Christian Stephansen

Vaktlederen ved regjeringskvartalets sikkerhetsavdeling er ihuga blodfan av sjokk-rockeren Alice Cooper - et forhold som muligens vekker undring blant byråkratene.

Christian Stephansen
Foto: Kaland, Ole / Ole Kaland, NRK

Christian elsker å snakke om Alice Cooper og leter alltid etter en link for å klare å dreie samtalen inn på denne artisten som han er stor fan av.

Det var i 1973 at Christian for første gang fikk høre plata "Billion Dollar Babies" på gutterommet til en kompis. Da var det gjort for Christians del, og siden den gang har han vært på syv konserter samt skaffet seg det meste som er utgitt av Alice Cooper på CD, vinyl og film. Christian har til og med møtt sin store helt backstage under en konsert i Stockholm i 2005!

I dag bor Christian på Bekkestua i Bærum sammen med sin kone og sine to sønner. Han jobber i regjeringskvartalet som vaktleder i sikkerhetstjenesteavdelingen.

Alice Cooper

Sjokkrockens far

Foto: PETER KLAUNZER / AP

Christians emne

Alice Cooper er en kjent amerikansk artist og musiker. Han hadde sin storhetstid på 70-tallet, og er kjent for sine horroraktige sceneshow.

Cooper bruker sminke og mange rare kostymer, ofte inkludert en Boa-slange rundt halsen. Kjente hits er "School's out", "Poison" og "No more Mr. Nice Guy".

Alice Cooper har inspirert utallige musikere, blant annet våre egne Turboneger.

Kulturstrøm

 • Filmkunst av høy klasse

  Lidenskap, begjær og sjalusi vaker under en mistenkelig stille overflate i den sørkoreanske filmen «Burning», regissert av Lee-chang Dong, mener Filmpolitiets anmelder Birger Vestmo, og gir Terningkast 5. Historien er løst basert på Haruki Murakamis novelle» Brenne låver». Anmeldelsen av «Burning».

  Burning
  Foto: Arthaus
 • Hærland leser denne boken hvert år

  Ingen tenker, ingen reflekterer over noe, og alle får alt de ønsker med en gang. Alt er for å sikre økonomisk stabilitet. Dette skremmer komikeren Anne Kat. Hærland med boken «Brave New World», på norsk «Vidunderlige nye verden». Aldous Huxley skrev fremtidsboken i 1932. Den handler om en framtid der man har tatt i bruk bioteknologi for å gjøre samfunnet minst mulig ubehagelig. Se bokpraten hos Hans Olav Brenner i Brenners Bokhylle:

  Anne-Kat. Hærland
 • Burberry legger seg flate

  Burberry fjerner en kontroversiell renneløkke rundt halsen fra sin nyeste kolleksjon, skriver Melk & Honning. Den ble vist under moteuken i London søndag. Men etter mye kritikk, blant annet fra modellen Liz Kennedy på Instagram, legger motehuset seg flate. Sjefdesigner Riccardo Tixchi har beklaget seg offentlig. Det samme har administrerende direktør i Burberry, Marco Gobette.