Normal

TV 2: – Canal Digital lurer kundene

Etter en svært tilspisset konflikt mellom Canal Digital Kabel TV og TV 2 har Canal Digital nå lagt fram et tilbud. TV 2 avviser det blankt.

TV 2 og Canal Digital

Canal Digital vil gjerne slutte fred med TV 2. Men stridsøksen er langt fra begravd.

– Hensynet til kundene er viktigst. Derfor har Canal Digital Kabel TV i dag valgt å imøtekomme de viktigste kravene fra TV 2, samtidig som vi opprettholder løftet om valgfrihet til våre kunder.

– Vi håper med dette å komme til enighet med TV 2 både om pris og valgfrihet, skriver Canal Digital i en pressemelding.

– Dette tilbudet er på ingen måte bedre enn det forrige, sier kommunikasjonsdirektør i TV2, Rune Indrøy.

– Lurer kundene

TV 2 mener at Canal Digital lurer både mediene og selskapets kunder til å tro at CDK og TV 2 er enige om en avtale.

– Vi er overrasket over at CDK prøver å lure både medier og kunder til å tro at de er i ferd med å inngå en ny avtale med TV 2, så lenge dette er langt unna sannheten, sier kommunikasjonsdirektør Rune Indrøy i TV 2.

– Det korrekte er at CDK i dag har kommet med et tilbud som dessverre ikke danner grunnlag for å finne noen løsning, slår han fast.

Rune Indrøy

Kommunikasjonsdirektør i TV 2 Rune Indrøy

Foto: TV 2

Han sier at man i TV 2 er forundret over at CDK prøver å føre forhandlinger gjennom mediene, og at CDK gjør dette gjennom å spre uriktige inntrykk.

– Vi har ikke forsøkt å lure noen. Vi ville bare fortelle om tilbudet, sier strategi- og produktdirektør Haakon Li Dragland i Canal Digital Kabel TV.

Sa opp avtalen

Etter en langvarig strid, sa TV 2 opp avtalen med Canal Digital for en måned siden. Årsaken var en omlegging i Canal Digital. Bare hovedkanalen til TV 2 ville være en del av den faste grunnpakken på 28 kanaler.

– Vi valgte å si opp avtalen etter at vi så den nye pakkestrukturen der de egentlig har fjernet alle TV 2 sine kanaler fra sin grunnpakke, sa Rune Indrøy, kommunikasjonsdirektør i TV 2, til NRK da.

Kabelselskapet la i et forhandlingsmøte i dag frem det nye tilbudet til TV 2 som de håpet og trodde skulle løse uenigheten dem imellom.

Blankt avslag fra TV 2

– Det tilbudet vi har gitt TV 2 i dag mener vi er godt. Det gir et solid tilskudd til TV 2s inntekter, samtidig som vi kan tilby et friere kanalvalg for våre kunder, sier strategi- og produktdirektør Haakon Li Dragland i Canal Digital Kabel TV.

Tilbudet har en samlet verdi på rundt 250 millioner kroner fordelt over en treårsperiode. Kommunikasjonsdirektør Rune Indrøy i TV 2 vil ikke kommentere beløpene i tilbudet. Men han avviser det blankt.

For kundene betyr tilbudet at de både får TV 2 og TV 2 HD i den faste delen av Canal Digitals grunnpakke. Samtidig får seerne velge fritt blant alle TV 2s nisjekanaler, heter det i pressemeldingen fra Canal Digital.

Kulturstrøm

 • Wolf Alice vant gjev britisk pris

  Det britiske indiebandet var nærmest stumme etter seieren, der de danket ut navn som Noel Gallagher, Arctic Monkeys og Lily Allen, skriver BBC. Ifølge juryen vant bandet Mercury-prisen for sitt eklektiske, forheksende andrealbum «Visions of a Life», som i det norske bransjenettstedet Gaffa ble beskrevet som en modigere og mer ambisiøs utgivelse enn debutplaten. (NTB)

  Wolf Alice
  Foto: Handout / NTB Tema
 • Cher hardt ut mot ABBA-Benny

  Til uken slipper Cher et album med sine versjoner av ABBA-klassikerne, og benytter anledningen til å kritisere Benny Andersson som komponerte bandets låter sammen med Björn Ulvaeus. – Benny tok jentene og brukte dem som instrumenter. Han laget en plass for dem i låtene, og de passet inn på den lille plassen. Men han ga dem ikke rom for å synge som de kanskje hadde villet, lyder det videre fra Cher. Etter å ha medvirket i «Mamma Mia – Here We Go Again»-filmen, sa Cher til The New York Times hun aldri var noen stor ABBA-fan på 70-tallet. (NTB)

  Mamma Mia! Here We Go Again
  Foto: Jonathan Prime / NTB Tema