NRK Meny
Normal

Charlie Hebdo utsolgt over hele Frankrike

OSLO/PARIS (NRK): Den ferskeste utgaven av det terrorrammede satiremagasinet er allerede utsolgt over hele Frankrike. Distributøren lover at de skal trykke magasinet til etterspørselen er mettet.

Lange køer i Paris for å kjøpe Hebdo

Flere kiosker ble utsolgt for satiremagasinet Charlie Hebdo på kort tid. Her er en av kioskkøene som oppsto i Paris onsdag morgen.

Foto: Marit Kolberg / NRK

27.000 franske butikker og kiosker kunne åpne dørene i dag med det ferskeste eksemplaret av Charlie Hebdo i hyllene. Men bladet ble ikke stående lenge. Etter kun få timer var Charlie Hebdo utsolgt over hele Frankrike. Det melder BFMTV som får dette opplyst Messageries loyonnaises de presse, som distribuerer avisen i landet.

Fra nord til sør blir det meldt om lange køer fra tidlig på morgenen.

Det blir nå trykket opp fem millioner eksemplarer, i stedet for de tre millionene det først var planer om. De nye avisene kommer ut for salg etter hvert som de er klare fra trykkeriet.

– Dere må være tålmodige – alle skal få. De ansatte i Charlie Hebdo vil ikke at utgaven skal bli noe det spekuleres i, noe folk tjener penger på. Magasinet har lovet at de skal fortsette å trykke helt til alle har fått, opplyser lederen for trykkeriet til AFP.

Charlie er utsolgt, står det på plakaten i kiosken i Paris

«Charlie er utsolgt», står det på plakaten. Det siste nummeret av satiremagasinet ble utsolgt i løpet av onsdag morgen.

Foto: Marit Kolberg/NRK.no

Kommer til Norge

Reitangruppen undersøker muligheten for å få magasinet til Norge på grunn av stor etterspørsel, men det er ennå ikke klart når den ferske utgaven vil stå i norske bladhyller, får NRK opplyst.

Narvesen Continental på Nationaltheatret forteller at det har vært stor pågang onsdag morgen og formiddag, men ansatte ved kiosken opplyser at bladene ennå ikke er kommet i hus og at de sannsynligvis heller ikke vil få dem i løpet av onsdag eller torsdag.

NRK får bekreftet fra distributøren at Charlie Hebdo med sikkerhet vil komme til Norge.

Åse Marit Befring i Paris
Charlie Hebdo selges over disk i Frankrike

Den nye utgaven av Charlie Hebdo er laget av redaksjonens overlevende, som har sverget at de ikke vil la seg kneble, tross angrepet som kostet tolv menneskeliv forrige onsdag. Forsiden viser profeten Muhammed, og med svart skrift står det at «alt er tilgitt».

Foto: BERTRAND GUAY / Afp

Kulturstrøm

 • Populær 50 år etter sin død

  Charlotte Wankel er gjenstand for mye interesse, 50 år etter sin død. Hvem var hun, en av våre mest fremtredende moderne kunstnere? Radiomagasinet Studio 2 er på saken.

  Visste du at Norge akkurat nå er dypt inne i en snøkrabbe-krig? EU og norske myndigheter er rykende uenige om hvem som skal få fiske snøkrabber på Svalbard og ikke minst hvor mye de skal fiske. Nå skjerper EU kravene etter instruks fra sin egen fiskerikomité. ** I sommer har Aftenposten avslørt en rekke tilfeller der eksamenssensorer i høyere utdanning har satt karakterer som fremstår som helt tilfeldige. Nå mener Extrastiftelsen at tildelingen av forskningsmidler også foregår på svært tilfeldige måter. ** Lenge har vi trodd at det kun var menn som reiste til Paris for å lære malerkunst av Henri Matisse. Nå viser det seg at også den kvinnelige kunstneren Charlotte Wankel var elev hos den franske mesteren. 50 år etter sin død er hun endelig i ferd med å få sin anerkjennelse. ** Turkmenistans president Gurbanguly Berdymukhamedov – bedre kjent som Arkadag har blant annet forbudt sorte biler, badetøy, neglelakk og hårfarge. Men hvem er han? ** Vi fortsetter vår serie om musikken som kanskje litt ufrivillig har blitt sommerhits. I dag handler det om ABBA-låta "Our Last Summer". ** Netflix-serien "Orange is the new black" handler om rikmannsdattera Piper Chapman som plutselig havner i fengsel og alle de rare menneskene hun møter innenfor murene. Nå er sjette sesong her og vi anmelder.
 • Fotball-VM ble radiosuksess

  Lytterne har strømmet til den digitale radiokanalen NRK Sport under fotball-VM.

  – Oppsiktsvekkende gode tall. Vi har vært helt oppe i 28 prosent markedsandel på den mest hørte kampen (kvartfinalen Russland–Kroatia), sier fungerende mediedirektør i NRK, Arne Helsingen (NTB).

 • Mange feil i «World of Warcraft»

  Den nye versjonen av «World of Warcraft» som blei lansert denne veka var langt frå feilfri, melder VG. Fleire programfeil fører til at spelarar slit med å kome seg forbi fiendane; dei er rett og slett for gode til å slåst. Selskapet bak, Blizzard, forsikrar om at dei fiksar fleire hundre programvarefeil per dag.

  Gutt spiller World of Warcraft
  Foto: NIGEL TREBLIN / AFP