Clinton skriver på ny bok

«Tidenes skitneste valgkamp» skal inn mellom to permer.
– Kan nok ikke forvente så alt for mange avsløringer, sier USA-ekspert.

Hillary og Bill Clinton

Hillary og Bill Clinton på pressekonferansen da det ble klart at Donald Trump hadde vunnet valget.

Foto: JEWEL SAMAD / Afp

8. november var nederlaget et faktum - Hillary Rodham Clinton ble ikke USAs første kvinnelige president, etter det som beskrives som tidenes skitneste valgkamp.

Hilde Restad

Hilde Restad er førsteamanuensis i freds- og konfliktstudier ved Bjørknes høyskole og med doktorgrad i amerikansk utenrikspolitikk.

Foto: Martin Holvik / NRK

Når hun nå skriver sine nye memoarer, vil også valgkampen være et tema, opplyser forleggeren hennes. Det skriver blant andre BBC.

Men hva kan vi forvente oss?

Hilde Restad ved Bjørknes høyskole har doktorgrad i amerikansk utenrikspolitikk. Hun tror ikke boken vil inneholde all verdens med avsløringer.

– Clinton er jo ikke kjent for å være en som deler mye av seg selv med offentligheten. Samtidig kan det jo, dersom hun har bestemt seg for aldri å stille til valg igjen, være en mulighet for noe mer åpenhet fra hennes side, sier Restad.

– Ord jeg lever etter

Boken blir en essaysamling inspirert av sitater hun har samlet gjennom sine tiår i offentlighetens lys. Den skal gis ut i løpet av andre halvår i år, opplyser forlaget Simon & Schuster.

– Dette er ord jeg lever etter. Disse sitatene har hjulpet meg med å feire gode tider, le i absurde tider, holde ut i tøffe tider og har lært meg å sette mer pris på at livet byr på, sier den tidligere utenriksministeren, senatoren, førstedamen og presidentkandidaten i pressemeldingen fra forlaget.

– Det antar jeg blir en samling inspirerende sitater fra ikke-kontroversielle figurer som Mandela, Jesus og Martin Luther King, sier Restad til NRK.

Demokratenes presidentkandidat viste seg for første gang siden hun erkjente valgnederlaget.

Har holdt seg utenfor offentligheten

Clinton er langt fra ukjent med å skrive bøker, dette blir hennes sjette i rekken.

Dermed vil hun sakte, men sikkert komme tilbake til offentligheten.

For etter at hun tapte valget mot Donald Trump, til tross for at hun fikk flest stemmer, har hun stort sett holdt seg unna det offentlige ordskiftet.

Hun har likevel brukt Twitter til å uttrykke støtte til kvinnemarsjene og demonstrasjonene mot Trumps midlertidige innreiseforbud for borgere fra sju utvalgte land med muslimsk majoritetsbefolkning.

Kulturstrøm