NRK Meny
Normal

Chipping av biler

Det er mange som ønsker å trimme bilen sin litt, sånn at den går fortere. Men er chipping egentlig lov?

Bil.
Foto: Autofil / NRK

- Ja, sier Nitimens bilekspert, Helén Thorgersen. - Du må bare melde fra til biltilsynet om at bilen din har fått flere hestekrefter.

Nitimens Hans-Petter Jacobsen er overrasket over at chipping egentlig er lov, og lurer på hvor mange som egentlig melder fra om at de har trimmet bilen sin.

Rolls Royce
Foto: Heidi Lise Bakke / NRK

 - Ikke mange, mener Thorgersen, de fleste vet at myndighetene har få muligheter til å kontrollere om en bil er "chippa" eller ikke!

Det er etter hvert mange nordmenn som kjører rundt med flere hestekrefter under panseret enn det som står i vognkortet. Da er som regel både styringsenheten for motor og girkasse justert. Dette gir en bedre effekt, og forstå det den som kan, et lavere forbruk!

Hør Helen Torgersen om chipping !

 

Kulturstrøm

 • Utseld Guns N' Roses-konsert

  Torsdag spelar Guns N' Roses comeback-konsert for eit utseld Valle Hovin, skriv NTB. Etter mange år med uvenskap og trøbbel, har det famøse bandet funne saman igjen. I 2012 var gitarist Slash gjest hos NRKs Ole Torp. Då var han ikkje så gira på å snakke om fortida:

  Gitarist Slash var torsdag gjest i Aktuelt hos Ole Torp. Se hele intervjuet her.
 • Står Cardi B for årets video?

  MTV har presentert lista over dei nominerte til årets musikkvideo-prisutdeling, ifølgje Paper magazine. Rapstjerna Cardi B og ekteparet Beyoncé/Jay-Z (The Carters) leiar med flest nominasjonar. I kategorien årets video er følgjande nominert: Cardi B, Camila Cabello, Bruno Mars, Ariana Grande, The Carters, Childish Gambino og Drake. Les om kvifor Childish Gambinos musikkvideo skaka verda tidlegare i år.

  Cardi B
  Foto: Evan Agostini / AP