Hopp til innhold

Cezinando vant to Spellemannpriser – Gruet seg for å holde tale

Cezinando (22) stakk av med to priser for albumet «Noen ganger og andre» i klassene urban og årets album.

Cezinando under Spellemannprisen 2017

LIKER BEST Å SYNGE: Cezinando idet han mottar prisen i kategorien urban for albumet «Noen ganger og andre». – Det er veldig nervepirrende. Jeg liker jo best å synge foran folk, sa artisten til NRK.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

– Å, jeg er så dårlig på dette her ... faen, takk, ass! ropte artisten fra scenen da han mottok prisen for albumet «Noen ganger og andre» for første gang.

Tidligere på kvelden sa Cezinando til NRK at en Spellemannpris ville være en stor anerkjennelse:

– Det er veldig stas å være nominert, jeg må jo bare ta det med den største ydmykhet og være glad for at jeg kan være i den posisjonen.

Artisten innrømmet han at det banket litt ekstra i brystet med tanke på at han kanskje måtte snakke foran masse folk dersom han vant pris.

– Det er veldig nervepirrende. Jeg liker jo best å synge foran folk.

Cezinando sier han foretrekker å synge foran folk enn å prate.

FOTO: Peter Kuzinski/NRK.

– Mange av mine drømmer ble oppfylt

Cezinando hadde stempel som favoritt foran Spellemannprisen 2017.

Låtskriveren var nominert i fire kategorier; i kategoriene urban, årets tekstforfatter, årets album og årets låt.

I løpet av to år har Cezinando hatt sju nominasjoner til Spellemannpris. Også i fjor vant han en Spellemannpris. Dermed er 22-åringen den stolte eier av hele tre spellemannpriser.

Cezinando beskriver det siste året som «veldig fartsfylt» og opplevelsesrikt.

– Jeg har fått veldig mange av drømmene mine oppfylt, så det har vært et veldig spesielt og surrealistisk år.

Den norske artisten og låtskriveren heter egentlig Kristoffer Cezinando Karlsen. Han har norsk mor og portugisisk far og tilbrakte deler av oppveksten i Lisboa.

Det er duket for en heidundrende feiring av det norske musikkåret 2017 når Spellemannprisen går av stabelen direkte fra Oslo Konserthus! 
Hvem har laget "årets hit" og hvem blir "årets Spellemann"? Disse og 10 andre priser skal deles ut i showet som også er proppfull av live opptredener fra blant andre Alan Walker, Dagny, Hkeem og jazzsensasjonen Gurls!
Programledere er Jenny Skavlan og Thomas Felberg.

Kulturstrøm

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)

  • Ny undersøkelse: Færre leser for barna sine

    Stadig færre foreldre leser høyt for barna sine. Andelen boklesere i befolkningen synker sakte, viser Leserundersøkelsen 2024, som blir sluppet i dag, skriver Den norske forleggerforeningen i en pressemelding.

    – Foreldres lesing er avgjørende for barns ordforråd og leseglede. Nå faller også disse tallene, dette er dramatisk, sier Trine Skei Grande, administrerende direktør i Forleggerforeningen.

    Én av fire foreldre leser aldri høyt for barna sine. I 2017 svarte 93 prosent av foreldre med barn under 10 år at de leste høyt for barna sine. I 2023 var tallet 75 prosent. Samtidig viser undersøkelsen at de som leser for barna sine, gjør det oftere enn før.

    Leseundersøkelsen har blitt gjennomført av Forleggerforeningen og Bokhandlerforeningen siden 1977.

    – Leserundersøkelsen bekrefter at vi trenger et krafttak for lesing, sier Trine Skei Grande i Forleggerforeningen og Anne Schiøtz i Bokhandlerforeningen.