NRK Meny
Normal

Clarkson skjeller ut BBC-sjefer

Den suspenderte «Top Gear»-programlederen Jeremy Clarkson (54) kaller BBC-sjefene for noen «jævla idioter».

Jeremy Clarkson

HARD I KLYPA: Jeremy Clarkson deler ut harde karakteristikker av sjefene sine uka før det blir klart om han får beholde jobben sin eller ikke.

Foto: Matt Dunham / Ap

Jeremy Clarkson er suspendert etter at han skal ha dyttet og skjelt ut en av produsentene av det svært populære bilprogrammet «Top Gear». De tre siste episodene denne sesongen er lagt på vent av BBC, og en intern gransking har blitt gjennomført denne uka.

I neste uke skal allmennkringkasteren ta stilling til hva de skal gjøre med den svært omstridte programlederen.

Skjeller ut ledelsen

Men Clarkson har ingen planer om å gjøre seg lekker for arbeidsgiveren sin i påvente av sin mulige straff, og er raus med å bruke et fire bokstaver langt ord som begynner på f.

Ifølge The Guardian omtaler han BBC-sjefene som «fucking bastards» og sier at han forventer å bli sparket fra jobben.

Clarkson kommenterte saken under en veldedighetsauksjon i London torsdag, og her gjorde han det klart at BBC har «fucked themselves». Overfor tilhørerne la han til at Top Gear var et bra show, men at sjefene «fucked it up».

Clarkson auksjonerte bort muligheten til å kjøre en runde rundt Top Gears testløype for 100.000 pund. Clarkson sa at han selv kunne tenke seg å kjøre en siste runde rundt testløypa før «de jævla idiotene» sparker ham.

– Det blir tårevått når jeg gjør det, men faen heller, la oss gjøre det.

Siste sjanse

Saken har engasjert bredt, og statsminister David Cameron har gått ut med en slags støtte til sin venn Clarkson:

– Han gleder og underholder så mange – inkludert mine barn, som ville bli knust om Clarkson ble tatt av lufta. Jeg håper partene kan finne ut av dette, fordi det er et strålende program, og han er et enormt talent, har Cameron sagt til BBC, og understreker at han ikke vil blande seg inn i hvordan den britiske allmennkringkasteren løser dette.

I fjor fikk Clarkson vite at han har brukt opp sine sjanser hos BBC og at jobben hans hang i en tynn tråd om han endte opp i flere kontroverser.

En internettkampanje for å få Clarkson tilbake har så langt fått nesten en million underskrifter.

Kulturstrøm

 • Kurt Nilsen flytter hjem til Bergen

  Kurt Nilsen gir opp Østlandet og flytter hjem igjen. Sangeren ønsker å reetablere seg i Bergen og styre karrieren herfra, skriver BT. Nilsen har bodd i Minnesund i to år sammen samboeren. I vår ble det brudd mellom de to. Nå ser han frem til å turnere med julekonserter rundt om i Norge.

  kurt 3
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 • Støre: – 22. juli ble et begrep

  – For sju år siden ble 22. juli et begrep i vår historie, med alt den dagen rommer av lidelse, smerte og sorg, sa Ap-leder Jonas Gahr Støre i sin tale på Utøya.

  Minnemarkering på Utøya 22. juli.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix