Chipping av biler

Det er mange som ønsker å trimme bilen sin litt, sånn at den går fortere. Men er chipping egentlig lov?

Bil.
Foto: Autofil / NRK

- Ja, sier Nitimens bilekspert, Helén Thorgersen. - Du må bare melde fra til biltilsynet om at bilen din har fått flere hestekrefter.

Nitimens Hans-Petter Jacobsen er overrasket over at chipping egentlig er lov, og lurer på hvor mange som egentlig melder fra om at de har trimmet bilen sin.

Rolls Royce
Foto: Heidi Lise Bakke / NRK

 - Ikke mange, mener Thorgersen, de fleste vet at myndighetene har få muligheter til å kontrollere om en bil er "chippa" eller ikke!

Det er etter hvert mange nordmenn som kjører rundt med flere hestekrefter under panseret enn det som står i vognkortet. Da er som regel både styringsenheten for motor og girkasse justert. Dette gir en bedre effekt, og forstå det den som kan, et lavere forbruk!

Hør Helen Torgersen om chipping !

 

Kulturstrøm

 • Tomt for fakler for første gang

  Flere tusen møtte opp i fakkeltoget for å hylle årets nobelprisvinnere i kveld. For første gang i historien var det ikke flere fakler å oppdrive, opplyser arrangøren.

  NORWAY-NOBEL-AWARD-2018-PEACE
  Foto: TOBIAS SCHWARZ / AFP
 • Siste kveld med gjengen

  I kveld har Tore Halvorsen sin siste opptreden med Ole Ivars. Konserten foregår i Råholt kirke, og markerer slutten på en 30 år lang sangkarriere med det populære dansebandet.

  Ole Ivars i Råholt kirke
  Foto: Stein Schinstad / NRK