Hopp til innhold

Her spiller Facebook-sjefen og Carlsen sjakk

Under en middag for toppsjefene i Silicon Valley utfordret Facebook-gründer Mark Zuckerberg verdensmester Magnus Carlsen til et parti sjakk.

Magnus Carlsen og Mark Zuckerberg

Magnus Carlsen er for tiden på sponsorturné i USA. Der møtte han blant annet Facebook-gründer Mark Zuckerberg, som utfordret 23-åringen til et parti sjakk. Til venstre står Espen Agdestein og Apples styreleder Art Levinson.

Foto: Magnus Carlsen

Sjakkverdensmesteren var hedersgjesten under en middag hos investor-milliardæren Yuri Milner i Silicon Valley natt til torsdag norsk tid. Til stede var flere av toppsjefene for USAs største teknologiselskaper.

– Det var et lite, intimt selskap med blant annet Mark Zuckerberg og styreleder Art Levinson i Apple. Yuri Milner inviterte oss for å feire Magnus sin VM-tittel, forteller manager Espen Agdestein til NRK.no.

Les også: Carlsen knuste 20 spillere med pulsmåler

Middagsselskapet ble holdt hjemme hos Milner, som burde ha mer enn nok plass til å huse teknologiverdenens mektigste menn og en sjakkverdensmester. For to år siden kjøpte han Californias dyreste «enebolig» for over 600 millioner kroner.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Huset til Yuri Milner

Hovedhuset er på 2370 kvadratmeter, med et gjestehus på 510 kvadratmeter. Boligen har blant annet 29 soverom og 14 bad, i tillegg til ballsal, bibliotek, spa og kino. For å nevne noe.

Foto: Google Maps

Zuckerberg imponerte

Det var ifølge Agdestein lagt opp til at toppsjefene skulle få måle krefter mot den norske 23-åringen, og Carlsen spilte også mot Apples styreleder, som er en stor sjakkentusiast.

Les også: Magnus Carlsen tok storeslem på Idrettsgallaen

Facebook-gründer Mark Zuckerberg og Magnus Carlsen spilte en times tid før middag, og Facebook-sjefen imponerte stort med sin evne til å lære raskt.

– Han var helt usedvanlig kvikk, noe Magnus ble veldig imponert over, forteller Agdestein.

Magnus Carlsen la selv ut et bilde av sjakkduellen på Facebook torsdag morgen, med teksten «Teaching Mark Zuckerberg some chess. Incredibly quick learner, glad he is at Facebook!».

Les også: Presset Carlsen klar for tidenes sjakktest: – Han har mye å tape

23-åringen er for tiden i USA for å gjøre sponsor- og promoteringsoppdrag. I forrige uke var han i Las Vegas, der han blant annet slo 20 spillere i simultansjakk og besøkte verdens største teknologimesse, CES.

Carlsen og Zuckerberg

SPISTE MIDDAG: Magnus Carlsen i samtale med Facebook-gründer Mark Zuckerberg.

Foto: Aaron Gershenberg

Kulturstrøm

 • Formkraft i to generasjoner

  – Det er virkelig to markante kunstnere vi snakker om: To kvinner som hver især ruver i nyere norsk kunsthistorie, og som gjennom vidt forskjellige medier har utviklet sine egenartede og individualiserte formspråk, skriver kunstkritiker Mona Pahle Bjerke om utstillingen «Bølger og måne» med Siri Aurdal og Synnøve Anker Aurdal ved Stavanger Kunstmuseum.

  Bilde fra utstillingen «Bølger og måne» av Siri Aurdal og Synnøve Anker Aurdal ved Stavanger Kunstmuseum
  Terningkast 6 Kunst

  «Her skjer det virkelig ting i utstillingsrommet»

  ANMELDELSE: «Bølger og måner» av Siri Aurdal og Synnøve Anker Aurdal ved Stavanger Kunstmuseum

 • Blues-pioneren John Mayall er død

  Den britiske artisten John Mayall er død, 90 år gammel. Hans band The Bluesbreakers var sentralt i karrieren til senere superstjerner som Eric Clapton og Mick Fleetwood.

  Musikeren døde mandag i sitt hjem i California, heter det i en kunngjøring på Mayalls Instagram-konto. Han hadde familien sin rundt seg, melder nyhetsbyrået AP.

  – Helseplagene som tvang John til å avslutte sin storslåtte turnékarriere, førte til slutt til fred for en av verdens største helter på veien. John Mayall ga oss 90 år med utrettelig innsats for å lære bort, inspirere og underholde, heter det.

  En rekke artister har spilt i John Mayalls band, blant dem Eric Clapton og Jack Bruce, som senere dannet Cream. Det har også Mick Fleetwood, John McVie og Peter Green, som senere spilte i Fleetwood Mac, samt Mick Taylor, som spilte fem år i Rolling Stones.

  John Mayall har holdt konserter i Norge flere ganger, deriblant på Notodden Blues festival i 2004 og 2013.

  Mayall gav ut sitt første album i 1966.

  Han ble innlemmet i Blues Hall of Fame i 2016.

  I fjor ble han nominert til Grammy klassen Best Traditional blues album, for albumet «The sun is shining down».

  NTB/NRK

  Bluesartisten John Mayall er død. Bildet viser Mayall mens han spiller munnspill og holder rundt en mikrofon. Bildet er fra Montreux Jazz Festival i Montreux, Sveits, sent mandag 7. juli 2008
  Foto: Sandro Campardo/Keystone / AP/NTB
 • «Kjærlighet» til filmfestivalen i Venezia

  Den norske spelefilmen «Kjærlighet» av Dag Johan Haugerud er teke ut i hovudkonkurransen på filmfestivalen i Venezia, og kan dermed vinne Gulløven.

  Det er første gong på 38 år at ein norsk spelefilm er invitert til hovudkonkurransen i det som er verdas eldste filmfestival, og ein av dei tre viktigaste filmfestivalane i verda, saman med Cannes og Berlin.

  Regissør Dag Johan Haugerud
  Foto: Baard Henriksen