Cezinando vant to Spellemannpriser – Gruet seg for å holde tale

Cezinando (22) stakk av med to priser for albumet «Noen ganger og andre» i klassene urban og årets album.

Cezinando under Spellemannprisen 2017

LIKER BEST Å SYNGE: Cezinando idet han mottar prisen i kategorien urban for albumet «Noen ganger og andre». – Det er veldig nervepirrende. Jeg liker jo best å synge foran folk, sa artisten til NRK.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

– Å, jeg er så dårlig på dette her ... faen, takk, ass! ropte artisten fra scenen da han mottok prisen for albumet «Noen ganger og andre» for første gang.

Tidligere på kvelden sa Cezinando til NRK at en Spellemannpris ville være en stor anerkjennelse:

– Det er veldig stas å være nominert, jeg må jo bare ta det med den største ydmykhet og være glad for at jeg kan være i den posisjonen.

Artisten innrømmet han at det banket litt ekstra i brystet med tanke på at han kanskje måtte snakke foran masse folk dersom han vant pris.

– Det er veldig nervepirrende. Jeg liker jo best å synge foran folk.

Cezinando sier han foretrekker å synge foran folk enn å prate.

FOTO: Peter Kuzinski/NRK.

– Mange av mine drømmer ble oppfylt

Cezinando hadde stempel som favoritt foran Spellemannprisen 2017.

Låtskriveren var nominert i fire kategorier; i kategoriene urban, årets tekstforfatter, årets album og årets låt.

I løpet av to år har Cezinando hatt sju nominasjoner til Spellemannpris. Også i fjor vant han en Spellemannpris. Dermed er 22-åringen den stolte eier av hele tre spellemannpriser.

Cezinando beskriver det siste året som «veldig fartsfylt» og opplevelsesrikt.

– Jeg har fått veldig mange av drømmene mine oppfylt, så det har vært et veldig spesielt og surrealistisk år.

Den norske artisten og låtskriveren heter egentlig Kristoffer Cezinando Karlsen. Han har norsk mor og portugisisk far og tilbrakte deler av oppveksten i Lisboa.

Det er duket for en heidundrende feiring av det norske musikkåret 2017 når Spellemannprisen går av stabelen direkte fra Oslo Konserthus! 
Hvem har laget "årets hit" og hvem blir "årets Spellemann"? Disse og 10 andre priser skal deles ut i showet som også er proppfull av live opptredener fra blant andre Alan Walker, Dagny, Hkeem og jazzsensasjonen Gurls!
Programledere er Jenny Skavlan og Thomas Felberg.

Kulturstrøm

 • Keiino i verdenstoppen

  Eurovision-låta «Spirit In The Sky» er den 10. mest populære på Itunes i verden, og ligger høyt på hitlistene i flere land i Europa. – En drøm som er i ferd med å gå i oppfyllelse, sier låtskriver og vokalist Tom Hugo Hermansen til Fædrelandsvennen.

  Keiino ESC 2019
  Foto: NRK
 • Pippi for jenter på flukt

  Når Pippi Langstrømpe fyller 75 år i 2020 blir hun en del av Redd Barnas program «Girls on the Move», som skal sikre at barns rettigheter respekteres. Astrid Lindgren Company ønsker å bidra til arbeidet for barn som er på flukt, står det i en pressemelding. Boka «Pippi Langstrømpe» kom ut i 1945.

  Pippi Långstrump
  Foto: NTB scanpix
 • Kleskjede innfører utleie

  Den svenske såkalte hight street-kjeden Gina Tricot innfører utleie av klær. Med «Rent Your Party Outfit» skal kundene kunne leie antrekk fra kleskjeden i et par dager før de returnerer det, skriver Melk & Honning. Pilotprosjektet skjer først i Gøteborg.