NRK Meny
Normal

Chris Medina på jakt etter hjerterytmer

Han opplevde sitt livs største utfordring da ekskjæresten hans ble skadet etter en bilulykke. Da skrev Chris Medina superhiten «What are words». Nå lytter han til andre som forteller om sine utfordringer – mens hjerterytmen måles.

Chris Medina

Chris Medina er mest kjent i Norge etter sangen What are words som han sang etter at forloveden hans var blitt sterkt skadet i en bilulykke.

Foto: Marianne Rustad Carlsen / NRK

Chris Medina, amerikaneren som sang landeplagen «What are words» i 2011, sitter i et behandlingsrom på Bærum sykehus. På benken ligger 71 år gamle Kristin Borg.

Hun forteller om det mest dramatiske i livet sitt mens hun er koblet til et apparat som viser hjerteslagene hennes.

– Jeg kan tydelig se at når hun kommer inn på det hun har opplevd, så blir hjerterytmen raskere, sier Medina.

Håpet er at historiene og hjerterytmen til de som forteller kanskje kan bli til musikk.

Langsom kjærlighetssorg

– Jeg opplevde at mannen min fikk en demenssykdom da jeg bare var 30 år gammel og hadde fire små barn, forteller Kristin Borg.

Vi merker at pulsen hennes stiger.

Human Factor

De deltar i prosjektet Human Aspect: Chris Medina, Jimmy Westerheim, Isabelle Davodi og Kristin Borg.

Foto: Marianne Rustad Carlsen

– Han endret seg jo, så det var som en kjærlighetssorg som aldri tok slutt. Man mister den man er glad i gradvis, forteller hun.

Venn med ekskjæresten

«What are words» lå på hitlistene i flere uker. Mange nordmenn fulgte historien til Medina og hans forlovede. Et forhold som tok slutt i 2014.

Hør låta «What are words» her:

– Det romantiske mellom meg og ekskjæresten er borte, men vi er venner og gir hverandre støtte, forteller Medina.

Nå bor han i Norge mens ekskjæresten bor hjemme hos familien sin og blir stadig bedre, forteller han. Chris Medina forteller at de har god kontakt.

Livserfaringbibliotek

Chris Medina er med på å lage et livserfaringsbibliotek sammen med stiftelsen «Human Aspect». Nasjonalforeningen for folkehelse har hjulpet til med prosjektet her i Norge.

Mennesker fra 30 land har hittil delt sine utfordringer i livet. Og nå inneholder biblioteket mer enn hundre historier.

– Vi har startet verdens største livserfaringsbibliotek, forteller Jimmy Westerheim, lederen for «Human Aspect». Han forteller at han mener det er de tøffeste utfordringene som utvikler oss og han håper at folks livserfaringer kan hjelpe andre. Ved å høre om hvordan andre har taklet utfordringene, kan man kanskje få hjelp.

Chris Medina

Chris Medina følger med når Isabelle Davodi forteller sin historie mens hun er koblet til et apparat som måler hjerterytme.

Foto: Marianne Rustad Carlsen / NRK

Den neste de skal måle rytme på er Isabelle Davodi som var feltarbeider for «Leger uten grenser». Hun forteller om et ansikt hun aldri glemmer. Et møte som gikk sterkt inn på henne.

– Jeg så inn i ansiktet til en mann som hadde sett liket av både sin kone og sine barn, forteller hun.

Det skjedde mens hun jobbet i en flyktningleir i Hellas.

– Kan det bli musikk av dette?, spør vi Chris Medina etter at han har studert hjerterytmene til menneskene som forteller.

– Jeg håper det. Hvis folk er villig til å gå dypt inn i seg selv og tør å kjenne på de følelsene, da tror jeg hjertet vil reagere, sier han.

Kulturstrøm

 • Siste episode er ute

  Siste episode av Westworld sesong to er ute på HBO Nordic. Her kan de sjå reaksjonane til Filmpolitiets redaksjon etter å ha sett episoden. Finalepodcast kjem seinare denne veka.

  Westworld Filmpolitiet
  Foto: Marte Hedenstad / NRK
 • Hør Kari Hilde French i Sommer i P2

  Kari Hilde French spilte en viktig rolle da sønnen Joshua ble løslatt etter åtte år i kongolesisk fengsel i fjor. I Sommer i P2 forteller hun om sin egen oppvekst som misjonærbarn i India og hvordan det har hjulpet henne gjennom den vanskelige tiden.

  Kari Hilde French spilte en viktig rolle da sønnen Joshua ble løslatt etter 8 år i kongolesisk fengsel i fjor. I Sommer i P2 forteller hun om sin egen oppvekst som misjonærbarn i India og hvordan det har hjulpet henne gjennom den vanskelige tiden.
 • Silya skriver sanger med ektemannen

  Silya utvidet bandet sitt i anledning utgivelsen av en ny låt med enda et medlem – ektemannen og musikeren Espen Leite på piano. Han var også med på å skrive den. Låta «Bonafide Sinner» beskrives som en jazzhybrid med et eksplosivt og følelsesladet refreng. (NTB)

  Silya med EP-trilogi Silya med EP-trilogi
  Foto: Gitte Johannessen / NTB scanpix