Hopp til innhold

Artisten Chris Brown saksøkt for 18 millioner

Den amerikanske sangeren og skuespilleren Chris Brown, som i 2009 ble dømt for vold mot Rihanna, blir nå saksøkt av fetteren til artisten Frank Ocean etter et slagsmål i Hollywood.

Chris Brown

Chris Brown platedebuterte som 16-åring i 2005, med det selvtitulerte albumet Chris Brown. Siden da har han vært involvert i en rekke voldssaker.

Foto: Chris Pizzello / AP

Frank Ocean

26-årige Frank Ocean gikk av scenen under Øyafestivalen 2012, men kom tilbake til det norske festivalpublikummet under årets Hovefestival.

Foto: John Shearer, Scanpix / Ap

I januar havnet Chris Brown (24) og Frank Ocean (26) i et slagsmål på en parkeringsplass utenfor et innspillingsstudio i Los Angeles.

Involvert i slagsmålet var også livvaktene og vennene til artistene. Det ble igangsatt en etterforskning av hendelsen, men saken ble henlagt av amerikansk politi.

Til tross for at ingen er siktet eller tiltalt, ruller saken videre i det amerikanske rettssystemet. Kjendisnettstedet TMZ skriver at fetteren til Frank Ocean, Sha'Keir Duarte, nå saksøker 24-årige Chris Brown for tre millioner dollar, over 18 millioner norske kroner.

Duarte har selv forklart at han ble sparket gjentatte ganger i hodet og i kroppen. I søksmålet mot den skandaleombruste artisten ber Duarte om kompensasjon for den fysiske og mentale smerten som han mener han har gått gjennom siden januar i år.

Chris Brown har på sin side kommet med et motsøksmål, Brown hevder at det var Duarte som startet det hele og at han mottok dødstrusler fra Frank Oceans fetter.

Banket kjæresten

Brown har vært involvert i en rekke andre kontroversielle saker. I 2009 ble artisten dømt for vold mot sin daværende kjæreste, Rihanna. I 2012 var han involvert i en slåsskamp med musikeren Drake på en nattklubb i New York, noe de senere ble saksøkt for.

Selskapet Entertainment Enterprises Ltd. saksøkte dem begge for 95 millioner kroner, som kompensasjon for skadene som ble gjort på og for at artistene «ødela» ryktet til klubben.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Chris Brown og Rihanna

Chris Brown erkjente i 2009 å ha banket opp kjæresten sin Rihanna. Tidligere i år ble de to fotografert sammen ved en rekke anledninger, og det satte i gang spekulasjoner om popstjernen hadde funnet tilbake til Brown.

Foto: ROBYN BECK / Afp

Kastet ut av rehab

I år har Chris Brown også møtt i retten for en annen voldssak, hvor han var anklaget for å ha slått ned en mann i 20-årene. Brown ble ikke tiltalt, men få dager etter rettsmøtet sjekket artisten inn på rehab for å få bukt på problemer med sinne og aggresjon, det skrev CBS News.

Oppholdet på klinikken varte ikke lenge, ifølge nyhetsbyrået AP ble Brown kastet ut fra behandlingen på grunn av voldelig oppførsel.

I et brev fra klinikken kom det frem at rapperen under sitt opphold skal ha kastet en stein gjennom vinduet på bilen til sin egen mor. Hendelsen ble ansett for å være et brudd på klinikkens regler.

Artisten fikk i slutten av november en beordring fra amerikansk rett om å legge seg inn på en ny rehabiliteringsklinikk i tre måneder.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.