Coldplay er til å sovne av

Mozarts sonater må bite i gresset – det er det britiske bandet Coldplay som lager musikk som får flest folk til å sovne, viser en fersk undersøkelse.

coldplay Chris Martin

Coldplay, her representert ved vokalist Chris Martin, er det bandet som får flest briter til å sovne, ifølge en fersk undersøkelse.

Foto: ERIC THAYER / REUTERS

Det er hotellkjeden Travelodge som har spurt 6000 briter om deres musikkpreferanser når de skal slappe av eller sove, skriver Sky News.

Av de 84 prosentene som gjerne brukte musikk for å slappe av, mente flest at Coldplay og vokalist Chris Martin var den mest søvndyssende av dem alle.

Les også: Forsinket oppfølger fra Coldplay

Sovner med Ipod

Taylor Swift

Countrypopsangeren Taylor Swift er også en søvndyssende dame, skal vi tro britene.

Foto: Damian Dovarganes / AP

Michael Bublé, Skavlan- og norgesaktuelle Taylor Swift og Alicia Keys er også blant artistene som oftest lyttes til når britene forsøker å sove. 1 av 4 sovner sågar med Ipod-en i ørene.

Les også: Blomster kan erstatte valium

Ifølge søvnforsker Stevie Williams ved Edinburgh søvnsenter, er det mange fordeler ved å lytte til avslappende musikk før leggetid.

– Forskning viser at man sovner fortere, våkner sjeldnere om natten og dermed får lenger varighet på søvnperiodene, sier Williams til nettstedet.

Hvilken sang eller artist foretrekker du å høre på når du skal slappe av? Del dine musikktips her.

Kulturstrøm

 • Kjøper Rembrandt for kjempesum

  Nederlandske myndigheter har satt av 175 millioner euro for å kjøpe inn et svært viktiktig malleri av Rembrandt.

  Det informerte Utdanningsdepartementet parlamentet om på onsdag.

  Bildet det er snakk om er et malleri fra 1636, som for tiden er i Rothschild-familens eie.

   Rembrandt fra 1636
 • Dagny og Astrid S samarbeider

  De suksessrike norske popartistene samarbeider om låten «Pretty», som slippes senere denne uken. Ifølge VG forteller Dagny i et nyhetsbrev at sangen skal figurere i en romantisk Hollywood-komedie ved navn «The Hating Game», med Lucy Hale og Austin Stowell i hovedrollene.

  Astrid S og Dagny
  Foto: FRED JONNY / FRED JONNY