NRK Meny
Normal

Christian Ingebrigtsen

Christian Ingebrigtsen er den yngste av trenerne, men har lang erfaring som artist -også internasjonalt, med bandet A1.

Christian Ingebrigtsen
Foto: Geir Evensen / NRK

Se Christian Ingebrigtsen og A1 på besøk hos Reser

Siggerudgutten Christian Ingebrigtsen er den yngste av trenerne. Sin unge alder til tross, har han lang erfaring som artist. Christian er en av Norges mest suksessfulle artister.

Fra fiolin til boyband

Med en far som var popvokalist og hadde et utall hits på seksti og syttitallet, ble Christian tidlig introdusert til musikk. Han startet med fiolintimer som seksåring, før han fortsatte med piano og gitar. Da han var 16 år begynte Christian å skrive egne låter. Etter å ha gått musikklinjen ved Ski videregående skole, fikk Christian i 1997 plass på den engelske talentskolen LIPA (Liverpool Institute for Performing Arts). Han ble herfra håndplukket til å være med i boybandet A1. I 1999 signerte bandet platekontrakt og i juni kom den første singelen "Be The First To Believe". Bandet ble populært verden over, solgte millioner av album og mottok blant annet Brit Awards for Beste Britiske Nykommer i 2001.

"In Love With An Angel"

Totalt ga A1 ut 3 plater: "Here we come", "The A -list", og " Make it good", før de gikk hver sin vei. Christian fortsatte artistkarrieren solo og duetten ”In Love With An Angel” med Maria Arredondo, ble hans første nummer 1-singel etter bruddet med A1. Soloalbumet ”Take Back Yesterday” kom i 2003 og i 2006 var han aktuell med Frelsesarméens juleplate,”Paint Christmas White”.