Canneloni med aubergine og cottage cheese
5 dl tykk tomatsaus, gjerne hjemmelaget
12-16 lasagneplater, gjerne spinatpasta
1 stor aubergine

500 g cottage cheese
3 håndfuller revet parmesanost
1/2 potte basilikum
1 egg
500 g creme fraiche
3 ansjosfileter, finhakket
olivenolje
salt og pepper
Kok lasagneplatene i ca. 3 minutter, eller til de blir myke. La de renne godt av seg. Skjær auberginen i små terninger og stek dem møre i olivenolje.
Bland sammen cottage cheese, to håndfuller parmesan, hakket basilikum og stekt aubergine. Smak blandingen til med salt og pepper og rør inn egget. Legg en stor skje fyll langs den ene kanten på pastaplatene og rull dem sammen.
Smør en passende ildfast form med litt olivenolje. Dekk bunnen med tomatsaus. Legg i cannelloniene og dryss over resten av parmesanen. Visp sammen creme fraiche og ansjos,smak til med salt og pepper. Fordel sausen over canneloniene og stek det i ovnen ved 180-200 grader i ca. 30 minutter.
Tilrettelagt for nett av Geir Evensen