Christel Alsos - Closing the Distance

Christel Alsos har full kontroll over sin flotte stemme, men debutplaten gir kun fornemmelsen av noe stort.

Christel Alsos
Foto: Kim Erlandsen, NRK

Her finnes mange tegn på at nok et ungt norsk poptalent er på banen. Likevel når ikke Christel Alsos helt inn i sjela.

- Henførende

Christel Alsos fra Fauske i Nordland ble oppdaget etter en opptreden i Tore Strømøys TV-program Noen Bedre for et par år siden, og den radiovennlige "Come On" er første singel fra hennes debutplate "Closing the Distance", som slippes denne uka.

"Closing the Distance" er en plate som det er vanskelig å ikke bli henført av, i hvert fall de første gangene man spiller seg gjennom den. Christel Alsos sin vakre småhese stemme fanger og holder på interessen, med sin fyldige karakter og imponerende kontroll. Den er fint plasserert i et luftig og varmt akustisk lydbilde, som vi kjenner fra smakfulle rootsinspirerte singer/songwritere som Norah Jones og mange flere.

- Pent, men ensformig

"Closing the Distance" begynner veldig bra med "When the Light Dies Out". Og det er mer eller mindre på dette nivået de neste ni låtene også holder seg. Håndverket er godt i alle ledd, der alt med ett unntak er skrevet av Alsos sammen med Morten Myklebust og produsent Arvid Solvang.

Men etter hvert blir det ensformig. Tekstene handler alle om å vente på og finne kjærligheten, og de fremføres i lik innpakning med samme lengtende tristesse.

Emosjonell utvikling i innholdet og mer dynamikk i utførelsen blir det jeg lengter etter, samtidig som jeg forbløffes over hvor lovende Alsos er som en artist for fremtiden. Hennes vokalprestasjoner holder i massevis, men selve platen etterlater meg mer med fornemmelsen av noe stort enn opplevelsen av det.

- En god start

Christel Alsos er i begynnelsen av tjueårene, så dette kan ha noe med mangel på levd liv å gjøre. Sånn erfaring som den beslektede Thomas Dybdahl etter hvert har pådratt seg og som kanskje bidrar til å gjøre hans seneste plater til stor pop.

Man kan spørre seg om hvor mange flere artister vi trenger innenfor sjelegranskende visepop, i hvert fall så lenge de verken har noe spesielt dypt, nytt eller viktig å formidle. Christel Alsos mangler litt på å fremkalle de helt store følelsene, men "Closing the Distance" er likevel en veldig god start på det som bør bli en lang karriere.

Kulturstrøm

 • Norsk arkitektur massenominert

  Sju norske arkitektbyråer er nominert til 15 priser på World Architecture Festival 2018. – Dette er helt uten sidestykke, sier Tor Inge Hjemdal, administrerende direktør i Design og arkitektur Norge (DOGA). Han sier det bekrefter den store internasjonale interessen for norsk arkitektur nå. Vinnerne vil bli kåret under festivalen som finner sted i Amsterdam i november. – Norsk arkitektur skaper inkluderende og bærekraftige bygninger. Denne anerkjennelsen viser at vi er på rett vei, sier kulturminister Trine Skei Grande til DOGA.

  Deichmanske hovedbibliotek
  Foto: Lund Hagem arkitekter
 • Stephen King selger manus for 1$

  Studenter på en filmskole i Wales fikk lov av skrekkforfatter Stephen King å bruke en novelle fra samlingen «Just After Sunset», skriver SVT. King har sluppet flere manus til veldedige formål. Nå jobber en 14- og en 16-åring med å lage manus av novellen «Stationary Ride». Filmen fra Blanenau Gwent Film Academy skal være ferdig i 2019.

  CORRECTION Books Edgar Awards Stephen King
  Foto: Steven Speliotis / NTB Tema
 • Pink til Norge

  Den amerikanske artisten Pink stopper i Norge i den pågående verdensturneen «Beautiful Trauma World Tour 2019» som startet i Phoenix i mars. Den 5. august 2019 holder hun konsert i Telenor Arena på Fornebu. Siden debuten i 2000 har Pink sluppet sju studioalbum, et samlealbum, solgt over 57 millioner album. Hun har hatt 15 topp-ti-singler på Billboard Hot 100, inkludert fire første plasser. (NTB)

  Pink
  Foto: Promo

Flere kulturnyheter