NRK Meny
Normal

Charlie Watts slutter i Stones

Den 68 år gamle trommeslageren har fått nok av livet som rockehelt.

Ronnie Wood, Keith Richards, Mick Jagger og Charlie Watts

Ronnie Wood, Keith Richards, Mick Jagger og Charlie Watts er ikke lenger et band.

Foto: Evan Agostini / AP

Charlie Watts i The Rolling Stones 2008.

Charlie Watts vil ikke lenger være en del av i The Rolling Stones.

Foto: AXEL SCHMIDT / AFP
Charlie Watts spiller med The rolling Stones på Sjølyst i Oslo 1965.

Charlie Watts fra storhetstiden. Her på Stones-konserten på Sjølyst i Oslo 1965.

Foto: Laurvik, Henrik, Henrik Laurvik / SCANPIX

- Charlie Watts har sluttet i The Rolling Stones. Han kommer aldri til å spille inn plater eller dra på turné med bandet igjen. Det sier en kilde i de indre Stones-sirkler til nettstedet Undercover.com.

Nyheten bør ikke komme som en overraskelse for Stones-fansen. Keith Richards måtte bruke alle midler for å overtale Charlie Watts til å bli med på den siste Stones-turnéen ” A Bigger Bang”. Denne gangen ser det ikke ut til at den 68 år gamle Watts er til å rokke. Han vil mye heller sitte hjemme i London sammen med sin hestegale kone og høre på sin betydelige samling av jazzalbum, samlet gjennom 46 år som verdens best betalte trommeslager.

Ny Charlie

Ny trommis i bandet blir etter all sannsynlighet Charlie Drayton fra Keith Richards band Expensive Winos. Mick Jagger er nemlig svært så ivrig på å dra I gang enda en verdensturné i 2010. Det at Charlie Watts slutter er en strek i regninga for Jagger. Som den siste av de originale medlemmene som kom med etter at bandet ble dannet våren 1962 var Watts svært viktig for identiteten til bandet.

Charlie Watts trodde aldri han skulle bli en fast del av Stones-besetningen, da han ble spurt om å spille trommene i bandet i 1963. Derfor beholdt han sin ordinære jobb i månedsvis fordi han var usikker på om han ville få beholde jobben som trommeslager i bandet. Nå slutter han, to år før 50-årsjubileet til The Rolling Stones i 2012.