NRK Meny
Normal

TV 2: – Canal Digital lurer kundene

Etter en svært tilspisset konflikt mellom Canal Digital Kabel TV og TV 2 har Canal Digital nå lagt fram et tilbud. TV 2 avviser det blankt.

TV 2 og Canal Digital

Canal Digital vil gjerne slutte fred med TV 2. Men stridsøksen er langt fra begravd.

– Hensynet til kundene er viktigst. Derfor har Canal Digital Kabel TV i dag valgt å imøtekomme de viktigste kravene fra TV 2, samtidig som vi opprettholder løftet om valgfrihet til våre kunder.

– Vi håper med dette å komme til enighet med TV 2 både om pris og valgfrihet, skriver Canal Digital i en pressemelding.

– Dette tilbudet er på ingen måte bedre enn det forrige, sier kommunikasjonsdirektør i TV2, Rune Indrøy.

– Lurer kundene

TV 2 mener at Canal Digital lurer både mediene og selskapets kunder til å tro at CDK og TV 2 er enige om en avtale.

– Vi er overrasket over at CDK prøver å lure både medier og kunder til å tro at de er i ferd med å inngå en ny avtale med TV 2, så lenge dette er langt unna sannheten, sier kommunikasjonsdirektør Rune Indrøy i TV 2.

– Det korrekte er at CDK i dag har kommet med et tilbud som dessverre ikke danner grunnlag for å finne noen løsning, slår han fast.

Rune Indrøy

Kommunikasjonsdirektør i TV 2 Rune Indrøy

Foto: TV 2

Han sier at man i TV 2 er forundret over at CDK prøver å føre forhandlinger gjennom mediene, og at CDK gjør dette gjennom å spre uriktige inntrykk.

– Vi har ikke forsøkt å lure noen. Vi ville bare fortelle om tilbudet, sier strategi- og produktdirektør Haakon Li Dragland i Canal Digital Kabel TV.

Sa opp avtalen

Etter en langvarig strid, sa TV 2 opp avtalen med Canal Digital for en måned siden. Årsaken var en omlegging i Canal Digital. Bare hovedkanalen til TV 2 ville være en del av den faste grunnpakken på 28 kanaler.

– Vi valgte å si opp avtalen etter at vi så den nye pakkestrukturen der de egentlig har fjernet alle TV 2 sine kanaler fra sin grunnpakke, sa Rune Indrøy, kommunikasjonsdirektør i TV 2, til NRK da.

Kabelselskapet la i et forhandlingsmøte i dag frem det nye tilbudet til TV 2 som de håpet og trodde skulle løse uenigheten dem imellom.

Blankt avslag fra TV 2

– Det tilbudet vi har gitt TV 2 i dag mener vi er godt. Det gir et solid tilskudd til TV 2s inntekter, samtidig som vi kan tilby et friere kanalvalg for våre kunder, sier strategi- og produktdirektør Haakon Li Dragland i Canal Digital Kabel TV.

Tilbudet har en samlet verdi på rundt 250 millioner kroner fordelt over en treårsperiode. Kommunikasjonsdirektør Rune Indrøy i TV 2 vil ikke kommentere beløpene i tilbudet. Men han avviser det blankt.

For kundene betyr tilbudet at de både får TV 2 og TV 2 HD i den faste delen av Canal Digitals grunnpakke. Samtidig får seerne velge fritt blant alle TV 2s nisjekanaler, heter det i pressemeldingen fra Canal Digital.