Hopp til innhold

Celine i Stjernekamp har fortsatt ikke gått lei «Bæstevenna»

– Jeg håper folk har blitt overrasket og tenkt «Oi, er hun jo blitt voksen!», sier 19-åringen.

Celine synger country stjernekamp

– Drømmen er som klisjeen: Å kunne leve av dette, forteller Celine.

Foto: Juloa Naglestad / NRK

Celine Helgemo er kanskje mest kjent for sangen hun ga ut allerede som 11-åring. Det tok henne tre forsøk å komme med i Melodi Grand Prix junior, men da det først gikk, føk hun til topps i den nordiske konkurransen med sangen «Bæstevenna». Her kan du se artistenes sangvalg i kveldens Storband-sjanger.

I forrige lørdags episode av Stjernekamp kom en etterlengtet tilbakemelding fra dommer Mona B. Riise:

– Du er ikke lenger en barnestjerne, du er på vei til å bli en popstjerne!

Se Celine synge MGPjr-hitten:

Ukentlige påminnelser om «Bæstevenna»

De to mislykkede forsøkene Celine sendte inn til MGPjr var «Dataen», som handlet om hvor irritert hun var for at hun aldri fikk bruke dataen hjemme, og det andre forsøket handlet om at hun skulle vinne sangkonkurransen sammen med «bæstevennen» Astrid Smeplass. Heldigvis var alt som skulle til én hitlåt:

– MGPjr har gitt meg muligheten til å jobbe med musikk i alle disse årene, så jeg er veldig glad for at én av disse låtene tok meg til topps, sier Celine.

Celine Helgemo

– «Bæstevenna» er en sang jeg forbinder med glede, muligheter og drømmer som ble virkelig, sier Celine.

Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Artisten forteller at hun kjenner igjen den energiske popartisten når hun ser på opptaket fra MGPjr, og mener at dette alltid har vært en stor del av henne.

– Det er jo en låt som er veldig sterkt knyttet til meg, og det går sjelden en helg uten at jeg får en snapchat hvor noen synger den på fest, ler hun.

Norges svar på Miley Cyrus

Celine har flere ganger opplevd å bli sammenliknet med den amerikanske popartisten Miley Cyrus.

– Vi har begge jobbet for Disney, begge har en pappa som er musiker og en mamma som er manager. Men jeg har ikke trangen til å gjøre noe crazy for å markere overgangen til voksenlivet slik som Miley har hatt.

– Jeg vil føle meg hjemme

Celine er så langt mest fornøyd med den første opptredenen sin i Stjernekamp, hvor hun sang «Bendik og Årolilja» av Gåte.

– Jeg ble så overrasket over at jeg ikke ble tatt av nerver. Jeg hadde en sånn knusende ro i kroppen.

Celine Helgemo i Stjernekamp

– Jeg kjente hjertebank rett før jeg gikk på scenen, men det bare kroppens måte å si at «ok, du er er i live», fortelle Celine om premieresangen.

Kveldens sjanger er storband, og Celine har valgt å synge «Let the good times roll» av Quincy Jones.

– Vi jobber jo kun med én låt av gangen, så jeg rekker aldri å sette meg helt inn i sjangeren. Jeg jobber heller med å føle meg hjemme i låten, og denne låten er så kul og laid-back og det tror jeg at jeg kan ha det veldig gøy med.

Dette er sangene Stjernekamp-deltakerne har valgt å synge i fjerde program av Stjernekamp:

Se Stjernekamp på NRK1 kl 19.55.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober