2 løk, finhakket
2-4 hvitløksfedd, finhakket
1 rød chili, fjern frø og finhakk
2 ts chilipulver
1 ts malt eller knust spisskummen
1 ts knuste korianderfrø
1/2 kanelstang
600 g kjøttdeig, karbonadedeig eller grytekjøtt i terninger
2 bokser knuste tomater
2 bokser røde bønner eller røde chilibønner
3 ss rød pesto eller tomatpure
1 glass vann,rødvin eller buljong
sukker, salt og pepper
olivenolje
Bruk en vid kasserolle med lokk. Fres løk og hvitløk mykt i litt olivenolje. Tilsett chili og de andre krydderne. Ha i kjøttet og fres videre til kjøttet er brunet, krydre med litt salt og pepper.
Rør inn pesto eller tomatpure og tilsett knuste tomater og væske. Kok opp, legg på lokk og la det småkoke i 1 time.
Ta av lokket og kok videre i 15 minutter.
Smak til med sukker, salt og pepper.
Bønnene has i mot slutten av koketiden, ferdig kokt og skal bare varmes.
Dryss over knuste tortilla chips og revet cheddarost før servering, gjerne også hakket frisk koriander.
Serveres med f.eks ris, salat, buritos, rømme eller guacamole.
Denne retten smaker enda bedre dagen etter, da alle smakene har "satt seg".
Guacamole:
2 avokado
saften av 1 lime
2 ss rømme
1-2 hvitløksfedd, finhakket
1/2 rød chili, finhakket
salt og pepper
Del avokadoen i to, fjern steinen og skrap ut kjøttet. Mos kjøttet med en gaffel og bland inn de andre ingrediensene.
Kokke-Lise is feeling HOT HOT HOT :-)