroJournalen.

Annie Lennox

... og det skal også Annie Lennox.

Foto: MARK J. TERRILL / AP

- Jeg følte med en gang at det var «min» låt. Uten at jeg tenkte at jeg skulle gjøre noe med den. Derimot dro jeg rett hjem og skrev «A Kind Of Christmas Card» som respons. Under arbeidet med dette nye albumet dukket «Movies» opp igjen. Jeg tok kontakt med gutta i bandet og spurte om ikke jeg skulle ta tak i den, sier Harket i en pressemelding.

Gjør ære på klimavarslere

Nobelkonserten skal gjøre ære på årets vinnere av Nobels fredspris, Al Gore og FNs klimapanel.

«Nobels fredspris for 2007 skal deles i to like deler mellom Intergovernmental Panel on Climate Change ( IPCC) og Albert Arnold ( AL) Gore Jr for deres innsats for å skape og spre større kunnskap om menneskeskapte klimaendringer og for å legge grunnlag for de tiltakene som kreves for å motvirke disse endringene,» het det i begrunnelsen.

Internasjonale artister

Som vanlig har også en rekke internasjonale artister har takket ja til å delta i konserten.

Disse opptrer forøvrig:

 • Alicia Keys
 • Annie Lennox
 • Earth, Wind & Fire
 • KT Tunstall
 • Junoon
 • Juanes
 • Melissa Etheridge

Kulturstrøm

 • Dokumentar: Avijii

  Allerede som 23-åring var svenske Tim Bergling en av verdens mest kjente og populære DJ-er. Våren 2013 dro han på turné i Australia der han trakk fulle hus. Se dokumentaren her:

  Sv. dokumentar. Allerede som 23-åring var svenske Tim Bergling en av verdens mest kjente og populære DJ-er. Våren 2013 dro han på turné i Australia der han trakk fulle hus. Overskuddet gikk til et veldedig prosjekt, "House for Hunger".
 • Feirer 92 år med Shaggy og Kylie

  Britenes dronning Elizabeth markerer sin 92-årsdag med konsert i London lørdag kveld. På scenen står blant andre Sting, Tom Jones og Jamie Cullum. Også Kylie Minogue, Shaggy og Craig David skal opptre på dronningens bursdagsfest (NTB).

  Video Direkte fra parlamentet
  Foto: Nyhetsspiller