Hopp til innhold

Chet spiller ikke her

Det begynte med en idé som skuespilleren Thorbjørn Harr luftet for forfatteren Lars Saabye Christensen. Senere har det tatt av i ulike formater ved flere scener, og for fulle hus. Nå blir det radioteater.

Ketil Høegh i "Chet spiller ikke her", Hålogaland Teater
Foto: Ola Røe

"Chet spiller ikke her" har musikken som ramme, og spinner rundt livet til jazzmusikeren Daniel, men egentlig kunne det handlet om hva som helst: ”Jeg er ganske enkelt opptatt av hva man duger til. Hvem bestemmer om du er god nok? Dette gjelder alle områder i livet. Du er ikke bedre enn deg selv. Det handler om å gjøre så godt man kan. Det handler om verdighet.” (Lars Saabye Christensen).

Øyeblikket

Vi møter saksofonisten Daniel. Han kan selvsagt ikke spille trompet som Chet Baker. Det er nettopp dét som er poenget. Siden han 13 år gammel hørte Baker på radio har han hatt ett eneste mål i livet: å nå den tonen som er så rein at ingen vet hvor den kommer fra, de øyeblikkene da sjelen faller på plass, de få sekundene av lykke. Alt annet har han forsaket. 35 år gammel ser han seg tilbake. Var det verdt prisen?

Ketil Høegh i Hålogaland Teaters oppsetning av "Chet Baker spiller ikke her".

Ketil Høegh i Hålogaland Teaters oppsetning av 'Chet spiller ikke her'.

Foto: Ola Røe

Oslo og Tromsø

Torshovteateret satte opp stykket fra begynnelsen av september, med idéskaperen, Thorbjørn Harr, i hovedrollen. Og med på scenen var hans lille orkester. Da Hålogaland Teater satte opp stykket i Tromsø fra midten av januar valgte de en løsning tettere på den nakne monologen – med skuespilleren Ketil Høegh (aktuell som ”Brynjar” i Himmelblå) – og med bruk av multimediale effekter som film og lydkulisser.

Chet Baker - Let's Get Lost
Foto: presse

Chet Baker med "Let's Get Lost"

Om Torshovteatrets versjon

Om Hålogaland Teaters versjon

Også i Radioteatret

Nå skal stykket ut på turné og vises på teaterfestivaler. Fulle hus har det vært både i nord og i sør, og når Torshovteateret tar opp igjen stykket i mai, så er forestillingene allerede utsolgt. Men heldigvis har også det teateret som når aller lengst ut, nemlig Radioteatret bestemt seg for å sette opp "Chet spiller ikke her".

Spillelista for midnattstimen lørdag:
• Joey de Francesco & George Coleman – Somewhere in the Night (Organic Vibes) 2006
• Liv Stoveland – Angel Eyes (Close Your Eyes) 2009
• Chet Baker – Let’s Get Lost (Let’s Get Lost/The Best of Chet Baker Sings) 1955
• Charles Lloyd – Georgia (The Water is Wide) 1999
• Bob Crosby & Billy Butterfield – What’s New/I’m Free (South Rampart Street Parade) 1938
• Monica Zetterlund – What’s New (For Lester and Billie) 1984
• Fats Waller/Bunny Berigan/Tommy Dorsey - ?? – Hvilken blomst er dette? Ukas lytteroppgave.
• Stanley Jordan – Autumn Leaves (Stolen Moments, Live at Blue Note, Tokyo) 1991
• Sarah Vaughan & Clifford Brown – Jim (Sarah Vaughan) 1954
• Jelly Roll Morton – Doctor Jazz (Jelly Roll Morton Red Hot Peppers) 1926
• Duke Heitger – If I Could Be With You (Prince of Wails) 2001
• Don Byas – Out of Nowhere (Laura) 1945

RUNDT MIDNATT med Jan Ditlev

P2 lørdag 23:03, NRK Jazz også søndag 23:03 og onsdag 09:03, 15:03 og 21:03

Kulturstrøm

  • Gåte er fornøyd, men spente

    Til NRK sier Gåte at de er fornøyde med plasseringen de har fått i sin semifinale, men at de samtidig er spente på stemningen i salen etter Israels opptreden.

    Tidligere tirsdag ble det kjent at Norge opptrer rett etter Israel i den andre semifinalen i Malmö 9. mai. EBU har fått kritikk fra flere hold for å la Israel delta.

    Jim Ødegård Pedersen, leder folkejuryen Adresse Malmö, tror det kommer til å gå bra. Men sier at Israels bidrag ikke er det enkleste å opptre etter i år. Også han er spent.

  • Madonna avslutter turné med stor gratiskonsert

    Madonna skal holde en enorm gratiskonsert på Copacabana i Rio de Janeiro 4. mai som avslutning på Celebration-turneen som startet i oktober.

    På Madonnas nettside omtales konserten som hennes «største show hittil». Den er en «takk til fansen for å ha feiret musikken hennes i mer enn fire tiår».

    Madonna
    Foto: Evan Agostini / AP