Cathrine Roll-Matthiesen

Mens hun var aktiv var Cathrine kjent som Cathrine Svendsen. Hun var håndballspiller med et mye fryktet venstrehåndsskudd...

Cathrine Roll-Matthiesen
Foto: Hege Bakken Riise / NRK

Cathrine Roll-Matthiesen (tidl. Svendsen) var en av norges beste håndballspillere på 80- og 90-tallet. Hun var en venstrehendt bakspiller med et mye fryktet skudd.

Mellom 1985 og 1996 spilte Kathrine 234 kamper for det norske landslaget, og scoret 921 mål. Hun har to OL-sølv fra 1988 og 1992, samt bronsje fra VM i 1986 og 1993.

Proffkarriere i Frankrike

Cathrine hadde en lang og innholdsrik karriere. Hun spilte i Borg, Vestar, Lunner, Bouillargues i Frankrike, og i Larvik, Tertnes and Tjølling her hjemme i Norge.

Bra på mat

Cathrine har under oppholdet i Alcalá la Real vist seg å være en utmerket kokk, noe de andre deltakere har nytt godt av. Dessuten er hun en bra organisator - hun styrer huset med en fast men rettferdig hånd.

Lina Olsson, Cathrine Svendsen og Tonje Larsen

Larvik Håndballklubb ble norgesmestere etter 25-29 seier over Gjerpen IF i Oslo Spektrum i 1996. Glade vinnere fra venstre er Lina Olsson, Cathrine Svendsen og Tonje Larsen.

Foto: RUNE PETTER NESS / Scanpix

Se bildene fra deltakernes karrierer her!

Kulturstrøm

 • Heddaprisen til Helga Guren

  Helga Guren fra Rygge vant Heddaprisen for beste kvinnelige hovedrolle prestasjon i Østfold kulturutvikling sin oppsetning av «Dritt // La merda».
  Heddaprisen deles ut årlig for fremragende prestasjoner innen norsk scenekunst

  Et dukkehjem på Rogaland Teater
  Foto: Stig Håvard Dirdal
 • Drakt satte auskjonsrekord

  En drakt som tilhørte baseballegenden Babe Ruth er solgt for 5,64 millioner dollar, som er over 49 millioner kroner, ny rekord for samlerobjekter fra sport. Auksjonen på Yankee Stadium lørdag ble historisk, melder CBS New York. Ruth trakk seg fra profesjonell baseball i 1937 og døde i 1948 (NTB).

 • Stein Winge fikk ærespris

  Regissør Stein Winge fikk Heddakomiteens ærespris under norsk teaters store festkveld på Det Norske Teatret i kveld. Winge ble hyllet for sitt mot til å tenke stort og nytt, skriver juryen.

  Heddaprisen 2019.
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix