Normal

Bygget mur rundt stjernen til Donald Trump

Nok en gang har Donald Trumps stjerne på Hollywood Walk of Fame blitt utsatt for «kunst».

US-ENTERTAINMENT-POLITICS-TRUMP

MUR: Kunstneren Plastic Jesus har bygget en mur rundt Donald Trumps stjerne i Hollywood Walk of Fame.

Foto: MARK RALSTON / Afp

US-ENTERTAINMENT-POLITICS-TRUMP

MURET INNE: Kunstneren Plastic Jesus muret inne stjernen til Donald Trump

Foto: MARK RALSTON / Afp

Donald Trump ble denne uken formelt klar som republikanernes presidentkandidat i USA, og én av tingene han lover å gjennomføre om han blir valgt som president er å bygge en mur langs grensen til Mexico.

Det har naturlig nok skapt reaksjoner i USA, og kunstneren som går ved navnet Plastic Jesus, lot det gå utover Trumps stjerne på Hollywood Walk of Fame i Los Angeles.

Kunstneren bygget nemlig en miniatyrmur dekket med piggtråd og amerikanske flagg, og plasserte den rundt stjernen.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Donald Trumps stjerne på Hollywood Walk Of Fame har fått en liten murvegg.

SE VIDEO: Her er muren som ble bygd rundt stjernen til Donald Trump.

Laster Twitter-innhold

Dette kommer noen dager etter at demonstranter utenfor republikanernes landsmøte i Cleveland skapte en menneskelig mur i protest mot Donald Trump.

Laster Twitter-innhold

Norsk kunst

Donald Trumps stjerne i Los Angeles

MUTE: I mars sprayet den norske gatekunstneren Pøbel Donald Trumps stjerne i Hollywood.

Foto: Pøbel

Dette er ikke første gang noen tuller med stjernen til Donald Trump. I mars sprayet den norske gatekunstneren Pøbel et merke som symboliserer «demp-knappen» på stjernen.

Ved å bruke en pizzaboks som sjablong, sprayet Pøbel i løpet av kort tid merket på gaten. Merket han sprayet var av dempe-knappen vi alle bruker når vi vil kutte ut lyden på fjernsynet eller videoen.

Kulturstrøm

 • Europaturneen startar i London

  Gruppa Highasakite, med Ingrid Helene Håvik frå Ålesund i spissen, har annonsert datoane for sin komande Europa-turné. Dei startar i London 28. februar og avsluttar i Berlin 17. april. Bandet skal også innom byar som Paris, Dublin og Stockholm.

  Highasakite pressebilde
  Foto: Stian Andersen
 • Får prestisjetung pris

  Forfattaren Ahmedur Rashid Chowdury busett i Skien får den prestisjetunge Ossietzkyprisen. Rashid Chowdury får prisen for å gje ut litteratur som fremjar liberale og sekulære verdiar i heimlandet Bangladesh. Prisen blir delt ut i Oslo i november. Ossietzkyprisen deles ut av Norsk P.E.N. for fremragende innsats for ytringsfriheten. Prisen deles ut årlig på Fengslede Forfatteres Dag, 15. november. Prisen har sitt navn etter den tyske forfatteren og nobelprisvinneren Carl von Ossietzky.

  Ahmedur Rashid Chowdury
  Foto: Arne Olav Hageberg
 • Europeisk pris til Johan Harstad

  Johan Harstad er tildelt den Europeiske litteraturprisen i Nederland for utgivelsen av romanen «Max, Mischa og Tetoffensiven», skriver Gyldendal forlag i en pressemelding. Prisen er på 10.000 Euro og kårer fjorårets beste moderne europeiske roman gitt ut i nederlandsk oversettelse. Det er første gang en norsk forfatter får prisen. Les Marta Norheims anmeldelse.

  Johan Harstad med ny bok
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix