Cezinando vant to Spellemannpriser – Gruet seg for å holde tale

Cezinando (22) stakk av med to priser for albumet «Noen ganger og andre» i klassene urban og årets album.

Cezinando under Spellemannprisen 2017

LIKER BEST Å SYNGE: Cezinando idet han mottar prisen i kategorien urban for albumet «Noen ganger og andre». – Det er veldig nervepirrende. Jeg liker jo best å synge foran folk, sa artisten til NRK.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

– Å, jeg er så dårlig på dette her ... faen, takk, ass! ropte artisten fra scenen da han mottok prisen for albumet «Noen ganger og andre» for første gang.

Tidligere på kvelden sa Cezinando til NRK at en Spellemannpris ville være en stor anerkjennelse:

– Det er veldig stas å være nominert, jeg må jo bare ta det med den største ydmykhet og være glad for at jeg kan være i den posisjonen.

Artisten innrømmet han at det banket litt ekstra i brystet med tanke på at han kanskje måtte snakke foran masse folk dersom han vant pris.

– Det er veldig nervepirrende. Jeg liker jo best å synge foran folk.

Cezinando sier han foretrekker å synge foran folk enn å prate.

FOTO: Peter Kuzinski/NRK.

– Mange av mine drømmer ble oppfylt

Cezinando hadde stempel som favoritt foran Spellemannprisen 2017.

Låtskriveren var nominert i fire kategorier; i kategoriene urban, årets tekstforfatter, årets album og årets låt.

I løpet av to år har Cezinando hatt sju nominasjoner til Spellemannpris. Også i fjor vant han en Spellemannpris. Dermed er 22-åringen den stolte eier av hele tre spellemannpriser.

Cezinando beskriver det siste året som «veldig fartsfylt» og opplevelsesrikt.

– Jeg har fått veldig mange av drømmene mine oppfylt, så det har vært et veldig spesielt og surrealistisk år.

Den norske artisten og låtskriveren heter egentlig Kristoffer Cezinando Karlsen. Han har norsk mor og portugisisk far og tilbrakte deler av oppveksten i Lisboa.

Det er duket for en heidundrende feiring av det norske musikkåret 2017 når Spellemannprisen går av stabelen direkte fra Oslo Konserthus! 
Hvem har laget "årets hit" og hvem blir "årets Spellemann"? Disse og 10 andre priser skal deles ut i showet som også er proppfull av live opptredener fra blant andre Alan Walker, Dagny, Hkeem og jazzsensasjonen Gurls!
Programledere er Jenny Skavlan og Thomas Felberg.

Kulturstrøm

 • Svenska Dagbladet med klimasatsing

  Halvering av artikler om fjerne reisemål og en dobling av stoff om nordiske destinasjoner er en del av den svenske avisens klimasatsing. De vil også redusere eget karbonavtrykk ved at medarbeidere skal velge tog framfor bil og fly om tidsforbruket er sammenlignbart.

  X 2000 på vårtur
  Foto: Stefan Nilsson / SJ
 • Dinosaurer inn i kunsten

  Det har blitt trendy å eie dinosaurskjeletter, skriver Artnet. De blir sett på og handlet med som designobjekter, sier kunstforhandler Luca Cableri til nettstedet. Skjelettene dukker opp bitvis på kunstmesser og selges på auksjoner til svært øye priser. Den høye verdien gjør det utfordrende for museer å beholde dem i sitt eie og tilgjengelig for publikum og forskere.

  Protoceratops andrewsi
  Foto: Eikimedia Commons
 • Norges første «Vinterpride»

  I kveld åpnet Norges første «Vinterpride» i Lillehammer. Det er også OL-byens første Pride-arrangementet noensinne. Flere stilte opp under åpningen av opplegget som strekker seg ut over de fire neste dagene.

  Vinterpride Lillehammer
  Foto: Terje Gording Hong / NRK