NRK Meny
Normal

Bygget mur rundt stjernen til Donald Trump

Nok en gang har Donald Trumps stjerne på Hollywood Walk of Fame blitt utsatt for «kunst».

US-ENTERTAINMENT-POLITICS-TRUMP

MUR: Kunstneren Plastic Jesus har bygget en mur rundt Donald Trumps stjerne i Hollywood Walk of Fame.

Foto: MARK RALSTON / Afp

US-ENTERTAINMENT-POLITICS-TRUMP

MURET INNE: Kunstneren Plastic Jesus muret inne stjernen til Donald Trump

Foto: MARK RALSTON / Afp

Donald Trump ble denne uken formelt klar som republikanernes presidentkandidat i USA, og én av tingene han lover å gjennomføre om han blir valgt som president er å bygge en mur langs grensen til Mexico.

Det har naturlig nok skapt reaksjoner i USA, og kunstneren som går ved navnet Plastic Jesus, lot det gå utover Trumps stjerne på Hollywood Walk of Fame i Los Angeles.

Kunstneren bygget nemlig en miniatyrmur dekket med piggtråd og amerikanske flagg, og plasserte den rundt stjernen.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Donald Trumps stjerne på Hollywood Walk Of Fame har fått en liten murvegg.

SE VIDEO: Her er muren som ble bygd rundt stjernen til Donald Trump.

Laster Twitter-innhold

Dette kommer noen dager etter at demonstranter utenfor republikanernes landsmøte i Cleveland skapte en menneskelig mur i protest mot Donald Trump.

Laster Twitter-innhold

Norsk kunst

Donald Trumps stjerne i Los Angeles

MUTE: I mars sprayet den norske gatekunstneren Pøbel Donald Trumps stjerne i Hollywood.

Foto: Pøbel

Dette er ikke første gang noen tuller med stjernen til Donald Trump. I mars sprayet den norske gatekunstneren Pøbel et merke som symboliserer «demp-knappen» på stjernen.

Ved å bruke en pizzaboks som sjablong, sprayet Pøbel i løpet av kort tid merket på gaten. Merket han sprayet var av dempe-knappen vi alle bruker når vi vil kutte ut lyden på fjernsynet eller videoen.

Kulturstrøm

 • Spilte inn film i uvær i Lofoten

  I helgen besøkte orkesteret NOSO toppen av Rytiden i Lofoten i et heftig utvær. Fjellturen var i forbindelse med filminnspillingen av Jan Vardøens dokmentar om komponisten Philip Glass sitt verk «A Decent into the Maelstrom».

 • Obama deler lesetips

  I helga delte Barack Obama seks lesetips med følgjarane sine på Facebook. Den tidlegare presidenten innrømde at desse bøkene er noko tyngre enn det han kjem til å lese i sommar.

 • Smurfer i virtuell virkeligehet

  I år feirer belgierne smurfenes 60 års jubileum ved å invitere tilhengere inn i en stor virtuell smurfeverden. Det melder nyhetsbyrået Reuters. Gjennom hologrammer og virtuell virkelighetsteknologi kan besøkende på Bruxelles Expo bli like små som smurfer, og oppleve mystiske skoger og bo i smurfehus. Det er tegneserieskaperen Peyo som først tegnet smurfene som bifigurer i en annen fortelling. De små, blå skogsdvergene med hvite hatter ble raskt populære, og i 1959 fikk de sitt første eget album. Det har til dags dato kommet 26 smurfealbum og fire spillefilmer, senest i 2011.

  Laster Twitter-innhold