Charlie Hebdo utsolgt over hele Frankrike

OSLO/PARIS (NRK): Den ferskeste utgaven av det terrorrammede satiremagasinet er allerede utsolgt over hele Frankrike. Distributøren lover at de skal trykke magasinet til etterspørselen er mettet.

Lange køer i Paris for å kjøpe Hebdo

Flere kiosker ble utsolgt for satiremagasinet Charlie Hebdo på kort tid. Her er en av kioskkøene som oppsto i Paris onsdag morgen.

Foto: Marit Kolberg / NRK

27.000 franske butikker og kiosker kunne åpne dørene i dag med det ferskeste eksemplaret av Charlie Hebdo i hyllene. Men bladet ble ikke stående lenge. Etter kun få timer var Charlie Hebdo utsolgt over hele Frankrike. Det melder BFMTV som får dette opplyst Messageries loyonnaises de presse, som distribuerer avisen i landet.

Fra nord til sør blir det meldt om lange køer fra tidlig på morgenen.

Det blir nå trykket opp fem millioner eksemplarer, i stedet for de tre millionene det først var planer om. De nye avisene kommer ut for salg etter hvert som de er klare fra trykkeriet.

– Dere må være tålmodige – alle skal få. De ansatte i Charlie Hebdo vil ikke at utgaven skal bli noe det spekuleres i, noe folk tjener penger på. Magasinet har lovet at de skal fortsette å trykke helt til alle har fått, opplyser lederen for trykkeriet til AFP.

Charlie er utsolgt, står det på plakaten i kiosken i Paris

«Charlie er utsolgt», står det på plakaten. Det siste nummeret av satiremagasinet ble utsolgt i løpet av onsdag morgen.

Foto: Marit Kolberg/NRK.no

Kommer til Norge

Reitangruppen undersøker muligheten for å få magasinet til Norge på grunn av stor etterspørsel, men det er ennå ikke klart når den ferske utgaven vil stå i norske bladhyller, får NRK opplyst.

Narvesen Continental på Nationaltheatret forteller at det har vært stor pågang onsdag morgen og formiddag, men ansatte ved kiosken opplyser at bladene ennå ikke er kommet i hus og at de sannsynligvis heller ikke vil få dem i løpet av onsdag eller torsdag.

NRK får bekreftet fra distributøren at Charlie Hebdo med sikkerhet vil komme til Norge.

Åse Marit Befring i Paris
Charlie Hebdo selges over disk i Frankrike

Den nye utgaven av Charlie Hebdo er laget av redaksjonens overlevende, som har sverget at de ikke vil la seg kneble, tross angrepet som kostet tolv menneskeliv forrige onsdag. Forsiden viser profeten Muhammed, og med svart skrift står det at «alt er tilgitt».

Foto: BERTRAND GUAY / Afp

Kulturstrøm

  • Mozartkulekonkurs i Saltzburg

    Den ærverdige sjokoladeprodusenten Salzburg Schokolade begjærer nå konkurs. Firmaet har eksistert siden 1800-tallet og lanserte den ikoniske "Mirabell Mozartkugel"-sjokoladen i 1948. Nå mister 140 arbeidere i Mozart-byen jobben, skriver nettstedet The Mayor. Imidlertid vil Mozartkuler fortsatt bli produsert av andre sjokolademerker, ettersom de ikke er opphavsrettslig beskyttet.

  • «Hodejegerne» blir norsk TV-serie

    TV 2 lager en ny stor TV-serie basert på Jo Nesbøs roman «Hodejegerne». I serien spilles hodejegeren Roger Brown av Axel Bøyum, er kjent fra serier som «Heksejakt» og «Heimebane». Serien blir en av kanalens storsatsinger i 2022 , melder VG.