NRK Meny
Normal

Kona må vitne mot Cosby

Camille Cosby blir nødt til å vitne i saken mot ektemannen Bill Cosby, mot sin egen vilje.

Camille Cosby og Bill Cosby
Foto: Jacquelyn Martin / Ap

Utsatt for overgrep

MASSIVE ANKLAGER: New York Times dedikerte i fjor forsiden sin til 35 av de 46 kvinnene som har beskyldt Bill Cosby for overgrep.

Foto: NTB Tema

En føderal dommer i Massachusetts har avvist Camille Cosbys ønske om å ikke entre vitneboksen i saken mot ektemannen, det skriver CNN.

Camille Cosby fikk en anmodning om avgi et forberedende vitnemål 6. januar, men Cosby og hennes advokater mente at samtalene mellom paret var konfidensielle og sendte en skriftlig beskjed om at hun ikke ville avgi et slikt vitnemål.

Men dommeren i Massachusetts avslo ønsket fra Camille Cosby.

Rettsdokumenter Bill Cosby

LEKKEDE DOKUMENTER: Ifølge rettsdokumentene fortalte Cosby at han fikk tak i Quaaludes en gang på 70-tallet. Cosby ble spurt om han hadde tenkt å bruke middelet på unge kvinner han ville ha sex med, og svarte ja på spørsmålet.

Foto: Matt Rourke / Ap

Første kriminalsak mot Cosby

Onsdag ble Cosby tiltalt for et overgrep som skal ha skjedd i 2004 – få dager før foreldelsesfristen.

Kvinnen hevder hun ble dopet ned med piller og vin før Cosby skal forgrep seg på henne.

Tiltalen skal ha kommet som følge av ny informasjon som dukket opp i juni, og er den første kriminalsaken mot Cosby som handler om hans omgang med kvinner.

Til sammen har over 40 kvinner beskyldt Cosby for seksuelt misbruk og voldtekter helt siden 1970-tallet. Flere av disse overgrepene skal ha skjedd etter at de ble dopet ned først. Cosby har hele tiden avvist anklagene.

Giftet seg som 19-åring

BILL COSBY WITH WIFE CAMILLE

I 1966: Bill Cosby og kona Camille under en middag i Beverly Hills i 1966.

Foto: ED WIDDIS / Ap

Camille Cosby giftet seg med komikeren og TV-stjernen fra «The Cosby Show» da hun var 19 år gammel i 1964.

Hun har hele tiden støttet ektemannen gjennom de mange anklagene om seksuelle overgrep. I 2014 gikk hun offentlig ut og sa at mannen var offer for falske anklager og hyllet ham som en fantastisk ektemann, far og venn.

Det er fremdeles ikke satt noen startdato for rettssaken, men dersom han blir dømt kan han risikere ti år i fengsel.

Cosby kom i desember med et motsøksmål mot sju av kvinnene som har anklaget han for seksuelt overgrep, der han hevdet at kvinnenes anklager hadde skadet hans omdømme så mye at planene hans om en ny familiekomedie på NBC ble avlyst. Det skriver CNN.

Bill Cosby fra «Cosby show»

HELE AMERIKAS COSBY: «The Cosby Show» var en populær amerikansk situasjonskomedie og familieserie som gikk på NBC fra 1984 til 1992.

Foto: SCANPIX

Kulturstrøm

 • Skryt til «Mission Impossible»

  Den nye «Mission Impossible»-filmen, som delvis er spelt inn i Noreg, får skryt av internasjonal presse. Det skriv VG. Rolling Stone Magazine, Los Angeles Times og Entertainment Weekly er blant dei som rosar filmen. Scena der Tom Cruise heng og dinglar utfor Preikestolen får mykje merksemd. Men Noreg er ikkje nemnt i filmen; fjellplatået er lagt til India.

  MISSION: IMPOSSIBLE - FALLOUT
  Foto: Paramount Pictures
 • Spillerom direkte frå Moldejazz

  Spillerom, NRK P2 sitt musikkprogram, sender live frå Moldejazz denne veka. I dag byr dei på live musikk og fuglekikking med hovudartisten Maria Schneider.

  Vi sender direkte fra Alexandraparken i Molde, der Moldejazz er i full gang. Programleder Tine Skolmen får besøk av aktuelle gjester og festivalmusikere på scenen. Dagens liveband: Ensemble Eliassen.
 • Ny studie om kvinner i film

  Mannlege kritikarar er meir skeptiske til filmar med kvinner i, enn kva kvinnelege kritikarar er, skriv The New York Times. Det viser ein ny studie frå San Diego State University. Studien tar for seg kritikkar publisert på nettstaden Rotten tomatoes. Forskarane finn at kvinnelege kritikarar i gjennomsnitt gir filmar med kvinner i ei vurdering på 74 prosent, medan dei mannlege kritikarane gir 62 prosent i gjennomsnitt til dei same filmane(stjerner og terningkast er gjort om til prosent i studien).