Hopp til innhold

Christel Alsos - Closing the Distance

Christel Alsos har full kontroll over sin flotte stemme, men debutplaten gir kun fornemmelsen av noe stort.

Christel Alsos
Foto: Kim Erlandsen, NRK

Her finnes mange tegn på at nok et ungt norsk poptalent er på banen. Likevel når ikke Christel Alsos helt inn i sjela.

- Henførende

Christel Alsos fra Fauske i Nordland ble oppdaget etter en opptreden i Tore Strømøys TV-program Noen Bedre for et par år siden, og den radiovennlige "Come On" er første singel fra hennes debutplate "Closing the Distance", som slippes denne uka.

"Closing the Distance" er en plate som det er vanskelig å ikke bli henført av, i hvert fall de første gangene man spiller seg gjennom den. Christel Alsos sin vakre småhese stemme fanger og holder på interessen, med sin fyldige karakter og imponerende kontroll. Den er fint plasserert i et luftig og varmt akustisk lydbilde, som vi kjenner fra smakfulle rootsinspirerte singer/songwritere som Norah Jones og mange flere.

- Pent, men ensformig

"Closing the Distance" begynner veldig bra med "When the Light Dies Out". Og det er mer eller mindre på dette nivået de neste ni låtene også holder seg. Håndverket er godt i alle ledd, der alt med ett unntak er skrevet av Alsos sammen med Morten Myklebust og produsent Arvid Solvang.

Men etter hvert blir det ensformig. Tekstene handler alle om å vente på og finne kjærligheten, og de fremføres i lik innpakning med samme lengtende tristesse.

Emosjonell utvikling i innholdet og mer dynamikk i utførelsen blir det jeg lengter etter, samtidig som jeg forbløffes over hvor lovende Alsos er som en artist for fremtiden. Hennes vokalprestasjoner holder i massevis, men selve platen etterlater meg mer med fornemmelsen av noe stort enn opplevelsen av det.

- En god start

Christel Alsos er i begynnelsen av tjueårene, så dette kan ha noe med mangel på levd liv å gjøre. Sånn erfaring som den beslektede Thomas Dybdahl etter hvert har pådratt seg og som kanskje bidrar til å gjøre hans seneste plater til stor pop.

Man kan spørre seg om hvor mange flere artister vi trenger innenfor sjelegranskende visepop, i hvert fall så lenge de verken har noe spesielt dypt, nytt eller viktig å formidle. Christel Alsos mangler litt på å fremkalle de helt store følelsene, men "Closing the Distance" er likevel en veldig god start på det som bør bli en lang karriere.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.