Christel Alsos - Closing the Distance

Christel Alsos har full kontroll over sin flotte stemme, men debutplaten gir kun fornemmelsen av noe stort.

Christel Alsos
Foto: Kim Erlandsen, NRK

Her finnes mange tegn på at nok et ungt norsk poptalent er på banen. Likevel når ikke Christel Alsos helt inn i sjela.

- Henførende

Christel Alsos fra Fauske i Nordland ble oppdaget etter en opptreden i Tore Strømøys TV-program Noen Bedre for et par år siden, og den radiovennlige "Come On" er første singel fra hennes debutplate "Closing the Distance", som slippes denne uka.

"Closing the Distance" er en plate som det er vanskelig å ikke bli henført av, i hvert fall de første gangene man spiller seg gjennom den. Christel Alsos sin vakre småhese stemme fanger og holder på interessen, med sin fyldige karakter og imponerende kontroll. Den er fint plasserert i et luftig og varmt akustisk lydbilde, som vi kjenner fra smakfulle rootsinspirerte singer/songwritere som Norah Jones og mange flere.

- Pent, men ensformig

"Closing the Distance" begynner veldig bra med "When the Light Dies Out". Og det er mer eller mindre på dette nivået de neste ni låtene også holder seg. Håndverket er godt i alle ledd, der alt med ett unntak er skrevet av Alsos sammen med Morten Myklebust og produsent Arvid Solvang.

Men etter hvert blir det ensformig. Tekstene handler alle om å vente på og finne kjærligheten, og de fremføres i lik innpakning med samme lengtende tristesse.

Emosjonell utvikling i innholdet og mer dynamikk i utførelsen blir det jeg lengter etter, samtidig som jeg forbløffes over hvor lovende Alsos er som en artist for fremtiden. Hennes vokalprestasjoner holder i massevis, men selve platen etterlater meg mer med fornemmelsen av noe stort enn opplevelsen av det.

- En god start

Christel Alsos er i begynnelsen av tjueårene, så dette kan ha noe med mangel på levd liv å gjøre. Sånn erfaring som den beslektede Thomas Dybdahl etter hvert har pådratt seg og som kanskje bidrar til å gjøre hans seneste plater til stor pop.

Man kan spørre seg om hvor mange flere artister vi trenger innenfor sjelegranskende visepop, i hvert fall så lenge de verken har noe spesielt dypt, nytt eller viktig å formidle. Christel Alsos mangler litt på å fremkalle de helt store følelsene, men "Closing the Distance" er likevel en veldig god start på det som bør bli en lang karriere.

Kulturstrøm

  • Avis: Facebook kan få rekordbot

    Amerikanske myndigheter vurderer å gi Facebook den største boten noensinne utstedt for manglende beskyttelse av brukeres data, skriver Washington Post. Ifølge kildene har Facebook brutt en juridisk bindende avtale om beskyttelse av brukerdata, etter samarbeidet med analyseselskapet Cambridge Analytica. Informasjonen kan være brukt under presidentvalget i USA og brexit-avstemningen i 2016 (NTB).

  • Bokåret 2019 er opna

    Kulturminister Trine Skei Grande opna «Bokåret 2019» under Nasjonal høgtlesingsdag i Oslo i dag. Året markerer at boka er 500 år, i tillegg til at Noreg er hovudland på den store bokmessa i Frankfurt i oktober. NRK arrangerer mellom anna Noregs største lesesirkel som ein del av den store markeringa.