Torun Eriksen - i verdensklasse

Med sitt tredje album ”Passage” framstår Torun Eriksen som artist og låtskriver i verdensklasse – et Norges svar på Joni Mitchell.

Torun Eriksen
Foto: presse

Hør anmeldelsen

Intervju med Torun Eriksen

Som nå voksen 33-årig mor framstår telemarksjenta gjennomreflektert og undrende til livets små og store mysterier, men med ungpikelengsel og drøm bevart i hjertet.

Rike tekster

Tekstene er skarpe og dype, bildene presise, morsomme og uutgrunnelige på samme tid.Godt at de rike og nesten litterære tekstene er gjengitt i CD-heftet, for Torunn Eriksens diksjon yter dem ikke alltid rettferdighet når linjene flyter på tvers av rytmene.

Hva synger hun om? Små hverdagsobservasjoner, en flytur til Moskva, barndomsminner, paraplyen som holder deg tørr men ikke stopper regnet, naturens underfundigheter og tankekors: ”Where is my mood controller? It could turn tears into laughter”. Et fantasibilde fra teknologiens tidsalder, men i Emily Dickinsons ånd.

Intrikat og groovy

Kjetil Dalland

Kjetil Dalland, musiker og medkomponist

Foto: presse

Men det er når Torun Eriksen tonesetter sin poesi at hun virkelig blir stor. For her myldrer det av interessante melodier med de mest uventede harmoniske løsninger. Musikken er intrikat og medrivende groovy på samme tid. Og bandet koker stille og rolig med produsent og trommis Anders Engen intenst tilstedeværende, ikke minst i den krystallklare lydproduksjonen.

Torun Eriksen bruker sin gospel-bakgrunn for alt den er verdt og setter på trøkk og stor vibrato når hun vil. Men like gjerne tar hun tingene helt ned og visker oss sine betroelser i øret, bare med et nakent gitarkomp.

Høydepunktet

Platas høydepunkt er den herlig lettflytende latin-låta Deuce Parade hvor saksofonist Håkon Kornstad dukker opp, dessverre uten å ta musikken til de ekstatiske høyder som den innbyr til. Det har vi vel til gode når Torun Eriksen er tilbake fra sin Tysklands-turné og stiller live på Mai-Jazz i Stavanger.

 • Torun Eriksen - "Passage
 • Jazzland 273 042-8
 • Torun Eriksen - Passage
  Foto: presse
  Torun Eriksen, vokal
 • Kjetil Dalland, elbass/gitar
 • Kjetil Steensnæs, gitar
 • Anders Engen, trommer/perkusjon
 • Håkon Kornstad, tenorsax

Kulturstrøm

 • Åpner utstilling viet faren

  Teaterregissør Stein Winge åpner til helgen en utstilling viet kunstnerfaren Sigurd Winge og hans elev Jan Baker på Soli Brug galleri i Østfold. Winge var kjent som en banebrytende og toneangivende grafiker og viktig monumentalkunstner, ifølge galleriets pressemelding.

  Soli Brug, Østfold
  Foto: Rainer Prang / NRK
 • Kanye West setter opp Opera

  Kanye West trår til med sin første opera. Operaen «Nebuchadnezzar» har premiere på Hollywood Bowl 24. november. Regi er ved den italienske performancekunstneren Vanessa Beecroft. Oppsetningen byr ifølge NME på musikk av Kanye Wests store gospelkor Sunday Service, meldte West på Twitter søndag (NTB).

  Laster Twitter-innhold