NRK Meny
Normal

Chris-Mikael Rom Hansen: Rally-VM

12 år gamle Chris-Mikael kommer fra rally-bygda Askim. Han har vært opptatt av motorsport siden han var 3 år gammel.

Chris-Mikael Rom Hansen
Foto: Ekroll, Anne Liv / Anne Liv Ekroll, NRK

12 år gamle Chris-Mikael kommer fra rally-bygda Askim. Han har vært opptatt av motorsport siden han var 3 år gammel. Moren forsøkte forgjeves å få ham til å bli interessert i Lego, men isteden begynte han å klippe ut og lime inn bilder av biler i kladdebøker. Farfaren var i sin tid rally-kartleser og det er her interessen kommer fra.

Chris-Mikael kjører selv go-cart. Go-cart-interessen ble tent da farfaren, kom hjem med en pokal han hadde vunnet i et løp.

Chris-Mikael har naturlig nok brødrene Solberg som forbilder i og med at de er fra nesten samme sted, i tillegg til Mika Hirvonen og Tommy Mäkinen.

Om fagdommeren

De fleste vil kjenne igjen fagdommeren fra forrige sesong. Da var nemlig Atle Gulbrandsen fagdommer i Formel 1. Han er 26 år gammel og kommenterer Formel 1 for TV3, i tillegg til at han i vinter kommenterte Rally Norway direkte for NRK. Han startet å kommentere F1 for Canal+ da han var 17 år, og var da sannsynligvis verdens yngste F1-kommentator. Siden 1997 har han kommentert F1 for NRK, TV2 og nå TV3. I tillegg til F1-kommenteringen jobber han som frilansjournalist og skriver mye for Vi Menn.

Emnet

Rally-VM er motorsporten Petter Solberg nærmest har gjort til en folkesport i Norge de siste årene. De tøffeste førerne og kartleserne i verden kjører i usannsynlig høye hastigheter på smale skogsbilveier over hele verden. For å lykkes i rally må man være best på både grus, asfalt og Nordiske snøveier.

Rundene i rally-VM går i alle verdensdelene bortsett fra Afrika og vinteren 2007 ble også Norge endel av det gode selskap, da Rally Norway markerte starten for rally-VM også på norsk jord

 

Det første verdensmesterskapet for bilmerker ble innført i 1973 og seks år senere kom det også et eget mesterskap for førere.

I 2003 ble Petter Solberg verdensmester og vant alle nordmenns hjerter!

 

Flere kulturnyheter