Hopp til innhold

Cezinando vant to Spellemannpriser – Gruet seg for å holde tale

Cezinando (22) stakk av med to priser for albumet «Noen ganger og andre» i klassene urban og årets album.

Cezinando under Spellemannprisen 2017

LIKER BEST Å SYNGE: Cezinando idet han mottar prisen i kategorien urban for albumet «Noen ganger og andre». – Det er veldig nervepirrende. Jeg liker jo best å synge foran folk, sa artisten til NRK.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

– Å, jeg er så dårlig på dette her ... faen, takk, ass! ropte artisten fra scenen da han mottok prisen for albumet «Noen ganger og andre» for første gang.

Tidligere på kvelden sa Cezinando til NRK at en Spellemannpris ville være en stor anerkjennelse:

– Det er veldig stas å være nominert, jeg må jo bare ta det med den største ydmykhet og være glad for at jeg kan være i den posisjonen.

Artisten innrømmet han at det banket litt ekstra i brystet med tanke på at han kanskje måtte snakke foran masse folk dersom han vant pris.

– Det er veldig nervepirrende. Jeg liker jo best å synge foran folk.

Cezinando sier han foretrekker å synge foran folk enn å prate.

FOTO: Peter Kuzinski/NRK.

– Mange av mine drømmer ble oppfylt

Cezinando hadde stempel som favoritt foran Spellemannprisen 2017.

Låtskriveren var nominert i fire kategorier; i kategoriene urban, årets tekstforfatter, årets album og årets låt.

I løpet av to år har Cezinando hatt sju nominasjoner til Spellemannpris. Også i fjor vant han en Spellemannpris. Dermed er 22-åringen den stolte eier av hele tre spellemannpriser.

Cezinando beskriver det siste året som «veldig fartsfylt» og opplevelsesrikt.

– Jeg har fått veldig mange av drømmene mine oppfylt, så det har vært et veldig spesielt og surrealistisk år.

Den norske artisten og låtskriveren heter egentlig Kristoffer Cezinando Karlsen. Han har norsk mor og portugisisk far og tilbrakte deler av oppveksten i Lisboa.

Det er duket for en heidundrende feiring av det norske musikkåret 2017 når Spellemannprisen går av stabelen direkte fra Oslo Konserthus! 
Hvem har laget "årets hit" og hvem blir "årets Spellemann"? Disse og 10 andre priser skal deles ut i showet som også er proppfull av live opptredener fra blant andre Alan Walker, Dagny, Hkeem og jazzsensasjonen Gurls!
Programledere er Jenny Skavlan og Thomas Felberg.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober