Charlie Sheen står frem som HIV-positiv

Skuespiller og komiker Charlie Sheen forteller til Today Show at han fikk diagnosen for fire år siden. – Det er tre vanskelige bokstaver å fordøye, sier skuespilleren.

US-ACTOR-CHARLIE-SHEEN-MAKES-ANNOUNCEMENT-ON-TODAY-SHOW-DURING-I

HAR HIV: Charlie Sheen bekrefter tirsdag at han er HIV-positiv. Skuespilleren har det siste tiåret gjort seg mest bemerket for komiserien «Two and a Half Men» og for sin bisarre oppførsel utenfor TV-ruta.

Foto: Andrew Burton / Afp

Det var kjendisnettstedet TMZ som mandag hevdet å vite at skuespilleren, kjent fra komiserier som «Two and a Half Men» og «Anger Management» og filmer som «Wall Street» og «Platoon», ville stå frem som HIV-positiv.

Tirsdag bekreftet Sheen selv ryktene da han var gjest hos programleder Matt Lauer i NBCs nyhetsprogram «Today».

Laster Twitter-innhold

– Jeg er her for å innrømme at jeg faktisk er HIV-positiv. Det er tre vanskelige bokstaver å fordøye, sier skuespilleren.

– Ikke smittet andre

I intervjuet forteller Sheen at han fikk diagnosen for fire år siden. Han har fortalt om sykdommen til de han stoler på, og 50-åringen mener det er umulig at han har smittet andre.

– Jeg har brukt kondom og vært ærlig rundt min tilstand, forteller han i showet.

Laster Twitter-innhold

Sheen er ikke sikker på hvordan han har blitt smittet.

Har opplevd utpressing

Two and a Half Men-skuespilleren sier han har opplevd svik og utpressing rundt sykdommen.

Laster Twitter-innhold

– Jeg har betalt noen for å holde på historien, ikke så mange. Men nok til at det har kostet millioner. Det folk glemmer er at det er penger de tar fra mine barn. Jeg har fem barn og et barnebarn, sier Sheen til Matt Lauer.

Under intervjuet forteller TV-profilen at han merket sykdommen ved kraftig hodepine, og at han da fryktet han var rammet av hjernesvulst. Nå ønsker Sheen å gjøre en innsats for andre i samme situasjon.

– Jeg har et ansvar rundt å bedre meg selv og å hjelpe mange andre.

Har slitt med rusproblemer

Sheen hadde fremtredende roller i Oliver Stones «Platoon» og «Wall Street» på 1980-tallet, men filmkarrieren dabbet av utover 1990-tallet.

På 2000-tallet spilte han hovedrollen i den populære og prisbelønte komiserien «Two and a Half Men», men hans rusproblemer og åpne feider med produsent Chuck Lorre gjorde at rollefiguren hans ble skrevet ut av serien i 2011.

Sheens oppførsel i kjølvannet av oppsigelsen gjorde ham til et kortlivet internettfenomen, med bisarre uttalelser i intervjuer om at han hadde «tigerblod» og var «en trollmann», og hans insisterende bruk av ordet «winning» ble raskt en populær emneknagg i sosiale medier.

Les: Youtube-stjerner lager musikk av Sheens medieutspill

Kulturstrøm

 • Medrivende islandsk drama

  Noomi Rapace spiller hovedrollen i den islandske filmen «Lamb», som har kinopremiere fredag. Birger Vestmo i Filmpolitiet har sett filmen og mener den har blitt et «mørkt, mystisk og medrivende drama som pirrer nysgjerrigheten». Terningkast 5.

  Spillefilmen Lamb, med Noomi Rapace i hovedrollen.
  Foto: Another World Entertainment
 • 65 millioner kroner til stimulering av filmproduksjon

  – Filmbransjen er hardt rammet av pandemien, og disse stimuleringsmidlene er derfor sårt tiltrengt. Vi ønsker en filmbransje som har kapasitet til å produsere norske kvalitetsfilmer og det bidrar vi nå til, sier kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen.

  Det er Norsk filminstitutt skal forvalte stimuleringsmidlene til filmproduksjon, melder Regjeringen.