Hopp til innhold

Cecilie Brinck Rygel

Cecilie har bestemt seg for én ting i Mesternes Mester: Hun skal lære de andre å danse. For dans, det kan hun!

Cecilie Brinck Rygel
Foto: Hege Bakken Riise / NRK

Fem år gammel begynte Cecilie å danse. Da hun var ni år fikk hun fast dansepartner, han het Kim.

Kim og Cecilie fant raskt takten, gjennom de neste 20 årene samlet paret over 30 internasjonale medaljer, deriblant åtte VM-gull og åtte EM-gull. De er blant de mestvinnende norske idrettsmenn- og kvinner gjennom tidene!

Fant tonen

Cecilie og Kim hadde det så gøy med dansingen at de fant tonen utenfor dansegulvet også. I 15-års alderen ble de kjærester, og etterhvert giftet de seg også. I dag har de to gutter på 7 og 9 år sammen.

I dag driver Cecilie eget firma, og hun underviser i dans på kvelden. Hun har også vært med i "Skal vi danse" på TV2, både som danser og dommer.

Cecilie Brinck og Kim Rygel

Cecilie og hennes ektemann Kim Rygel ble verdensmestre i standarddans 1991.

Foto: Widing, Glenn / Scanpix

Se bildene fra deltakernes karrierer her!

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober