Normal

Canal Digital spanderer strømmeabonnement

Canal Digital-kunder står fortsatt uten tilgang til Discoverys kanaler. Nå tilbyr kabelselskapet i stedet én måneds strømmeabonnement på Discoverys egen strømmetjeneste.

Canal Digital

FORTSATT SVART: Striden mellom Telenor-eide Canal Digital og TVNorge-eier Discovery Networks er inne i sitt femte døgn.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Tvisten mellom Telenor-eide Canal Digital og TVNorge-eier Discovery Networks er inne i sitt femte døgn.

Flere kunder har de siste dagene uttrykt misnøye med å ikke få innholdet de betaler for av kabelselskapet, som leverer TV til rundt en million norske husstander.

Torsdag kveld kunngjorde Canal Digital på sine Facebook-sider at de vil refundere én måneds abonnement på Discoverys strømmetjeneste Dplay for å kompensere for kanalene som har forsvunnet fra TV-en.

– Spesiell situasjon

Tormod Sandstø

SPANDERER: Informasjonssjef Tormod Sandstø i Telenor sier de hele tiden har ment å kompensere kundene for de manglende kanalene.

Foto: Bjørn H. Stuedal / Telenor

Informasjonssjef Tormod Sandstø i Telenor, som eier Canal Digital, avviser at tilbudet kommer som en direkte følge av klagestormen.

– Vi visste at det kom til å bli engasjement rundt dette, og vi sa allerede da avtalen gikk ut søndag kveld at vi skulle komme med tilbud for å kompensere kundene våre for kanalene vi ikke får vise. Dette er en kontinuerlig vurdering vi gjør.

Canal Digitals kunder blir nå tilbudt tilgang til Discoverys innhold, men via strømmetjenesten Dplay, og i første omgang kun ut februar.

– Sparker det ikke beina under Canal Digitals forretningsmodell å flytte kundene over på strømmetjenester?

– Det aller viktigste for oss nå er å håndtere kundene. Vi må hjelpe dem først. Dette er en spesiell midlertidig situasjon, og vi må sette kundene våre først, sier Sandstø.

Discovery: Fin gest

Espen Skoland

STUSSER: Kommunikasjonsdirektør Espen Skoland i Discovery skjønner ikke at motparten er villig til å betale 79 kroner måneden.

Foto: Jeton / TVNorge

Kommunikasjonsdirektør Espen Skoland i Discovery sier de setter pris på gesten, men stiller seg litt undrende til hvordan de skal tolke utspillet.

– Har det gått opp for Telenor at vårt innhold er mer verdt enn det de har vært villige til å betale til nå? Hvis vi kan få 79 kroner måneden fra Telenor, blir våre opprinnelige krav bare lommerusk, skriver Skoland i en e-post til NRK.

Selv om Dplay nå trolig får en hel del nye kunder i februar, er Skoland opptatt av at striden handler om Discoverys langsiktige inntekter.

– Vi er avhengige av langsiktighet, ikke én måneds horisont.

Kulturstrøm

 • Kan få en halv million til kunst

  De fire kunstnerne Gunvor Nervold Antonsen, Børre Sæthre, Torbjørn Rødland og Eline Mugaas er nominert til Lorck Schive Kunstpris 2019. Prisen er på en halv million kroner, og skal bidra til debatt og interesse rundt samtidskunsten. Alle de fire har nå fått 150.000 hver til å produsere et verk, og vinnerverket kåres neste høst. Prisutstillingen blir å se på Trondheim kunstmuseum høsten 2019.

  Gunvor Nervold Antonsen (t.v.), Børre Sæthre, Torbjørn Rødland og Eline Mugaas
  Foto: TKM/ Christina U. Andersen
 • Robyn om årene ute av rampelyset

  Robyn kommer med ny musikk i oktober, åtte år etter at hun slapp triologien «Body talk». I dette portrettintervjuet i New York Times forteller den svenske artisten at hun fikk et sammenbrudd og har gått i terapi i mange år for å komme ut av depresjonen. – Jeg måtte traffe bunnen for å virkelig gjøre fremskritt, forteller hun til avisen.

  Robyn
  Foto: Kim Erlandsen / NRK P3
 • Spotify lar artister droppe byråene

  Spotify vil la artister laste opp musikk uten støtte fra plateselskap eller andre tredjeparter, skriver SVT. Funksjonen er foreløpig i testing, men etterhvert skal artister kunne styre lanseringen av sin musikk selv på plattformen.

  SPOTIFY-IPO/
  Foto: DADO RUVIC / Reuters