NRK Meny
Normal

Her spiller Facebook-sjefen og Carlsen sjakk

Under en middag for toppsjefene i Silicon Valley utfordret Facebook-gründer Mark Zuckerberg verdensmester Magnus Carlsen til et parti sjakk.

Magnus Carlsen og Mark Zuckerberg

Magnus Carlsen er for tiden på sponsorturné i USA. Der møtte han blant annet Facebook-gründer Mark Zuckerberg, som utfordret 23-åringen til et parti sjakk. Til venstre står Espen Agdestein og Apples styreleder Art Levinson.

Foto: Magnus Carlsen

Sjakkverdensmesteren var hedersgjesten under en middag hos investor-milliardæren Yuri Milner i Silicon Valley natt til torsdag norsk tid. Til stede var flere av toppsjefene for USAs største teknologiselskaper.

– Det var et lite, intimt selskap med blant annet Mark Zuckerberg og styreleder Art Levinson i Apple. Yuri Milner inviterte oss for å feire Magnus sin VM-tittel, forteller manager Espen Agdestein til NRK.no.

Les også: Carlsen knuste 20 spillere med pulsmåler

Middagsselskapet ble holdt hjemme hos Milner, som burde ha mer enn nok plass til å huse teknologiverdenens mektigste menn og en sjakkverdensmester. For to år siden kjøpte han Californias dyreste «enebolig» for over 600 millioner kroner.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Huset til Yuri Milner

Hovedhuset er på 2370 kvadratmeter, med et gjestehus på 510 kvadratmeter. Boligen har blant annet 29 soverom og 14 bad, i tillegg til ballsal, bibliotek, spa og kino. For å nevne noe.

Foto: Google Maps

Zuckerberg imponerte

Det var ifølge Agdestein lagt opp til at toppsjefene skulle få måle krefter mot den norske 23-åringen, og Carlsen spilte også mot Apples styreleder, som er en stor sjakkentusiast.

Les også: Magnus Carlsen tok storeslem på Idrettsgallaen

Facebook-gründer Mark Zuckerberg og Magnus Carlsen spilte en times tid før middag, og Facebook-sjefen imponerte stort med sin evne til å lære raskt.

– Han var helt usedvanlig kvikk, noe Magnus ble veldig imponert over, forteller Agdestein.

Magnus Carlsen la selv ut et bilde av sjakkduellen på Facebook torsdag morgen, med teksten «Teaching Mark Zuckerberg some chess. Incredibly quick learner, glad he is at Facebook!».

Les også: Presset Carlsen klar for tidenes sjakktest: – Han har mye å tape

23-åringen er for tiden i USA for å gjøre sponsor- og promoteringsoppdrag. I forrige uke var han i Las Vegas, der han blant annet slo 20 spillere i simultansjakk og besøkte verdens største teknologimesse, CES.

Carlsen og Zuckerberg

SPISTE MIDDAG: Magnus Carlsen i samtale med Facebook-gründer Mark Zuckerberg.

Foto: Aaron Gershenberg

Kulturstrøm

 • Kagge Forlag henter Fotland

  Forlaget melder at de har fått en ny redaktør på plass: Maiken Grønning Fotland. Hun kommer fra stillingen som reportasjeleder i Dagbladet Magasinet. Forlaget melder at de har fått inn en redaktør med teft for ideer – og evne til å sette dem ut i livet (NTB).

 • "Ny" Guns N' Roses-video fra 1989

  I 1989 spilte Guns N' Roses inn en musikkvideo til låten «It's So Easy» på nattklubben Cathouse i Los Angeles. Videoen ble aldri sluppet, i stedet ble den liggende i et skap i nesten 30 år. Men nå er den altså å se i en digitalt restaurert versjon på Apple Music, melder Billboard. Slippet av den ukjente musikkvideoen inngår i feiringen av bandets nyutgave av debutalbumet «Appetite for Destruction» fra 1987, skriver TT (NTB).

  Guns N' Roses
 • Sony kjøper EMI

  Japanske Sony kjøper musikkforlaget EMI for drøyt 15 milliarder kroner og sikrer seg dermed rettighetene til noen av verdens mest populære band og artister. I henhold til avtalen verdsettes EMI Music Publishing til drøyt 38 milliarder kroner (NTB).