Hopp til innhold

Cecilia Dinardi er «Årets forbilde»

– Prisvinneren er et stort forbilde, mener inkluderingsminister Audun Lysbakken.

årets forbilde

Cecilia Dinardi ble mandag kåret til «Årets forbilde» av barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet. Prisen fikk hun av statsråd Audun Lysbakken og Kronprins Haakon.

Foto: Scanpix

Prisen «Årets forbilde» deles hvert år ut til en person med innvandrerbakgrunn som gjør en særlig innsats for barn og unge.

– Inspirasjon

I år gikk prisen til Cecilia Dinardi for hennes arbeid og engasjement for blant annet barneverns- og asylsøkerbarn.

– Det er en glede å tildele prisen til Cecilia Dinardi. Hun har gitt en stemme til grupper som kan ha vanskelig for å bli sett og hørt. Prisvinneren er et stort forbilde og en inspirasjon for barn og unge, sier barne-, likestillings- og inkluderingsminister Audun Lysbakken i en pressemelding.

Var selv asylsøker

Dinardi kom til Norge fra Chile som asylsøker med sin mor og to søsken da hun var 12 år.

Som 13-åring ble hun plassert under barnevernets omsorg og bodde i fosterhjem, og som 17-åring ble hun selv mor.

Et sterkt engasjement for situasjonen til barnevernsbarn førte til at dagens prisvinner allerede som 16-åring var med på å etablere det som i dag er Landsforeningen for barnevernsbarn.

7. gang


Prisen «Årets forbilde» deles i år ut for sjuende gang. I fjor var det bergenseren Richard Espenes Kiwanuka som ble tildelt prisen. Den fikk han for sitt arbeid gjennom organisasjonen Way Forward, som Kiwanuka selv etablerte.

Til stede under utdelingen var også Kronprins Haakon.

Kulturstrøm

  • Operapremiere i Stockholm utsettes etter at scenearbeider døde

    Svenske arbeidsmiljømyndigheter har beordret arbeidsstopp ved Kungliga Operan i Stockholm, der en scenearbeider falt 13 meter ned og døde.

    Det betyr at urpremieren på operaen «Melancholia», basert på Lars von Triers film utsettes til senere i oktober.

    Nå er det forbudt å arbeide på balkongene over scenen, der rekkverkene må gjøres 20 centimeter høyere. Medarbeiderne har ofte strukket seg over disse rekkverkene for å jobbe, ifølge Sveriges Radio.

  • Nye forhandlinger i skuespillerstreiken i Hollywood

    Forhandlingene mellom skuespillerforeningen og Hollywood-studioene gjenopptas denne uka, bekrefter partene i en felles uttalelse.

    Filmskuespillernes fagforening SAG-AFTRA og Alliance of Motion Picture and Television Producers (AMPTP) ble i et møte mandag enige om å gjenoppta forhandlingene kommende onsdag.

    Hollywood-skuespillerne har vært i streik i nærmere tre måneder. Manusforfatterstreiken, som startet i mai, ble avsluttet med enighet forrige uke.

    Resultatet av de to streikene er at store deler av underholdningsindustrien i Hollywood har stått i stampe. Det er første gang siden 1960 at de to fagforeningene har streiket samtidig.

    (NTB)